Tunn men frisk!


Ja asså igår när jag gymmade på lunchen så vägde jag mig igen och nu väger jag endast 51.6 vilket såklart är på tok för lite egentligen om man tänker rent siffermässigt.

Men (!!!) jag har ett BMI på 19.6 vilket är helt normalt. Om man har normalvikt så skall det ligga mellan 18.5 och 24.9. Jag är således helt normal o ingen behöver oroa sig ;-)

Som min vän Cian skrev så är det väl huvudsaken att man MÅR BRA, sedan spelar det ju ingen roll hur mkt man väger egentligen?!! Vikt är som ålder - bara en siffra.

Jag kan ändå inte låta bli att dra lite på munnen. Jag är som en fjortis. Känner mig lätt som en fjäder o smidig som en katt i denna kroppshydda. Det är enklare att leva på något sätt. Man blir inte andfådd när man springer till tåget, man orkar halvspringa upp för rulltrapporna vid Karlaplan utan att få blodsmak och alla träningsformer blir mycket lättare!

Men självklart finns det nackdelar med att vara en tunnis... en av de största nackdelarna är ju zzze patzzz! WHERE ARE THEY??? Hohoooooo??? Det vore pretty nice om jag kunde fått ha kvar de där som var helt okej ändå... men men de har fyllt en viktig funktion tre perioder i livet så jag får vara nöjd :-)

Shit va ytlig jag verkar, va? Det är jag verkligen INTE o det vet de som känner mig bäst. Jag har däremot sista tiden intresserat mig mer om t ex kläder. Tycker det är sjukt skönt att hitta "de där jeansen" som bara känns 100% galet rätt. Eller känslan av att kunna köpa de där dojjorna jag trånat efter länge. Jag har också, som bekant, sista två åren tränat och när jag märkt resultat så triggas jag ju självklart av det! Jag tänker på va jag stoppar i mig vilket jag aldrig gjort förr och tack vare det så händer det något!

Jag gillar att prata träning o kost med muskelbergen på jobbet, för jag är intresserad! Det är faktiskt jäääävligt intressant att höra hur de där grabbarna gör för att få till det. Det är MYCKET kolhydrater kan jag säga. Och pulver. Sedan en massa lyfta skrot på det. De här killarna BRINNER för sin träning och delar gärna med sig av sina erfarenheter...

... en av dom tog sig till och med tid och följde med mig på lunchen igår. Jag som aldrig tidigare satt min fot på ett gym (ja alltså jag snackar själva gymmet där allt skrot finns) fick nu vägledning och vet ni - DET VAR SÅ JÄÄÄÄÄÄVLA ROLIGT!!!!

Fokus triceps, axlar o bröst blev det. Grymt jobbigt men så himla kul. Jag som trodde det var tråkigt att lyfta vikter fick verkligen blodad tand! Mer gym för Fru P!

O så ett par nya baloobisar så är jag hemma ;-)


Hej hej.



Kommentarer
Postat av: Jonna

Godmorgon :)

2008-09-06 @ 10:29:30
URL: http://jth.blogg.se/
Postat av: Mattias

Hoppas jag snart hittar samma motivation som du har till träning och bra kosthållning... Precis som du skriver är ju huvudsaken att du mår bra. Bli inte fanatisk bara...



Gym är ju ofta skapligt roligt när man väl är på plats men ändå så sällan jag tar mig dit.... sen är man ju lite löjlig som bollsportskille på gym för det känns aldrig roligt att köra med hantlar bredvid biffarna

2008-09-06 @ 11:35:40
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Fru P

Haha Mattias, du o jeppe är SJUUUUUKT lika varann. Ni pratar precis likadant o säger samma saker. He hates the gym o är bollsportskille precis som du.



När han hängde med mig till gymmet första gången o körde Bodypump så hade han fotbollsstrumpor (nedhasade dock) o fotbollsshorts :-)

2008-09-06 @ 13:24:34
URL: http://pendelilska.blogg.se/
Postat av: Garbo

Tränade en gång i tiden och gick raskt ner 10 kg poff! bara tyckte det var kul men har sen dess aldrig mera satt min fot på ett gym och det är ca 15 år sen!

Jag gillar oxå att lyfta o jobba med kroppen,hatar att kuta runt i spåret och hahaha har faktiskt tränat friskis o svettis när sonen va liten och det funkade inte alls då ben o armar gick åt varsitt håll hahaha var som en trasdocka och motoriken funkar inte alls,kanske därför jag inte lyckas köra bil heller klarar inte att göra så många saker samtidigt...eller nåt ;)

2008-09-06 @ 16:27:00
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: mumrik

Är väl mer en kampsportare själv...så jag slår mig hellre rejält svettig än pumpar en massa skrot. Fast det bygger en hel del det också...sen har man ju ett jobb där man får tränat kroppen med full lön...



Men visst lyfter man en del skrot åxå...men mindre vikter och fler reps så att man får uthålliga och smidiga muskler...men det är väl där den stora skillnaden ligger...vad vill man uppnå med sin träning? Då tränar man åxå på olika sätt.

2008-09-06 @ 17:13:39
URL: http://blog.punkmumrik.net/
Postat av: Magnus

Gymmet passar en del som handsken. Det är en bra träning. Flåset får sitt också om man håller högt tempo mellan övningarna.

2008-09-07 @ 19:24:21
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Sophia

hmm, kanske får ge det ett försök..Har tyckt det varit så tråkigt de gånger jag testat men kanske dags att tänka om.

2008-09-08 @ 11:04:10
URL: http://frokensoffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0