Grisbuktsinvasionen, krigsårtal, 112, julmatsångest, Van Veeteren...


God fortsättning alla fina människor!

Julmatsångest? Jag? Nej faktiskt inte. Jag åt med måtta o det är jävligt skönt så här efteråt. Mammas mat (och hennes gubbes) är tamigfan den godaste man kan äta o det var inte lätt att stå emot backning ett o två men jag gjorde det! Höll mig ganska långt ifrån allt vad GI heter dock - men va fan. Det är ju jul en gång om året bara.

Säger som min svåger J sa (på östgötska):
"Det spelar ingen roll vad man äter mellan jul o nyår. Det som spelar roll är det man äter mellan nyår o jul!"
Klokt.

En sak till jag lärt mig denna jul är att det inte heter "Råtthår i pizzan". Inte heller "Råtthål i pizzan" som syrran trott. Utan efter lite googlande så fann vi att det heter "Råttan i pizzan".

Lustigt. Tänk va man går omkring o säger som är helt jävla käpprätt??!! Skulle kunna göra en låååång lista på allt jag sagt fel. Härom året t ex så uppdagades det att jag i alla jävla år sedan åttiotalet gått omkring o sjungit "Obey obey, watch them all fall down..." (Pet Shop Boys) Jeppe skrattade så han grät.

Jeppe har förresten skrattat så han gråtit MÅNGA GÅNGER under våra åtta år tillsammans. Jag bjuckar på det. Sån är jag. Som min mamma har sagt vid tillfälle - jag saknar ett litet filter mellan hjärna o mun. Brukar sällan tänka efter innan jag babblar...

Nåväl.

Jag funderar en del kring framtiden. Hur skall jag kunna vara svara på alla frågor som mina tjejer kommer att fråga? De kommer ju i skolan läsa om historia o religion. Krig, kungar, Jesus o fan o hans moster. Vad kan jag?? Inte ett jävla dugg. Jag minns typ att vi läste att en av kungarna dog av ärtsoppa. Så mycket har jag sparat där inne från plugget.

Jag dagdrömde mig genom lektionerna o kan bli så arg på mig själv när jag tänker på det. Tycker ju för fan att vår historia är AS-INTRESSANT! Jag vill veta allt!!! När ska jag ha tid att läsa igen allt?

Grisbuktsinvasionen. Visst, hade hört talas om det men visste jag va det var? Nej. Frågade min mammas gubbe o där har jag svar på ALLT. Fattar inte hur han får plats med allt.

Chattade med en kollega idag också. Han kan också massor om det mesta. Testade honom lite o visst fan kunde ha det också. VARFÖR KAN INTE JAG??

Har jag mindre hjärna än dom eller har jag annat i huvudet som dom inte har?

Alla jävla krig då. Årtalen. Jag skall erkänna en jävligt pinsam sak - jag kan inte årtalen på första o andra världskriget!!!!!!!!! Jag veeeeeet. Det är för jävla hemskt.

Men jag kan hela texten till "Ice ice baby" utantill!

Men jag är faktiskt en jävel på språk. Alltid något. Högsta betyg i engelska o spanska. Jo jo.

Men helt ärligt. Hur skall jag kunna vara ett stöd till tjejerna när de växer upp o har värsta läxorna i plugget?

Matematik då. HA HA HA HA - vilket jävla skämt. Jag kan knappt multiplikationstabellen. Trots att pappa nötte o nötte o nötte o nötte. "Om jag väcker dig fyra på morgonen så skall du kunna svara utan att blinka" sa han.
JOOORÅÅÅSATTEEEEEE.

Läste in matte A i vuxen ålder. Gick hyfsat. Skulle ge mig på matte B härom året. Gick på två lektioner sen gav jag fan i det. Pythagoras (fick fråga jeppe hur det stavades, ha ha) sats??????? Näe, fy fan för allt va matematik heter. Tur det finns miniräknare (det hjälper knappt ibland det heller).

Så... när jag får frågorna så får jag hänvisa vidare till annan källa. Typ deras pappa, deras morfar, mammas gubbe eller google.

Men jag sjunga kanon med dom!

Nu till något helt annat. En liten kul grej. Eller jag tycker det i alla fall. Skrattade så tårarna rann idag när Fröken Mitten klämde ur sig en spydig kommentar. Vi hade grälat (gör vi typ fyrtio ggr om dagen) o jag var superirriterad för att hon kastade runt massa spelkort o hotade henne med att slänga spelet  (som hon fick i julklapp) om hon inte slutade genast.

Hon ställer sig med ena handen på höften, tittar på mig med tonårskaxig blick o säger "Då tänkejjj jag jjjinga 112!"

Jag började asgarva o vi var vänner igen :-)

Nähä jaha. Nu skall jag o jeppe kolla på fyrtioelfte Van Veeteren-filmen i rad. We just love it. Tretimmarsfilm väntar så det är bästa att sluta.

Imorrn ska jag nog luncha med Jama på hålans bästa hak. Blir trevligt.

På återseende.


Till er alla...



... från Fru Pendelilska:

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!

Ses 2008.

Fotoalbum

Har tänkt att jag någongång ska leta fram gamla bilder från min barndom o lägga in här men det är ju ett litet projekt så det har liksom inte blivit av...

... förrän idag. Jag började bläddra i gamla album o letade fram scannern o satte igång. Hade tänkt att gå o lägga mig tidigt då jag är jättesjuk men se det gick inte. Här sitter jag fortfarande helt upprätt i soffan med datorn i knät o scannern på soffbordet.

Fullproppad med pepparkakor skall jag snart gå o lägga mig men först...

... THIS IS ME GUYS!

image295
En liiiiten Fröken P i pappas famn...

image296
En lite större Fröken P i pappas famn...

image297
Jag själv kan se alla tre mina tjejer i mig här!

image298
Gulligull.

image299
Mamma satte alltid på mig för små kläder. Varför morsan?

image300
Mallgroda. Men jäääävligt cool tröja måste jag säga. Önskar jag hade kvar den.

image301
Dagisfoto. Varför tvättade inte fröknarna bort min O'boy-mustach???

image302
Vet inte vad jag ville åstadkomma med denna make up? Var stekhet tyckte jag då iaf.

image303
Trådlösa telefoner fanns inte på min tid, ungdomar.

image304
Från klassresan till Köpenhamn. Girls night out. Jag har kvar dessa vackra flickor i mitt liv. Love you A o L!

image305
Ge mig ett H! Ge mig ett K! Ge mig en tvåa! Ge mig ett A! Vad blir det? HK2A!!!!! Jag höööör inte? HK2A!!!!!!

image306
Kreta, Playa Inglés... mina första resor utan förmyndare. Hoolabaloooooo! Uj uj uj... det hände grejer...

image307
Vad fan hände? 33 bast. 3 ungar. Villa. Vuxen. Rynkig. Krämpor. Hjälp.

Walk like an Egyptian...

... var en hyfsat skön hit från sena åttiotalet eller något. Som en smäck satt den rubriken dessutom. Till Egypten drar vi om en månad. Hela jävla familjen Taikon. En vecka på finfint hotell med All Inclusive. Joråsatte. Chaaaaaarter skall det bli. Inte helt fel.

Verkar jag inte överlycklig? Jo men jag tycker allvarligt att det skall bli sjukt skönt att äntligen få bada o sola. Lovar. Men jag är typ helt slut just nu. Orkar inte tänka. Utbränd? Njae. Överansträngd? Kanske. Förkyld? SOM FAN! Deppig? Njae. Trött? SOM FAN.

Behöver sol. Och värme. Detta kommer göra oss gott. Det som känns extra kul är att ungarna aldrig sett en palm o två av tre har inte suttit i ett flygplan så detta blir ett stort äventyr för de små liven. Att få bada hela dagarna, äta frukost, lunch o middag ute och bara CHILLA är inte heller något de direkt är vana vid.

Måste fixa pass åt dom i mellandagarna. Uj uj uj. Jobbigt. Ha ha. Snacka om I-landsproblem :-)

Slänger in lite bilder här då rå. Lite bilder på stället vi ska till...
image286
image287
image288

Några hotellbilder...
image289
image290
image291
image292
image293
image294

Nähä. Jaha. Det var väl det.

Måste även på spy lite galla en dag som denna. Hur härlig den än må kännas då vi precis bokat resa.
Idag på vägen hem satt jag på gott humör ensam på tåget. Dags för avresa o precis i sista sekund kommer en smal, flottig kille o sätter sig bredvid mig. TYPISKT! Varför kan jag inte få sitta ensam någon endaste gång??

Nåväl. Jag tog det piano o tänkte inte mer på det...

... förrän den JÄVELN började knäcka sina små, äckliga o tunna fingrar. Knakelibrakeliknäppeliknäppeli. Jag fick PANIK o höll för öronen. Ha ha, jo det är sant!! Han tittade på mig men kopplade tydligen inte för det lilla äcklet FORTSATTE???!!!

IIIIIHHhhhhhh det var så hemskt ska ni veta. Jag dök ner i väskan o satte FORT in lurarna för att sätta på HÖG musik. O jag såg i ögonvrån att han med jämna mellanrum fortsatte att knäppa o knäcka med sina fingrar o det skall ni veta...

... att Fru P totalt AVSKYR detta! Det är tamigfan det VÄRSTA jag vet! De kom känner mig vet att jag har rejäl "knäckamedfingrarna-fobi". Hatar det! Hatar det! HATAR DET! Det är så himla äckligt o jag får ärligt talat kvälvningar!! Just nu sitter jag o sväljer saliv för jag mår så illa när jag tänker på det...

Snälla svenska befolkning: SLUTA ATT KNÄCKA MED FINGRARNA!!! Bajsa hellre på mig asså...

Allt för idag. Mors.


Pics!

Jag är junte sån som skryter om mina barn, som i detalj måste berätta hur himla duktiga, söta o fina de är men ibland kan jag glimra till o visa lite stolthet. Idag tänker jag tala i form av bilder.

Är förresten fortfarande glad över att EMD bildats. Det kommer bli en succé! Tänk er alla små jäntor i detta avlånga land, alla posters som kommer hänga över deras små sängar. Hur många tårar som kommer trilla nedanför små kinder, tårar av kärlek.

Nåväl. Nog om det. Herregud. Trettiotre år gammal o håller på så här...

Här kommer lite bilder. Man kan väl säga att detta är mitt liv. Lite skillnad va? Jag menar, än att ligga o gråta över att Danny, Mattias o Erik är så himla söööööööööööta eller klottra ned "I love Danny" på tapeten ;-)

image279
Ho ho ho.

image280
Fröken Mitten i arla morgonstund.

image281
Lussefika på daaaagis. Jag, Lilla Hon o så Jamas lilla A.

image282
Äldsta o jag skriver på julkort till fröknarna.

image283
Min lilla bajskorv med lussebulle runt munnen...

image284
Man kan aldrig få nog av lussebullar...

(Det slog mig, varför är ingen lussebulle i luciatåget? Det finns ju pepparkakor?!)
((Apropå lucia o skit, kolla in det här... sjukt roligt: http://www.youtube.com/watch?v=eEw28P8pRl4))

image285
O så här ser Äldstas rum ut som nu är klart (skall bara in ett element)...



Roligare än så blir det inte.


Om man skulle slänga på en kanna kaffe igen kanske... som löööööördagsgodis liksom.
På helgerna får man unna sig.

Hörs.

Iiiiihhhhh!!!!


Hur SOCKERSÖTT får det lov att bli? EMD heter det nya pojkbandet. Man kan inte annat än att SMÄLTA.
Läste i Metro i morse att Snygg-Erik, Snygg-Mattias och supermegasöt-Danny har startat en grupp ihop och att första singeln släpps typ nu.

Kärringen Fru P dööööööör av förtjustning :-)

Jag må innehålla en hel del rock n roll men pojkband asså... är det inte supersött?

Smäktande ballader, söta smetiga korreografier, inoljade överkroppar, bländvita leenden, försök till skäggstubb o bara... jag så sockersött.

***

Igår var det LUCIA. Det får nästa inlägg handla om.

På återseende.

Nä nu jävlar!

Måttet är rågat! The botten is nådd! Droppen har fått bägaren att rinna över! Nu är det kokta fläsket stekt!

Hur patetisk får en människa vara?

Ni hajjar vem jag skriver om. Den där kånken-kärringen till granne jag har. Hon äcklar mig. Ja, faktiskt så är det så hur brutalt det än må vara. Hon är tamigfan bland den värsta sortens människor jag vet.

Nu blir min mamma orolig o ängslig. Hon tänker "men kääääära dotter, att du vågar skriva så här i din blogg, tänk om dina grannar läser o tänk om hon skulle få reda på allt du tänker o tycker om henne". Mamma lilla, jag kan lugna dig med att 1) kärringen kan fan inte ens slå på en dator 2) kärringen skulle aldrig fatta att det är henne jag skriver om då hon tror att hon är fru-perfekt-med-den-perfekta-familjen-som-ingen-kan-tycka-illa-om och 3) om det nu vore så att det kom fram så JAHA vassego så här tycker jag om dig!.

Nu har detta hänt:

Fru Präkt har SÅKLART anordnat en avskedspresent till en fröken på dagis som slutat. Jag har inte givit henne pengar så jag slängde iväg ett mail o frågade hur mycket hon skulle ha. Till svar fick jag detta (obs, detta är direkt kopierat ur det verkliga mailet):

"Hej XXX. Har ni varit borta i helgen ? Jag har inte sett till er.
När jag mailade dig förra veckan så var tanken att jag skulle ta din jobbadress men i brådskan så tog jag fel iallafall. Det blev inte så mycket per person eftersom jag inte visste hur många som skulle vara med men jag köpte två små ljuslyktor med värmeljus i. Om du bjuder på lite luciafika på dagis i veckan så är vi kvitt
."

VARNING 1! Wait a fucking minute... "har ni varit borta i helgen? jag har inte sett till er".
Okeeeeeeeeeej. Vi har en jävla spion till granne. Håller koll på om vi är hemma eller inte. Vet inte hur många gånger hon hojtat till jeppe o sagt "så du började tidigt i morse, såg allt att du åkte iväg i ottan". Fy fan.

Så jag svarade (åter igen taget direkt ur konversationen):

"Hej XXX,   jo vi har varit borta hela helgen.  Klart vi bjuder luciafika, ni är med på XXXs morgonfika antar jag?!"

O nu kommer vi till det absolut VÄRSTA av allt. Läs och äcklas:

"Japp, vi kommer till XXX. Det ska bli jättekul och se hur XXX reagerar under luciatåget. Han älskar ju att sjunga. Varje dag står han med gitarren och sjunger för oss men frågan är om han kommer att bli blyg den 13:e. "

Ska man skratta eller gråta???????????

Vem fan har frågat om hennes lilla perfekta unge o dennes gitarr?

Ni må tycka jag är hemsk o elak nu men shit va jag tycker detta är... ja... vilket ord skall jag använda? Patetiskt har jag sagt, äckligt har jag sagt... Äh, ni fattar.

Så. Nu har jag fått skriva av mig. Känns lite bättre.

På återseende.

Bakfylla, värsta tjejhelgen, foton, Lexus, Dr Marten, G-star mm mm


Det är jävligt sliten men nöjd Fru P som skriver. Det var julfeka på jobbet igår o ni vet ju hur mycket jag trivs på jobbet! Ett galet underbart gäng människor! Det är dock bara så in i helvetes jävla tråkigt att man skall må så dåligt dagen efter. Det har helt klart med åldern att göra.

Förr om åren kunde man ju dricka drinkar till frukost dagen efter man festat. Minns att man hoppade över maten för att ha råd med drinkarna när man åkte till Gran Canaria o festade. Fest, fest, fest. Man orkade hur mycket som helst.

Jag drack inga hysteriska mängder igår men det är ju den där jävla blandningen. Öl, snaps o avec. Not good. Värsta giftet för min kropp. Idag har jag mått riktigt risigt.

Tack o lov fick jag slagga över hos min favvo-kollega så jag slapp kvista hem med sista tåget o sen i morse åka hela vägen tillbaka för att jobba. Jag kunde bara kliva upp imorse, ta en dusch och till jobbet. LYX LYX LYX!
Fick flash-backs. Jag gick ju alltid till jobbet när jag själv bodde i stan. Denna vackra huvudstad.

Nåväl.

Imorrn drar jag o Fröken Mitten till värmländska skogarna o hälsar på min kära mor! Det skall bli jättehärligt att bara få vara med Mitten! Vi åker så vi kan käka middag hos mamma. Vi plockar upp syrran o J på vägen. På lördag skall Mitten o mamma umgås bara dom två medan jag är på möhippa. Min bonus-syrra skall gå gifta sig i januari. På söndag skall jag, mamma o Mitten gå på julkonsert minsann!

Värsta tjejhelgen!

Jag lovade lite bilder o här kommer några:
image271
Någon som sett något så sött någonsin förr? Lilla Hon.

image272
Min Äldsta. Också det en topp-pingla!

image273
Fröken Mitten med sin favorit. Men i helgen ska jag kämpa för att bli hennes favorit :-)

image274
Lilla Hons NYA rum (utbyggnationen som snart är helt klar jihoooo).

image275
Fröken Mittens NYA rum. Äldstas nya rum är inte färdigtapetserat än. Får liknande fondvägg
fast en egen kulör förstås (i rooooooooooosa, vad annars).


Badrummet har bara vatten som skall in - annars helt klart. Snyggt som fan. Slänger in en
bild när det är färdigt.

O så lite grejer jag inte har men gärna skulle vilja ha:
image276
Byter gärna ut min röda Renault Laguna mot en sån här Lexus... snacka om att mina
vidriga grannfruar skulle höja på ögonbryna :-)


image277
Asså HUR GRYMMA ÄR INTE DE HÄR??? Köpte mig ju ett par Dr Marten-kängor i London nu senast
men de är liksom gulliga. Skulle jävligt gärna vilja ha ett par med rejäl snörning o VITA är ju fan ascoolt.


image278
Tack gärna! Ytterligare ett par G-star jeans vore inte helt fel. I JUST LOVE mina men kan junte
ha på mig dom varje dag... sssssuck.


Nähä. Jaha.

Om man skulle ta o...

... tvätta lite, packa lite, sova lite?

Hörs.

Idol-Amanda, Peroni, utbyggnad, renovering, ytlighet...

Det blev så fel sist. Folk började oroa sig. Blev uppringd av min kära mor som undrade om jag släppt alla dumma idéer o tankar. Garbo, Gerda, Niinis o många fler "skällde" lite på mig.

Jag vill dementera lite. Jag är SANNERLIGEN ingen ytlig bimbo som tycker att utseendet är allt. Jag skulle aldrig våga göra boobjob. Jag skulle aldrig våga prova Botox. Men visst fan tycker jag att mina tuttar är för små o visst fan är jag rynkig! Den som hävdar motsatsen bör få sig ett kok stryk - för jag vet nog bäst.

Men, jag inser ju att det inte är allt. Herregud! Jag är jätteglad över att jag är jag o att jag har det liv jag har. Jag vet väl att jag har många fördelar som väger över de där små obetydliga brösten o de där hundratals rynkorna i panna o kring ögon.

-Men nu börjar hon igen!! Tänker ni. Nej då, jag ÄR sån. Öppen som en jävla bok. Jag MÅSTE få lufta mina tankar. Jag har alltid sett ner på fejk-brudar. Tycker att naturligt är vackrast. Men jag måste ju få tycka!!!

Jag är STOLT över mycket när det handlar om mig o min kropp. Jag tycker t ex att jag är rätt trevlig! Att jag har humor. Att jag har ett stort hjärta. Att jag har fin rumpa. Att jag äntligen fått snygga armmuskler. Men vi människor fungerar ju så att det vi inte har... vill vi ha.

***

Då kommer jag osökt in på huset. Det man inte har... vill man ha! Vi är näääääästan helt klara med utbyggnaden o renoveringen nu. Det är några futtiga lister kvar, lite tapetsering i något rum, o så skall vattnet dras in till nya badrummet. Annars - allt klart!

Det är sååååååå snyggt ska ni veta. De små tjejerna flyttade in i helgen. De bor nu i sina asfina rum. Foton kommer kanske imorrn. Äldsta har inte flyttat in än för hennes rum skall först tapetserat.

I helgen gjorde vi Ikea. Rensade bland leksaker (hittade gamla barnmatsburkslock?????? kinderegg-krimskrams????? gamla piprensare?????? kottar?????? barkbitar från träd??????) och fixade o donade.

Vi sover inte längre i vardagsrummet, jag o jeppe. Äntligen har vi fått tillbaka våra sängar o äntligen börjar ryggarna läka.

Men. Nu kommer det stora men:et. Fru P vill ha mer! Nu vill jag renovera köket!!!

När skall drömmarna, visionerna o planerna ta slut? Vill man att de skall ta slut?

***

Peroni. Har ni inte druckit denna dryck från ovan (eller egentligen från Italien) så gör det. Älskar man god öl så älskar man Peroni. Vi lärde oss att dricka denna på en italiensk krog i London. Så jävla gott. Jag tror jag skall bli alkoholist o bara dricka Peroni hela dagarna.

***

Idol-Amanda. Jag sa det från början. She will win. Men ja jaaaaaaaa, jag ändrade mig visst ett tag. Jag är ju en liten kappvändare, börjar laget jag hejar på förlora så håller jag på det vinnande laget istället. I Idol höll jag ju stenhårt på Christoffer från första gången jag såg denna sockersöta varelse med röst som Jamiroquai. Men!!!!!!
Amanda gjorde Hallelujah med Leonard Cohen i fredags o jag lovar. Jag var så tagen att jag nästan tappade andan. Tårarna rann! Det var tamigfan en religiös stund.

Jeppe fick också en tår. Det skall ni veta, att Jeppe gråter ALDRIG. Jo, han grät när Hammarby tog guld o den där gamla farbrorn i TV var så glad.  O så fick han tårar på min farmors begravning också, då min farfar var så förkrossad o skrek hennes namn. Annars har jag aldrig sett honom gråta. Men i fredags minsann. Jo jo. Inte grät han kanske men han fick tårar.

Det är ett jävligt bra betyg, Idol-Amanda.


Nästa inlägg skall innehålla bilder.



RSS 2.0