Fy fan.


Minns ni Sillen m familj? Ni som hängt med här ett tag vet mycket väl vad jag snackar om...

Stötte på henne med mamma o bror på affären i eftermiddags. Mamman som aldrig kan säga "jo tack det är bra" hade förstås hundra tusen saker att oja sig för. Och väluppfostrad o artig som man är så står man snällt o lyssnar och slänger in ett "men usch" eller ett "nämen fy" några gånger.

Jag vill inte göra någon illa här men den lilla flickan hade på sig en... en... OVERALL?!! Jag får väl en skopa skit från folk nu kanske men jag anser att det ser lite... äsch jag vet inte. Jag tycker helt enkelt att det inte passar en åttaåring att ha overall på sig. Det ser ungefär ut som när en typ sexåring åker vagn. Eller om en femåring suger på napp offentligt.

A ja. Skit i det då. Det var bara en parantes.

Mamman berättade att sonen fått diabetes. Det är ju hemskt men jag blev inte ett dugg chockad o tänkte "jahaja, det var väl bara en tidsfråga...". Må uppfattas elakt eller så men det det är ju fakta. Det är nu bara dottern kvar. Diabetes-varning som fan. Det är fan förskräckligt asså. Och det är ju inte barnens fel... men göder man sina barn med chips o godis och Donken lite för ofta så får man någonstans ta skulden.

I somras skapade jag debatt på Passagen.se där jag påstod (det gör jag fortfarande såklart) att det är misshandel att göda sina barn med skräpmat och ge dem samma otäcka förutsättningar som en själv när man är överviktig o lider av fetma. Hur tänker man? Diabetes, hjärt- o kärlsjukdomar, större risk för mobbing, orka mindre osv osv osv. Varför utsätta sitt barn för detta?

Ja va fan. Jag låter väl mina barn äta godis o chips o skräpmat också men jag är noga med att godis bara äts på lördagar eller när det är något extra så som t ex kalas, julafton, påsk osv. Chips äts på fredagar o Donken ett par gånger om året när man skall till Sälen eller så.

Jag har sett Sillen o hennes bror "in action" och det är groteskt. När jag bodde tillsammans med mina barns far så hängde ju grannbarnen hos oss en del och de gånger det varit lördagar o godis funnits till hands så har det sagt SWOSCH o Sillen o brorsan har proppat i sig allt. En sommarkväll ställde vi ut festis o chips i skålar på altanen o ungarna fick "festa" lite. Men festen blev kort, allt var uppätet inom några minuter o då kan jag lova att våra egna tjer m fl inte fick i sig mycket...


Nej jag är inte perfekt...

... bara näst intill ;)



Kommentarer
Postat av: lillasyster

hahahaha "festen blev kort" det var kul tycker jag:) ja hon är verkligen asfet stackars sillen.. krake...

2010-11-14 @ 22:14:06
Postat av: Nina

Men jag har aldrig fattat att sillen är tjock!? Då bli jag nästan sur på morsan hennes, FAN... det är föräldrarnas fel om ungarna blir tjocka? Vems annars? Skulle kunna debattera om detta oxå....



Håller med dig! Ska ungarna få svårt att orka va med på gympan? Inte hitta kläder i barnstorlek som passar? Risk för diabetes och andra fetma sjukdomar!? Mobbing? Det är just det föräldrarna fixar åt sina barn! Fuck... Jag blir förbannad! Ska oxå skriva ett inlägg om detta!



Puss

2010-11-15 @ 08:51:44
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Anders Ingvar

Fru P, när du har rätt så har du rätt!

Inför något slags test för att man överhuvudtaget ska få skaffa barn säger jag! Barn far ju illa för att deras föräldrar är mongo hela tiden, det är inte okej!

2010-11-15 @ 08:56:34
Postat av: Mallis in real life

Du må vara frispråkig Fru P, men du har så rätt. En åttaåring i overall!! Sjukt fult.



Det finns så många idioter där ute, helt sanslöst. Tur det finns föräldrar som du och jag som kan och vet bättre.



Stupid is, as stupid does, brukar jag säga och det verkar ju stämma in på Sillen och hennes tragiska familj.



Hej svejs och kram

2010-11-15 @ 09:11:48
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: pangis

Jag håller fullkomligt med dig vad gäller barns ätande... Tycker också att det är en form av barnmissahandel att utsätta dom för bla dibaets 2 och kanske livslång fetma.. För att inte tala om deras tänder. Godis och snacks hör hemma på helgen aldrig annars. Sen tycker jag att det är lite tragiskt att sätta på ett så stort barn en overall men det kanske är bekvämt..



Peace! :-)

2010-11-15 @ 10:48:30
URL: http://wwww.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Cian

Håller också med..



Det är barnmisshandel..både att göda dom och sätta på så stora barn overall!



2010-11-15 @ 11:21:31
URL: http://vildingsbravader.blogspot.com/
Postat av: Livan

Tänkte på en sak när jag läste detta inlägg, kan det inte vara så att sillen bara får på sig en overall med tanke på midjemåttet?

Täckbyxor har ju begränsat midjemått, eller jag vet inte...

Vet bara att man sällan ser FETA människor i jeans utan det brukar vara några söndertvättade svarta tights med noppror på.

Underbart inlägg men ändå synd om muffinsbarnen.

2010-11-16 @ 22:57:16
Postat av: Fru P

Livan o Cian - hahaha ni e för härliga.

2010-11-17 @ 08:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0