Då och nu...

Har researchat lite. Fick en sån där nostalgikick idag när jag lyssnade på radion. De spelade "When the children  cry" och jag började tänka lite. Vad hände, liksom?

Så nu har jag googlat lite.

Vilken tjej har INTE varit kär i Mike Tramp? Den som inte varit det måste ha hål i huvudet för det var ju en riktig 10-poängare! Med sitt krispiga pudelhår, sitt bländvita leende o med alla balla tatueringar. O så den där hesa, ursexiga rösten! Lite stolt var man ju också över att han faktiskt nästan är svensk. Dansk eller svensk liksom, sak samma - åtminstone när det gäller Mike Tramp.
image229

Mane Attraction och en best of-skiva har jag hemma. "Broken Heart" är min absoluta Whitelion-favorit-låt!
Iiiiihhhh måste lyssna på skivorna någon dag känner jag.

image230
Killen är född 1961 o ser läskigt bra ut fortfarande! Tydligen så kör Whitelion tillsammans fortfarande.


Övriga posters jag hade på mitt flickrum var på bland annat Ian Haugland. MIN Ian Haugland! Hans affish hängde över huvudkudden och varje kväll när jag skulle lägga mig så fick han en godnattpuss. Min prins.

Vad hände? Jo, Europe var ju hetare än någonsin i mitten av 80-talet. Jag minns det som igår, den dagen då de vann Rock-SM (då var dock inte Ian med). Något år efter kom "Final Countdown" (då med Ian vid trummorna) o hitlåtar SPRUTADE ut och RAKT in i mitt hjärta.

image231
Kolla in min Ian längst till höger...

Den här killen är född 1964 o ser supertajt ut fortfarande :-) Tänk att jag i sjätte klass gick hem till Ian eller Håkan som han egentligen heter, knackade på dörren och överräckte ett egenritat födelsedagskort på hans födelsedag. Samma kille går o handlar på Willys i Märsta som vem som helst idag. Jobbar visst på radio eller nå't. Sjukt ju.
image232


Nähä, jaha... vilka hade vi mer då? Jo, visst har jag alltid varit (och fortfarande är) en liten mjukis hårdrockarbrutta men det kom ju perioder då man t ex diggade Boy George o Culture Club. Vad hände?

image233
Tror fan jag hade just precis den här bilden som poster på mitt rum!! Minns att jag tyckte hans gula ögonskugga var ascool o försökte en period se ut precis som honom. Diggade hans stil som fan.

Den här killen (jämngammal m Mike Tramp) var ju med i Culture Club som lyckades med låtar som  t ex "Karma  Chameleon" och "Do you really want to hurt me". "Karma Chameleon" körde jag på en tävling vi hade med klasskamraterna - jag vann!!!!

Tydligen så har George Alan O'Dowd (som han egentligen heter) skrivit böcker o skit som jag inte hört någonting om (men har ju inte varit sådär superintresserad de senaste tjugo åren).

image234
Iiiiiiiihhhhh NOT VERY CUTE.


Ytterligare en period i livet tokdiggade jag Howard Jones. Hans låtar var ju sååååååå bra! "Like to get to know you well", "All I want", "What is love" och "No one is to blame"... mmmmmmumma.
image235

Gubben är född 1955. Tänk va sjukt. Time flies kan man lugnt påstå.
Tydligen så har han släppt skivor till in på 2000-talet till och med. Har inte hört om honom sen mitten av 80-talet faktiskt...

image236
Lille Howard idag. GAMMAL!!!


I slutet på 80-talet övergick ALL kärlek till Skid Row och Sebastian Bach. Jag var totally sold out. Hjärtat bultade o jag minns att jag grät när jag lyssnade på "18 and life" eller "I remember you". Var så kär, så kär.
image237

Självklart gick jag på Mötley Crüe konserten då Skiddarna var förband. Självklart stod jag där o SKREK "yeeeeaaaaaahhhhhh" när Sebastian sa "Fuck you, Stockholm!". Självklart hoppade jag som besatt när de spelade "Youth gone wild" och "Rattlesnake shake". Självklart köpte jag tiotal knappar som jag fäste på min slitna jeansjacka o självklart hade jag fullt av posters på både gruppen o Sebbe himself.

Har nu läst mig till att snubben de senare åren hängt på Broadway o gjort  musikaler!! Vad är oddsen, liksom? Trodde man det  när man låg på flickrummet o drömde? Skulle inte tro det.

Men det har fan inte hänt mycket rent utseendemässigt. Imponerande.
image238


Skulle kunna hålla på o skriva om MASSOR av gamla idoler men shiiiiit va tiden rusar iväg. Kanske fortsätter en annan gång.

Måste verkligen gå o nanna kudde nu för DET ÄR JU EN DAG IMORGON OCKSÅ *uttrycks helst med darrig gammal gumma-röst*

Hörs.




Kommentarer
Postat av: Garbo

Å Å Å lixom! Ja vem ville inte bli kysst av Bach's truliga mun och Tramp WoW! än idag :)
Final Countdown vem va där jo jag under själva videoinspelningen Hur coolt e inte det va :)
Vem höll på att dö i gamla stan under Milleniumskiftet då folkmassan tryckte på så jag tappade andan emot kravallstaketet o snuten bara garvade när jag pep att han skulle rädda mig o lyfta mig över staketet,jag fick ingen luft!
Panik och jag fick krafter som hette duga och kom över,letade upp snuten och talade om för honom att jag faktiskt höll på att dö av syrebrist!
Han bad om ursäkt sen travade jag o sällskapet till Anchor o firade nyår natten lång! :D
Nostalgi nostalgi....*Brett leende*

((KRAMAR))

2007-11-07 @ 05:20:03
Postat av: Anonym

...ja alltså jag höll på att dö just till final countdown...Hur coolt e det!? ;))))
/Garbo

2007-11-07 @ 05:21:29
Postat av: Cian

Ian lyssnar jag på varje dag :)
Om du lyssnar på rockklassiker på morgnarna så har du lilla Håkan där ;)

Jag var inte så inne på Culture Club..Min syster var det däremot och hon bröt ihop när elaka mamma talade om att han var homo...Hahahahaha

Jag var däremot äckligt kär i han gitaristen i
Guns N Roses..Duff Mckagan..Mmm jag vet kärleken är blind..Hahahahaha..

PÖSSS

2007-11-07 @ 07:17:22
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: Ulrica

Kul.. hålet i mitt huvve är nog jädrans stort för den där Tramp har jag aldrig ens hört talas om :)))

Kram

2007-11-07 @ 08:13:16
URL: http://ulrica.org
Postat av: mumrik

europe har jag hört talas om och culture club.Den där dansken eller vad han nu var, aldrig hört talas om. och den där gamlingen på slutet tror jag inte jag har hört om heller. Den där sebastian bach var tydligen med i gilmore girls om jag blev korrekt informerad av en kvinnlig...bekant.

2007-11-07 @ 08:46:58
URL: http://blog.punkmumrik.net/
Postat av: Sandra

Hallå!

Vilken rolig nostalgikick...

Men Billy då... Minns du när vi skolkade från plugget för att hamna längst fram?

Pratade om det häromdagen, då jag var i ditt gamla hus, att vi brukade sitta och kolla på Headbangers Ball tillsammans på söndagkvällarna har jag för mig att det var... Det var tider det :)

När Mathilda döptes så hade vi delat dop. Jag minns att jag blev lite prillig när jag såg Ian Haugland kliva in i kyrkan som gäst till det andra paret som döpte sitt barn... Ett kul minne :)

*kram*

2007-11-07 @ 11:46:56
URL: http://www.familjenastrom.se
Postat av: tess

Sebastian Bach har även provat på skådespelaryrket inom television. Han har (eller hade, serien är nerlagd) en återkommande roll som rockmusiker (go figure!) på "Gilmore Girls". Det du! :-P

2007-11-07 @ 18:38:32
Postat av: Fru P

Tess, vet inte va Gilmore girls är men FAN OCKSÅ att jag missade det...

Sandra, min vän. Jag hade FAKTISKT tänkt att ta med vår Billy men det blev så sent att jag inte orkade fortsätta MEN jag skall göra ytterligare ett flashback-inlägg o då skall Billy vara med. Kommer förstås då även ta med den där dagen då vi satt från åtta på morgonen utanför Globen. Jag i kortkort o "tack vare" den dagen fick kronisk urinvägsinfektion... Kul att du fortfarande är här o läser :)

Mumrik, om du inte har en minsta aaaaning om Howard Jones så är nog något liiiiite aningens fel alltså. Herregud, visst... du är värsta tuffingen... men lite koll har du väl haft? Men men du har inte missat så mycket, för hans musik är förmodligen raka motsatsen till det du diggar :-)

Cian, Slash? Är inte det gitarristen i Guns? Det enda som syntes var burrigt svart hår o en cigg... ha ha, minns att en klasskompis till mig AVGUDADE Axl Rose. Coolt med Rockklassiker - måste också börja lyssna :-)

Garbis, shit va COOLT! Det hade kanske varit en vacker död? He he, nej usch så kan man kanske inte säga...

Hyvens.

2007-11-07 @ 20:49:29
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: mumrik

mycket, för att inte säga det mesta som spelades i slutet av 70-talet och i stort sett hela 80-talet har jag helt missat. Lyssnade aldrig på radio eller tittade på TV. Läste absolut inga poptidningar. Utan lyssnade på demos från grupper som aldrig skulle få göra en skiva. Lyssnade på halvetablerade grupper som faktiskt fått vara med på skivor, eller t.o.m gjort helt egna skivor. Men framförallt...jag såg det mesta live och spelade mycket själv. Och det jag hört på senare år från 80-talet säger mig tydligt och klart en och samma sak...jag missade ingenting. :)

2007-11-08 @ 00:36:45
URL: http://blog.punkmumrik.net/
Postat av: Cian

Nej nej nej inte pudeln.....
Den blonda killen som oxå oftast hade en cigg i käften Hahahaha....Annars var jag såååå kär i Dave Mustaine i Megadeath

Hmmm konstig killsmak?? svar ja!

2007-11-08 @ 08:10:04
Postat av: jama

Europe, Boy George o Sebastian Bach har jag koll på. Sen känner jag mera till låtarna du skrivit men inte den artisten som sjöng! Ha ha. Helt plötsligt märks det så tydligt att man e några fjuttiga år yngre....hi hi.

Men nostalgi e HÄRLIGT! :-) :-)

Kram på ´re

2007-11-08 @ 12:31:23
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: Fibula

Eftersom jag är gammal punx så var jag aldrig kär i någon av dessa....
Däremot kan jag intyga att Ian inte bara är snygg idag utan dessutom supertrevlig! Jag jobbade på deras revivalturné typ 2004 (???) och har även träffat honom flera gånger i andra sammanhang. Men jag skulle INTE ge 5 öre för Joakim Larsson eller som han hellre väljer att kalla sig: Joey Tempest. Han är vedervärdig.

2007-11-09 @ 15:34:49
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0