Favorit!Kan stirra mig blind på den här bilden. Bästa semestern i mitt liv.

Trött.


Superspeedad o kör i 190... ZOOOOOM... vad var det? Aha, bara julen som passerade förbi i blixtfart.

Vart tog den vägen?

Älsklingar!


A: Jag tycker er mamma e söt!

Ä: Det tycker inte jag...

Jag: VA??? Lite söt väl?

Ä: Nej jag tycker du e cool... snygg o cool... särskilt när du har din skinnjacka!Älgbröl o ångest.

Aaa alla mina blogg-mamma-polare vet EXAKT vad rubriken betyder. Älgbröl är jag inte ensam om att använda har jag förstått. Ångest är jag inte heller ensam om att ha rätt så ofta.

Helgen har varit kanon. Mina tjejer har varit stökiga men glada. Stökiga o griniga är en sak. Stökiga o glada en annan. Det kan man liksom leva med. Det är helt okej. Det är till och med jätteokej.

Barn får vara stökiga. Helt klart. Men gnäll o tandagnisslan e jag allergisk emot. Det vet ni alla.

Denna helg har varit fantastiskt innehållsrik. Fredag = veckans bästa dag. Ingen Idol så det blev På Spåret istället vilket kanske min sjuåring inte var jätteförtjust i men hon fick pyssla o hålla på medan jag gluttade mellan varven.

Lördag = min älskade DRC kom på besök. Det blev tonvis med godis, tacos o Robinson. Helt underbart. Vi hann t om med att göra lite julgodis i form av marsipantomtar doppade i mörk choklad. Dajmkule-ögon o kristyr. Ungarna tyckte det var skitkul. Jag med faktiskt. Tillslut. Det tog emot att börja men när man väl gört så är det ju riktigt kul. 

Idag = städa ett stycke akvarium. Shit va usel jag var på det. Tålamod NOLL o akvariet blev nog inte renare efteråt än innan. A ja, fiskarna får gilla läget. Helt enkelt. Det blev även två timmars SKOTTA. Gräääääns på att skotta när det toksnöar... det ser ju fan lika dant ut nu som det gjorde innan. A ja, ungarna gillade det o jag med så det fick vara värt slitet.

Ikväll duschades även tre små kroppar. Det är ingen lek. Man får megaont i ryggen o badrummet e alldeles fuktigt om man dryper av svett. Sedan var det bara att tokstäda lägenheten (som man gör tamigfan varje kväll) o mitt i allt så skriker Fröken Mitten till av skräck. Hennes vattenflaska RÅKADE ha locket avskruvat o allt vatten därmed utspillt i sängen.

Där kom älgbrölet in i bilden.

Bort med bäddmadrass. Nytt lakan. Fru P morrade o svor för sig själv. Dock ej tyst.

Lilla Fröken Mitten var alldeles förstörd o bad säkert tio gånger om ursäkt. Det tog ett bra tag innan jag lugnade ner mig o då kom den. ÅNGESTEN.

Fick sätta mig med henne i soffan o förklara min frustration. Bad om ursäkt för älgbrölet o talade om för henne att det kanske är bra att tänka på att skruva fast locket på flaskan varje gång hon öppnat den.

Nu är fred skipad o alla ligger i sina sängar. Alla utom jag då rå. Som nu skall ta tag i den stora julklappshögen. Operation inslagning.


Nu längtar jag efter julen må ni tro. Längtar efter mamma. Längtar efter syrran. Längtar efter de värmländska skogarna. Längtar efter den rena luften. Längtar efter tindrande barnögon när de upptäcker sina första julklappar i strumporna.

O denna jul blir lite extra speciell - min kärlek skall följa med :-D
Ska bli kul att få presentera honom för alla mina syrror o deras familjer. Ska bli kul att äntligen få visa honom mammas o mr G's hus o omgivningarna runt omkring.


Nä. Fram med sax, julpapper o snören.

Hörs.

Det finns en Gud!


Och tydligen sitter han bakom mig - rygg i rygg. Ty han har fixat biljetter till Sonisphere! Två stycken landar på mitt skrivbord i slutet på januari.

Så synd ;-)Nu jävlar...


... är det bra jävla kyligt ute asså. OBS!!!! Jag gnäller inte, tvärtom, jag gillart. Jag gillar vinter o allt va den erbjuder. I synnerhet nu när det är massa mysig snö o när det riktigt biter i kinderna!

Imorse fick jag ta på mig min Peking-Fjällräven. Premiär för i år. Det var bra för jag frös inte ett dugg!

Tack syster o B.I.L. för den!


Har lite ångest idag... morgonen var bra. Smidig o alla flickor glada. Till en början. Men så när vi skulle ta oss till dagis o skola så började Lilla Hon att gnälla. "Jag fryyyyyyyser" och "Mammaaaaa det är kaaaallt". Till slut kom tårarna o så lilla älgbrölet från mamman.

Stressad som man ALLTID är på morgnarna gör att man liksom inte pallar med gnäll o jämmer. Så jag röt till och lillan började lipa ännu mer. Usch usch usch.

Lämnade henne sist. När hon var avklädd så tog jag upp henne i min famn o hon SKAKADE. Helt stelfrusen. Gud vilken ångest jag fick... kände mig som världens sämsta morsa :-(

Ringde från tåget o bad att få prata med henne. Sade förlåt för att jag hade gormat på na och hon var tyst... tillslut kom fröken till luren o sa att hon nickat flera gånger så det gick nog in. Hoppas jag.

Viktigt att be om ursäkt när man beter sig illa!!!!


Ikväll är mamsen barnvakt då jag ska på julfest med jobbet.

Ge dem massa kärlek mamma! Det behöver dom ;-)


Till sist, här bjuder jag på ett sjukt familjefoto. Finns på en sjuk sajt (http://awkwardfamilyphotos.com) jag fick tips om från min vän Jejjan. Har fått skratta en del här på morgonen.

TACK FÖR DET!


Jahaja...


... det jobbigaste med att blogga är att hitta på ett jävla subject varje gång! Mmmm mycket riktigt, idag känner jag mig på HUGGET. Därav svärord direkt i första raden :-)

Nåväl.

Först vill jag ta upp följande; HUR I HELVETE kan man andas med MUNNEN när man står i knökfull tunnelbanevagn? Råkade hamna bredvid en farbror med rutig flanellskjorta som stod o andades andfått på mitt ansikte hela vägen från Centralen till Stadion. Jag höll på att kräkas!!! Dels fick mitt ansikte en varm o fuktig pust vid varje utandning och the fucking morningbreath var ett tydligt tecken på att gårdagens middag innehöll någonting med LÖK.

Fy fan.

Sen vill jag även klaga lite på alla jävla bilister som krockar o har sig VARJE JÄVLA ÅR så fort det kommer snö. HUR SVÅRT KAN DET VARA???? Det kommer liksom snö varje vinter i det här landet och man bör ju ha lite koll på det?

Samma sak med SL. Förseningar är vardagsmat så fort det blir lite lövhalka eller snö. WHAT THE FUCK? Jag fattar det bara inte! Hur kan det få vara så här år efter år? Hur står det till med förberedelserna?

Gräns är ordet.

Igår åkte jag hem till landet där jag bor. Med alla mina väskor gick jag från tåg till buss. Från busshållplatsen till mitt hus är det bra bit att gå. Och hur gick det då?

Jo, gångvägen var OPLOGAD så där jag gick jag i djupsnö med tre väskor. Gick o gick o gick utan att komma fram. Precis som den berömda klockan. Jag svor lite kan jag lova men plötsligt började jag ASGARVA o tänkte "var i helvete bor jag egentligen?". Det gick lite lättare att gå när jag skrattade. Kände mig som värsta psychot.

Sen blev det till att snöa av bilen som stått en hel vecka. Det var ingen lek.

Efter storhandlingen åt jag köttsoppa o sen ringde grannen.

UT O SKOTTA!

Vi skottade som två galningar o det var riktigt, riktigt roligt. Tungt men roligt. Så igår var en äkta friskisdag. Gympass på lunchen o på kvällen skottpass. Nu jävlar är jag bra krallig :-D

Sov hyfsat gott i natt.


Okej...


... det var senast på Tusenbröder-tiden som jag var så i EXTAS inför kommande filmer. Snabba Cash har premiär den 15 januari o jag kan fan inte tänka på annat nu asså.

Har nu även beställt både påminnelse-mail samt påminnelse-sms av SF :-)

Har sett trailern tusen ggr, skakar o tuggar fradga. Jesus Kristus! Vad är det med Joel Kinnaman som man gillar? Hmmm låt mig se, min lista ser ut som följer (i exakt rangordning):

1) The voice!
Han, liksom Ola Rapace, har en magisk röst. Mullrig, manlig o supersexig röst.
2) The expression!
Han har ett uttryckt likt ingen annan. Svårt att ta på (men gör det gärna he he). Tror dock alla som tycker som jag fattar.
3) The face!
Ett komplett, perfekt o otroligt vackert ansikte. Fattarnte! Var har han varit alla dessa år?

Så. Summa summarum. Jag SKA på premiären. Så är det bara och jag vet en till som är lika upphetsad som jag inför detta - min syster :-)The sisters ska på bio o dregla om exakt 31 dgr. Weeeeiiiiii.


Jag har...

... världens sötaste ungar. Sjuka eller inte - de är världens finaste!

Kolla in senaste gruppkortet från dagis på mina yngsta :-)

         
              Lilla Hon                            Fröken Mitten

 


Smaka på det här!


Fredag. Semester o storslagna planer. Vad händer? Jo de ringer från dagis. En av mina flickor kräks. Jippi. Vilken härlig fredag.

Lördag. Allt känns tipptopp. Lilla Hon lite dålig i magen men inga spyor. Jag ser ett ljus i tunneln. YES!!! Vi klarade det!

Söndag. Fortfarande stabilt. Allt känns perfekt. Gud så skönt att det BARA var en pyttesläng av magsjuka på ETT av barnen!

Söndag kväll. Jag känner mig klen.

Söndag natt. Jag kan inte sova. Magkrämpor. Huvudvärk. Tårar rinner. DET GÅR INTE ATT SOVA!

Måndag morgon. Jag kliver upp på tid. Messar min chef att jag måste vara hemma för att jag inte sovit. Lämnar pigga o krya barn på dagis o skola. Åker hem igen o lägger mig. Då börjar HELVETET!!!!

Jag kommer inte upp ur sängen. Kan inte äta. Kan inte stå. Kan inte gå.

VAD SKA JAG GÖRA??? Jag har tre barn som skall hämtas o tas hand om! Mamma bor i värmländska skogarna o kan inte komma o hjälpa. Lillasyster bor i Norrköping o är gravid plus att hon är mammaledig med en liten bebis. Inga vänner i närheten.

ALL FUCKING ALONE!

Feber!!! Jag har aldrig feber. Vad fan händer?? 39 grader!

Jag = livrädd! Jag kommer att dö! Vem kommer att ta hand om mina barn?

Jag gråter. Gråter och gråter.

Min älskling DRC släpper allt o kommer ut. Han har med sig Resorb o cola. Jag får i mig ett halvt glas. Skönt o tryggt att ha någon hemma så jag slipper dö själv.

DRC hämtar mina barn! DRC lagar kvällsmat! DRC håller ställningarna medan jag försöker komma upp o bli människa. Jag tar en dusch o får sätta mig i soffan.

Får sakta färg i ansiktet igen. Kan lägga barnen.

Äldsta ojjar sig över sin mage.

Äldsta kräks. Kaskadkräks.

Here we go again.


Lade mig rikstidigt. Kunde sova en hel natt. Tack Gud!

Idag har ingen spytt. Ingen har bajsat tevatten. Men Äldsta har feber. Och jag med, men bara lite grann.


Vi är fyra hemma o vi går varandra på nerverna. Det är gråt, bråk och jämmer hela tiden. Jag = helt orkeslös men glad över att jag inte är döende som jag trodde igår.


Det här med att vara ensamstående är fan ingen lek. En tydlig baksida av myntet som jag fått erfara. Det viktigaste i världen är att få vara frisk har jag insett. Inga pengar i världen kan ersätta det. Att jag får vara frisk och att de mina får vara friska är det enda som betyder något.


Håll tummarna för oss nu. Snälla.

Sitter här i...


... morgonrock efter en lång o varm dusch. Gudars så skönt det var. På med en skön ansiktsmask o så koppla upp sig med laptopen i soffan. Prilla under läppen o TV4-nyheterna i bakgrunden.

Det är tyst o lugnt. Balettligan har knoppat.

Har kollat på Robinson med Äldsta o det var som vanligt mysigt. När kaninerna pippade i buren sa Äldsta "oj va de kliar varandra". När jag berättade att de gjorde barn så såg hon helt chockad ut och sa "uuuuuusssscccchhhhhhh". Skrattade på mig. Det var jävligt roligt kan jag säga.

Så. Hur går det med magsjukan då? Jo tack. Den lyser med sin frånvaro nu. TACK GODE GUD! Det var fyra härliga kaskadspyor igår men efter kvällsmat o pop corn så mår hon prima min lilla Fröken Mitten.

Idag har vi bakat pepparkakor. Käkat lördagsgodis. Lekt pussmonster. Spelat kort. Gjort korsord. Och så avslut med min fina 7-åring i soffan. Precis som lördagar skall se ut!


Om en stund när jag skall gå o lägga mig så kommer jag krypa ner bredvid en liten treåring som värmt upp sängen. Det skall bli himla härligt. Det är inte ofta jag har sällskap i sängen av små kroppar så det ser jag sannerligen fram emot.

Små lätta andetag. Hud mot hud. En liten smocka då och då. Och har jag tur nu så är magsjukan ett minne blott. Jag hoppas innerligt att ingen av oss andra tre skall behöva åka på skiten. Vill inte (!!!) vakna upp i natt av att en unge kräks ner sin säng. Snälla, gode gud var barmhärtig!


Jag har idag tryckt i mig, förutom mat, pepparkaksdeg, pepparkakor, lussebulle och lördagsgodis och sitter här med lite kurrande magen ändå. VAD I HELVETE ÄR DET HÄR?
Förresten - jag är fortfarande i EXTAS efter Eriks framträdande igår. WTF?! Det var tamigfan det värsta (läs bästa) jag sett på länge! Vilken jävla röst!!!!!!

Och tuttinuttan åkte ut vilket gjorde mig på duktigt gott humör. HEJA HEJA CALLE O ERIK - det var preciiiiiiis det jag hoppades på. Weeehoooo..


Gräns på att vara 35 år o freaka så över Idol......

Vilken flopp!


Har längtat hårt en hel vecka. Tog semester idag. Sett fram emot att få sitta med Äldsta i hennes klassrum idag. Sett fram emot värsta fredagen med mina små änglar. Sett fram emot värsta helgen med pepparkaksbak, utflykter o fina gäster.

Vad händer?

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrring! Dagis ringer. Fröken Mitten har "ont i magen". Sedan jag hämtat henne har hon KASKADSPYTT i flera omgångar. En halv ICA-påse i bilen. Och sen har hon sprungit fram o tillbaka på toaletten.

Nu är det bara att räkna timmarna för snart är det väl dags för Äldsta, Lilla Hon eller mig själv. Jag blir så jävla ledsen o trött.

Jävla magsjukehelvete. Far åt helvete med dig.

21:an!


Ever heard of that? Inte? Då ska jag tala om att det är en gymövning man bör göra när man är som mest slut i biccarna. Resultat? Du kan inte tvåla in dig i duschen efteråt!

Så jag luktar skit nu då eller? Näää klart jag kunde tvåla in mig men fan i helvetet så ont det gjorde. Jag är helt matt i armarna nu och det är tack vare min kollega 110 kg muskler-Jake.

Efter nästan en timmes pass på gymmet så gick jag ner till honom o sa "nu är jag helt slut i biccarna - vad ska jag nu hitta på?". Det blev en sk 21:a!

Tung stång. 7 repetetioner halva biceps curls nedifrån och halvägs upp. Sedan 7 repetetioner halva biceps curls från halva och uppåt. Sedan 7 repetetioner hela curls. Och detta x3.

VI HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRS!
Så nu går jag omkring o ser ut som värsta bodybuildern ;-)


Laddad inför kvällen som består av mingel med branschkollegor! Ska bli gott mer bärka o cigga. Det är jag värd efter detta grymma lunchpass.


Weeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Kändismiddag.


Tisdag. Man kan säga att tisdagar är de tråkigaste dagarna i veckan, right? Det är liksom en sån beige, mittemellan-dag som inte ger ett skit. Det är inte dag ett på veckan. Det är inte i mitten på veckan o inte heller i slutet. Det finns inget på TV och det är liksom bara - trist.

MEN!!!!!

Denna tisdag är lite glammigare än andra serni. Jag o DRC skall på kändismiddag :-) Fler av er vet ju att jag har en kompis som är gift med en kändis. Det har jag säkert skrytit om hundra ggr och ikväll skall vi på paaaaaarmiddag :-)

Sist jag var ute o drack drinkar med min kompis så berättade hon att hennes make skulle komma någon timme senare och jag tror jag gick o kissade tusen ggr under den timmen. HA HA HA HA HA vilken jävla nörd jag är.

Nåväl. Jag skall erkänna att jag e lite stissig nu också!

Mest av allt ska det bli så himla kul att få träffa min kompis igen, vi ses tyvärr inte allt för ofta men när vi gör det (luncher o så) så får jag energikickar.

Hon är en förtjusande o ljuvlig människa. En människa som GER energi. Love that kind of people.

RSS 2.0