Här va' re livat!

Hohoo?! Det känns lite halvdött här ute i saaaajberspejs. Jag har förstås inte gått i o kollat era bloggar på ett par dagar nu men jag kan liksom känna att det inte händer mycket här. Får se om jag har rätt när jag snart gluttar runt.

Helgen var ju HELT JÄVLA FANTASTISK på alla sätt. Spenderade ju ett par dagar först med familjen ute i skärgården o trots att vädret sög lite så hade vi det jättetrevligt. Älskar att vara nära vatten (även om jag är livrädd för att bli fästingbiten hela tiden).

Se bilder från svärfar här nedan.

O så på lördag morgon (typ 08:00) så tog jag min lilla Gunnel (bilen) o pös hemåt. Kom hem, svidade om o åkte ner till gymet o tränade. Hårt! PT-cirkel heter passet o herre min gud vad jag fick veta att jag levde...

... träffade sedan upp Jama på centrum. Vi shoppade matvaror till kvällen.

Sedan mina vänner så kunde jag sola i fleeeera timmar i min baden-baden. Jag hade stereon på HÖGSTA volym o spelade bara egna favoriter så som Sahara Hotnights, Phenomena, Tone Norum, Marillion, Röyksopp, The Wannadies osv osv. Jag bara MÖÖÖÖÖÖS!

Det var verkligen en religiös upplevelse. Att bara få vara JAG.

Tog det hur lugnt som helst. Efter dusch o make up så var jag REDO. Tjejerna kom o vi åt, drack, babblade, drack o drack. O så drack vi lite också. Spelade musik HÖGT. Avslutade med två Samantha Fox-dängor innan taxin kom.

Dansade häckarna av oss på lokal. Vi var definitivt äldst men det sket vi i. Vi hade askul.

TYVÄRR HADE INGEN AV OSS KAMERA O DET ÄR SÅÅÅÅÅÅ TRÅKIGT TYCKER JAG.

Nåväl. Kom hem 03:00 o somnade kort därefter. Dagen efter kunde jag bara vara JAG igen. Ingen stress. Jag solade o spelade musik återigen. Jag kan inte förklara för er hur himla skönt det var. Verkligen harmoni för själen.

Vid sex på kvällen kom busungarna o deras vackra far hem. Slut på vilan.

Så... sammanfattningsvis alltså - VILKEN JÄVLA HELG!

Här kommer lite bilder. Hörs.

image110
Svärfars hus i Roslagens skärgård. Så här ser det ut när man kommer.

image111
Taget lite från sidan. Världens största tomt o en timmerstuga för barn o gäster.

image112
Lite vindruvor. Varför tog jag med den här bilden? Har faktiskt ingen aning...

image113
Trrrrrråkig utsikt från tomten.

image114
Baksidan.

image115
Lilla Hon i timmerstugan.

image116
The brygga nedanför huset.

image117
Den milslånga beachen nedanför huset :)

image118
Ner för den här vägen o lite åt vänster bor min idol Robert Aschberg... nej jag har tyvärr aldrig lyckats pricka in att träffa honom men har sett honom i sin bil o i sin traktor vid ett par tillfällen. Morr.

image119
Ja här bor han... Robban asså...

image120
Snillen spekulerar.

image122
Farfar o hans små tjejer...

image123
Iiiiihhhh det är för kaaaallt (18 grader i vattnet).

image124
Storasyster badade iaf.

image125
Man MÅSTE åka båt när man hälsar på farfar!

image126
Svärfar/farfar/pappa

image128
Fy fan va söt hon är. Om jag får säga det själv, ha ha.

image129
Okej. Det är roligt ett tag men sen blir man trött o somnar. De stora tjejerna m farfars underbara fru.


På lördag...

... smäller det till o blir tjejfest! Tror ni jag ser fram emot detta? Kan väl säga att tjae... ehh... ehh... ja det gör jag SÅ IN I HELVETE!!!!!!!!!! Det skall bli hur kul som helst o alla brudar som läser detta o vet var jag bor är hjärtligt välkomna!

Grundarna till denna afton är jag själv, Jama o en annan dagismorsa. Vi har alla tre minst två barn o vi känner att det är HÖG TID att göra den här hålan o dess enda nattklubb osäker. Det är tre stycken TÖRSTIGA o FESTSUGNA kärringar som kommer att göra entré.

Men först skall jag o min "lilla" familj åka till skärgården o götta oss lite. Imorrn efter lurre drar vi iväg hem till svärfar. Hoppas INNERLIGT att det blir badväder då ett dopp från bryggan känns otroligt lockande.

Jag åker själv därifrån på lördag morgon. Jeppson stannar kvar m tjejerna o kommer inte hem förrän söndag kväll.

Jaaaaaa!!! Det ääääääär sant. Jag får sova uuuuuuut!!!!

Visst är han helt UNDERBAR, min man? Jag fick en EGENHELG för någon vecka sedan då jag åkte till syrran i Örebro. Nu får jag nästan en hel helg YTTERLIGARE o vet ni... det tar inte slut än...

... nästa vecka skall jag ta min nya o fina cykel hem till I-or som flyttat hit. Efter att hennes småpluttar har somnat skall vi dela på en (eller två?) flaska(or) vin o bara BABBLA heeeela kvällen (natten?) lång. Det skall också bli så himla härligt! Förhoppningsvis kan vi göra detta på hennes alldeles nybyggda altan.

Sommaren ÄR tyvärr kort o snart börjar man jobba igen. Det är dock endel härliga grejer som händer innan. På fredag nästa vecka drar la familia till mamsen i Charleswood. Där huserar vi i många dagar o hoppas då även på badväder då mammas pool är himla härlig.

Vi skall också besöka min bästaste vän i hela världen som bor i sköna Västerås. Det ser jag jättemycket fram emot då vi typ ses bara någon gång om året...

O så sista helgen, innan jag börjar jobba, så skall jag tillsammans m mor o syster åka upp till Jämtland o träffa tjocka släkten där uppe. Vi skall sänka ner lilla morfar (hans urna alltså) i jorden o så skall det bli en liten tillställning i huset.

Sen ÄR sommaren slut o jag börjar jobba :/

Men som sagt - nu är nu. Idag var vi förresten på Djurgården o besökte Junibacken.
Tips till alla med tre barn i åldrarna 1, 3 o 5 - don't go there.

Hörs.

image109
Bara en liten sommarbild...


Huuuuuuuujedamig!

Är öm i varenda liten del av kroppen. Från tårna ända upp till huvudknoppen! Har gjort en storstädning á la Emil i Lönneberga typ. Dvs stått på knäna med rumpan uppe i vädret o skurat golven FÖR HAND. Ja, alla golv. Jag vet... jag är inte klok!

Faktum är att vi inte städat så värst noga tidigare. Visst har det blivit grundliga städningar men de kan räknas på en hand typ. Vilka skitgrisar, va?!

Nä men ni vet ju att vi hade städerska så vi har ju sluppit ett bra tag men så fick vi ju lov att sparka henne o efter det har vi fått göra skitgörat själva. Usch vad städning GÅR BORT! Hata!

Det har blivit snabbsvabbningar o det är ju lika med att bara flytta på skiten. Att svabba golven är ett skämt. Ingen kan väl tro att golven faktiskt blir RENA av att dra runt med en mopp?

Vi har kört trasa på borste tidigare men inte heller det rengör ju på djupet...

... så idag fick vi värsta rycket. STORSTÄDNING. Gubben tokrengjorde ena toan. Jag sorterade garderober. Gubben tog de minsta tjejerna till Bauhaus o shoppade medan jag dammtorka, dammsög o handtorkade alla golven.

Nu luktar det Ajax Orginal här hemma. Känns fräscht. Men jag är som sagt HELT SLUT.

O nu inser jag att det här nog var det tråkigaste inlägg jag någonsin gjort i hela mitt bloggliv så jag avslutar här.

Hörs.

33

Gud vilken osexig siffra. 33. Trettiotre. Blä. Igår fyllde jag just 33 år och ärligt talat... vad löjligt det är med födelsedagar egentligen. Vad är det att fira, va? Att man fyller 33 år?

Nåväl. Mina nära o kära firar mig alltid flitigt varje år och jag firar ju dom oavsett om det är 21, 36 eller 57.

Av syrran, J o pappsen fick jag, enligt önskan, presentkort på Stadium. Det blir ett par nya träningsdojjor tror jag.
image104

Av mamma o gubbe fick jag en PARTYCOOLER. Askalas. Ett rullande kylskåp som med fördel fylles med skumpa o öl när man har just PARTY. Den skall stå på altanen i sommar när vi får gäster :)
image105

Av jeppen o tjejerna fick jag, enligt önskan, ett par nya Nike-kängor!!!! Sååååå fina.

image106

Av svågern fick jag en vacker orkidé.

image107

Av min kusin (alias surrogatstorasyster alias Lilla Hons gudmor) fick jag en biokväll med jeppen inklusive barnvakt för alla tre illbattingar!!

image108

Mina galna vänner i Sigtuna hade tänkt att uppvakta mig i fredags men det blev för stressigt så vi skall ta det om ett par veckor istället. O så vet jag att min goda vän från Kungsholmen kikar förbi i helgen också...

... alla är så snälla som tänker på mig när jag fyller år. Snacka om att vara bortskämd.

Tror ni inte CIAN o JAMA hade värsta kollen också??? Skickade sms igår. Guuuuud så gulligt. Tack.

Idag är jeppen o hans bror (som igår kom hem från Kenya) ute o golfar samt träffar barndomsvänner i Norrtälje.
De kommer inte hem förrän sent ikväll så här sitter jag med två stycken bråkstakar o en liten gnällspik.
Tråkigt väder. Tråkigt överhuvudtaget.

Sitter o dricker kaffe o undrar hur de resterande semesterveckorna kommer att se ut. Shiiiiiit. Om en månad börjar jag liksom att jobba!!! VAD HÄNDE??????

Och hur i helvete kunde Asia vinna Pussycat Dolls igår? VAD HÄNDE????? Plötsligt försvann sexigheten i bandet rejält o det "tack vare" den nya medlemmen. Stackars flickor.

Nåväl. Ha´t så skönt nu allihopa i regnet. Jag skall ta mer kaffe.

Hörs.

AAAAAHHHHHH! *ler belåtet*

Hemma igen. Utvilad. Nöjd o belåten. Glad o tillfreds. Helgen har varit FANTASTISK!

I lördags efter frulle kvistade jag över till Örebro o hem till min lillasyster. Vi tog cyklarna direkt in till stan o gjorde värsta shoppingrundan!!! Herregud vad jag njöt. Köpte min DRÖMKLOCKA, ett Diesel herrur som väger typ ett kilo.
Värsta coola balla klockan.
image93

Efter lunch, shopping o fika så cyklade vi hem igen. Då kom syrrans fina J hem. Vi drack lite rosé o cyklade in till stan igen. Åt tapas o drog nårra bärs. Cyklade hem o soooooov.
image95
image94
image96
image101
image102

Vaknade runt 10:00 (när hände det senast liksom). Tog bilen in till stan o käkade frulle på Java. Gott. Sedan hem o packa. Vidare till Karlskoga o lilla mamma.

Sprang en runda (hittade värsta äckliga embryot på vägen. DET ÄR SANT!!!). Badade i poolen. Läste skvallertidningar LIGGANDES i soffan o somnade (och när hände DET senast???). Så jävla skönt.
image97
image98
image99
image100
image103

Vaknade av att middagen var serverad. Mamma o hennes gubbe lagar gudagod mat. Denna gång stek, färskpotatisk, färsk broccoli, sås o gelé. Mmmmmmmmm. Så jävla gott. Vin till maten.

Kaffe o jordgubbar.

Rostade mandlar o Beck.

Sooooooooooova.

Steg i morse upp runt 09:30. Åt lite frukost. Gick en promenad på 45 minuter. Packade.
Åkte till Örebro o drack kaffe på mammas jobb.

Hem. Hem till de mina. Hem till mina små busiga småglin o min vackra man.
Full rulle igen. Back in business.

Sådana här helger skall jag unna mig MINST två ggr om året. Snacka om att hela själen.

Tack syster, tack J o tack mamma.


Psssst! Kolla in fler bilder från helgen på syrrans blogg: http://weasel.blogg.se!


Ljuset i tunneln!

Jorå, jag lovar. Jag ser det. Ibland tror man kanske att jag är den mest negativa o pessimistiska människan på jorden men så är faktiskt inte fallet mina vänner. Kanske en av dem men inte den mest. Hi hi.

Jag är rätt HET av mig. Så skulle jag hellre vilja uttrycka det. Det liksom tänder till ganska fort o så brinner det ett jävla tag men sen när det svalnat så lovar jag att jag är en glad sak med mycket humor. Lovar.

Okej... till ljuset i tunneln då rå. Imorrn kommer ju jeppen hem. Sent iofs men bättre sent än aldrig som man säger.
Skönt att få hem den där håriga o väldoftande saken!

Men så på lördag morgon efter frukost så kvistar jag iväg till vackra staden Örebro där min vackra lillasyster bor. Jag skall vara hos henne HELA DAGEN o HELA KVÄLLEN o HELA NATTEN! Vi skall bara VARA. Äta lunch, middag o frukost UTE. Gå i affärer, fika, mysa, umgås. ÅHHHHHHHH vad jag längtar!!

Efter frukost på söndagen så skall jag o mamsen, som inte bor långt därifrån, åka o kolla på Vansbrosimmet som hennes gubbe deltar i (dåre om du frågar mig). Det blir väl en heldag antar jag. Hoppas på FINT VÄDER! Efter det följer jag mamma hem till dem o så skall jag bara VARA där också!

Mamma jobbar på måndagen så jag sover ut så länge jag bara kan o därefter kanske (hoppas hoppas HOPPAS på soligt väder) jag lånar deras nylagda pool o tar ett morgondopp! Kanske jag först tar en timmes promenix på de där härliga grusvägarna o andas lite frisk bondvischeluft. Vi får se. Beror helt på vädret.

Sedan åker jag hem igen. Hem till mina tre äckligt söta ungar o till min äckligt fagra man.

O vet ni... det tar inte slut där... sedan har vi... SIX FUCKING WEEKS OF VACATION TOGETHER!!!!!!

Jag är inte mammaledig längre. Denna vecka har jag semester o så följande sex veckor. Känns helt overkligt.
Den 13 augusti börjar jag knega igen. Känns helskumt o lite magknip har jag allt, även om jag längtat jättelänge efter det här...

... men min lilla bebis då??? Åh vad jag faktiskt (kors i jävla taket) kommer att sakna tiden hemma. Särskilt nu när det är sommar o särskilt nu när jag skapat kontakter o vänner som också är hemma. Iiiihhhhhhh.

Men men, det skall bli sjukt kul att börja jobba också.

Skall dock inte tänka på det nu för nu är det semester o sommar.

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till alla söta bloggersvänner jag har därute. Ni är fantastiska o vilket stöd man har!!! Utan erat pepp, er omtanke o er kärlek så skulle min kaotiska småbarnstid vara outhärdigt.

Tack.

Ps. Jag hade egentligen massor av skit om Magica de Hex, dvs Fru Präkt men vet ni... she's not worth it. Ds.

HOST HOST HOST!

Sitter här o väntar på att alla tre skall sova. Har lagt dem, städat, tvättat, vattnat blommorna o väntar nu bara på att få ta en dusch. Jag är lika flottig som jag ser ut. Svettig. Skitig. Äcklig. MÅSTE DUSCHA!!

Kan tala om att det inte är helt lätt att bara ta en svalkande dusch när man har lust. Nej, ha ha vilket skämt, absolut inte. Man måste se till att alla sover DJUPT för att kunna ta den. Annars kan det bli, som det så många gånger blivit, så att ett barn ropar. Om ett barn ropar o inte får något svar så får barnet lätt panik o ropar ännu högre. Får barnet inget svar då heller så utbrister KALABALIK o barnet väcker syskonskaran.

Så vill man inte ha det.

Nej, jag lär nog få vänta ett tag till. Äldsta kom precis upp o "ville säga något viktigt", dvs "ehh... vilka fina byxor du har på dig mamma..." (jag har ett par utslitna hallonröda mysbrallor på mig).

Lilla Hon hostar lungorna ur sig så hon vaknar med jämna mellanrum också. Hon har inte kunnat sova på hela dagen för att hon hostar så. Lider med henne. Lider med mig själv. Fy fan vad man har slitit idag.

Fröken Mitten hostar också som en gris. Fröknarna på dagis var mycket noga med att säga att "hon hostar hemskt mycket hörru du" och "trodde aldrig hostan skulle ta slut".

Min jeppe drog ju till hat-Tyskland idag så jag är ganska bräcklig. Detta fick jag höra på dagis både vid lämning o hämtning. När jag frågade Fröken Mitten ifall hon hostat mycket idag så svarar hon "ja men Henna sa att jag inte fick hosta på vilan" (Henna = en fröken). Då brast det. Vaddå inte FÅR hosta? Det kan man väl inte rå för?  VADDÅ? VILL DE INTE HA FRÖKEN MITTEN DÄR ELLER? VARFÖR SÄGER DE INTE BARA DET??!!! Så jag ringer när jag kommer hem. Börjar tom lipa i telefonen för att jag är så upprörd.

Lisen (en annan fröken) lugnade ner mig o sa att "Neeeeej Fröken Mitten är inte sjuk, jag tror att de bara ville upplysa dig om att hon var hostig. Vi ser väl att hon mår bra annars, det är ju bara när hon vilar som hon hostar..."

Host host.

Åh vad jag vill duscha!!! Åh vad jag vill att jeppen skall komma heeeeeeeem! Hatar det här.
Fan fan fan fan fan FAN.

Pussycat Dolls ikväll. Ut med den där äckliga Britney-kopian.

Hörs.

Äh va fan!

Tänkte inte skriva något nytt inlägg idag men när jag ändå sitter här så... äh va fan liksom! Lika bra o få ur sig lite. Jag menar, den här dagen måste gå till historien som en av de värsta i mitt liv. Typ. Kanske inte. Men lite.

Förmiddagen helt okej. Hängde ute i solen en stund. Svågern åkte runt halv elva för att åka o golfa med sin lillebror (dvs min jeppe). Snattrade lite med grannen.

Lunch till bebis. Söva bebis.

Lunch till Äldsta o Fröken Mitten. Pannkakor.

När lunchen var avslutad bad jag flickorna om att få vila lite i min baden-baden medan de stannade inomhus så att de inte skulle väcka Lilla Hon som låg o sov ute i vagnen.

Det var helt okej.

Lade mig ner i min baden-baden.

VAD HÄNDER?

Jo tror ni inte den där fitt-sopbilen kommer. Crash boom bang. Lilla Hon vaknar.

Asså ni kan nog inte fatta hur jävla arg jag blev. Försökte vagga liten med hopp om att hon skulle somna om.
Nä men då kommer två små flickor inifrån huset o piper om att "hon slog mig" och "hon puttade mig".

Lilla Hon kunde definitivt inte somna om.

Fru P lackar ur. BIG TIME. Slänger upp en liten bebis i famnen. Går in i huset med jävligt bestämda steg. Slänger igen ytterdörren. Möter två små flickor i vardagsrummet som står beredda på att få världens utskällning.

Sätter ner bebis på golvet. Säger "VARSÅGOD tjejer. Nu får NI underhålla bebis eftersom att NI bidrog till att hon inte kunde somna om!"

Går ut på altanen. Drar igen altandörren. Lägger mig ner i min baden-baden. Fick vila o sola i en halvtimme sen kom det dåliga samvetet över mig. Den tunga kappan ni vet.

Så fick jag förklara för dem varför det blev som det blev. Bad om ursäkt.

JAMA MIN UNDERBARA VÄN räddade mig ur allt mörker o bjöd in mig via sms på en kopp kaffe.
Jag tog med mig mina tre o kvistade över dig. Dödade några timmar.  Tack TACK TACK underbara människor!

Hem o brassa käk.

Jeppen o jag möter typ varandra i dörren. Dags för mig att åka o träna.

Kommer hem. FULL JÄVLA KAOS! Jeppen sitter om skriver kontrakt med byggare medan ungarna skriker o springer omkring. Lilla Hon skriker halsen av sig från sin säng. Jag svettig som fan fick styra upp o duscha ungar innan jag fick i mig mat.

HELT JÄVLA SLUT.

Nu skall jag gå o knoppa.

Hörs.

Ja men...

... det ÄR verkligen boooooring i bloggvärlden just nu. Är det för att alla är ute o semestrar? Eller är det för att jag inte alls är på humör? Humör att skriva i bloggen asså... Eller är det på grund av både och?

Det känns liksom... hur skall jag förklara... typ... dött. Jag saknar helt inspiration o inspirationssaknad tycks genomsyra allas bloggar just nu. BUT WHYYYYY (som Borat skulle ha uttryckt det)?

Jag skall om en kvart kolla på rulle med Jeppen o min kära svåger som är på besök. Smoking Aces heter filmen o jag hoppas innerligt att den är bra. Jag ger den 10 minuter o känns det inte klockrent då så ger jag fan i att fortsätta kolla... då sätter jag mig här en stund till o surfar lite.

Svågern skall på tisdag morgon åka till Kenya! Han skall ensam göra en åttadagars tur genom parker o savanner. Bo på femstjärniga hotell o Jeepa runt med ett gäng för honom okända människor. Tycker det är coolt. Jag är lite avundsjuk faktiskt... fast jag skulle nog inte välja att resa helt allena. Afrika SKALL jag till en vacker dag. Helst till Sydafrika för det har jag via min mor hört så mycket gott om.

I helgen som kommer skall jag besöka min lilla söta syster. Åker på lördag morgon o skall bara VARA! Hoppas på fint väder så vi kan vara ute o hänga. Är lite nervös dock... vi har sagt att jag skall stanna till söndag men jag har ångrat mig o vill stanna hos mamma en natt ytterligare. Alltså åka hem på måndag. Jaha, vad är det med det då? Undrar ni. Jo, syrran ville ju åka med mig hem för att träffa sin kära J och om jag stannar kvar så kan hon ju inte det... då måste hon ju åka tåg o jag är säker på att det tar henne emot.

Så... jag skall ringa henne ikväll o meddela. Jag är faktiskt redigt skitnervös. Hoppas verkligen att hon inte blir ledsen o arg. Jag känner ju henne o vet ju att hon lackar ur rätt lätt.

Iiiiihhhh kanske hon läser detta innan jag hinner ringa? Nej... jag tänker ringa sekunden efter att jag valt att publicera detta inlägg. WISH ME LUCK.

O syrran... snälla hata mig inte...

Till något helt annat.

Imorse följde jag med farsan o hälsade på farmor o farfar på "hemmet". Det var tragiskt. Fy fan. Att få leva sina sista dagar/veckor/månader/år på ett sådant här ställe känns horribelt. De bor i egen lägenhet men har matsal att äta i samt hjälp med dusch, städning osv.

Lägenheten är sunkig. Hafsigt ihopplock av deras egna möbler som pappa o hans bror ställt dit. Lägenheten luktade piss. Farfar hade förmodligen kissat i sin fåtölj eller så o sedan har ingen städat upp. Så jävla tragiskt.

När man går i korridorerna så sitter gamlingarna uppradade som halvdöda o gapande. Ingen människa boende där verkar vara kapabla till konversationer eller överhuvudtaget kontakt. Farfar är 91 o superpigg i huvudet. Det enda som inte funkar är benen, han måste använda rollator för att ta sig fram. Farmor hör o ser dåligt. Annars fullt frisk. De har ändå varandra men fatta??!! Sitta med en massa "spöken" i en matsal där maten smakar FAN (som farfar uttryckte sig). Lägga sig fem-sex på kvällen. Pissa i påse som ligger mot benet. Vakna två-tre på natten. Äta gröt. Titta på nyheterna. Äta äcklig mat. Gå o lägga sig igen.

Hemskt.

Personalen ser trötta ut. De trivs inte med jobbet, det märks. De är skitledsna på de gamla som tjatar o är bittra. Visst, förstår dem. Men snälla... förstår ni inte varför de är så negativa? 

Farfar sa med sin hesa stämma: "Fan, här har man slitit o arbetat med händerna i hela sitt liv. Byggt upp samhället. Och så hamnar man här där man får en kall kokt sketen potatis o sill till lunch. Och någon jävla fruktsoppa till efterrätt. Jag har inte ätit mig mätt sedan jag kom till det här stället. Nä, spräng skiten o asfaltera över det. Jag tuggar hellre blålera än sitter här."

Bitter? Ja. Negativ? Ja. Men jag förstår honom.

Nä ni. Nu skall jag gå o kolla på film. Men först ringa syrran. PIRRRRRRRR!

Hörs.

RSS 2.0