Trevlig helg!


Ikväll - hej då Tove!
Ikväll också - lite löv.

Imorgon - morgonpromenad á la en timme o kanske gym.
Imorgon kväll - spelkväll med sköna människor.

Lär väl bli en massa ligga också... neeeee chilla menar jag förstås ;-)Trevlig helg!

Hört från en...


... morgontrött sjuåring denna dystra o trista morgon.- Men ååååh! Jag vill också vara mamma och vara så där snygg!Idag blir en bra dag :-)

Veckans pic's.Fröken Mittens barnkalas med hundra stimmiga 5-åringar.


Jeppe m Barbie-tårta.


Femårsdisko. Hoppa jämfota är grejen.


Presentöppning.


En glad femåring blir väckt o grattad på födelsedagsmorgonen.


Glad.


Nyvaken men glad lillasyster.


På väg till dagis som femåring.


Födelsedagen fortsatte hemma hos mig efter dagis/skola. Här bygger Jeppe o Äldsta ihop en hylla som akvariet sedan fick stå på. Mamma (mormor) var här o käkade middag o firade födelsedagsbarnet.


Gräns på ansiktsmålning. Så här såg hon ut när jag hämtade...


Lördag morgon. Lilla Hon nyvaken o alldeles underbar.


Lovely.


Farsan (morfar) först på plats. Bänkade sig direkt framför Kalla. Gräns :-)


Sen kom syrran o co. Här är Lillgrisen m sina kusiner.


B.I.L. läser för de små.


Fullt ös med kussar o sysslingar. Alla ville fira min tjej.
Sen stannade syrran o co kvar o här slår vi knut på oss själva. Jävligt bra träningspass faktiskt.


I söndags fick vi finbesök. Nille o Nellan... Här sitter Nille med sin största beundrarinna (Lilla Hon) o datasupportar...


... o Nellan hittade ett hopprep :-)


O så i söndags kväll blev det Yatzy...


... där ungjäv... jag menar Äldsta såklart får Yatzy. Som alltid.


Och ikväll hände storverk! Lilla Hon kan rita gubbar med ansikte o ben!!!!!!


Äldsta visar upp sitt konstverk.


Fröken Mitten ritar sina kompisar...


... och jag blev beordrad att rita mina jobbarkompisar. Några av dom hann jag med :-)


Mark Wahlberg höll mig vaken alldeles för länge igår kväll så jag lär nog packa ihop o gå o sova nu så jag inte är ett vrak imorgon. Skall dessutom ta med mig en treåring extra hem imorgon från dagis o det kan ju bli hoolabaloo har man ju erfarenhet av. Måste samla krafter!!!


Må lycka o välgång vara med er!


Friends. Familj. Kärlek.


Vad vore livet utan vänner?

Jag har så fina vänner att ni inte kan ana. Idag kom min fina Nellan med sin Nille o hjälpte mig med det trådlösa. Utan dom hade jag suttit här i evigheter med världens längsta nätverkssladd o nördat. Nu kan jag o ungarna surfa/spela/jobba vart fan vi vill i hela lägenheten! De kom hit heeeeeela vägen till världens ände från Gullmarsplan. Bara för min skull. Så jävla fint att jag blir tårögd när jag tänker på det.

Tack underbara ni. Love you.
Vad vore livet utan familjen?

Firade Frk Mitten igår igen. Familj o släkt kom hit o fikade. Nu är akvariet fulländat med små fina fiskar :-) Syrran o co kom hit o stannade till idag. Det är så mysigt att få hänga så där intimt med dom! Trots hysteri med hundra ungar som kräver all energi så har man ändå varandra o det är så himla härligt. Bara en sån sak som att få äta frukost ihop. Långbord. Levande ljus.

Tack underbara o myyyyyyyyyyyyyysiga lillasyster, B.I.L. o lillgris. Love you.
Vad vore livet utan kärlek?

Jag har ju triss i kärlek här hemma varannan vecka och det är fantastiskt. Jävligt jobbigt om vartannat förstås men jag är så lyckligt lottad! Tre friska, söta o härliga tjejer som suger musten ur mig men som även gör att jag lever! Hur jobbigt än livet är så har jag dom vid min sida. Föralltid. Det = fantastiskt.

Tack underbara o fantastiska balettligan. Love you.
Vad vore livet utan kärlek?

Ställer frågan igen. För det finns ju annan kärlek än den man hyser för sina barn. Det har väl inte undgått någon att jag träffar någon... En mycket speciell typ som varit min vän i många, många år men som på senare tid betytt lite mer än så. Inte så lite heller. Ganska mycket. Eller väldigt mycket. Det är djupt o vackert. Hjärtat slår några extra slag när jag tänker på honom.

Tack underbara du. Love you.


Idolsnack!


Jag kan inte låta bli att kommentera kvällens Idol. Jag är ju som bekant ett inbitet Idol-freak och har följt varje säsong slaviskt....... njae inte direkt, såg knappt ett avsnitt förra året då Kevin Borg vann (tack gode gud för det kan fan inte varit något bra då just Kevin Borg vann - då borde restan ha sugit fett).

Men nu snackar vi årets Idol. Idol 2009.

Okej, jag kan hajja att jag får en hop med arga människor emot mig nu men så här tycker jag... och det står jag för:

MARIETTE
Preeeeeettooo! Hon var en klar favorit från början... men har den senaste tiden börjat ledsna på na. Hon är trist o tråkig. Och självgod så det blir lite äckligt. Och så har hon äckligt hår. Inget för mig. Det är liksom beigefärgat.

CALLE
This is the man! Jag blir knäsvag när han sjunger. Den djupa, mörka o rockiga rösten är som russinet i lussekatten. Som marängen i marängsvissen. Som det knapriga i Dajmen. Öhh... flummigt kanske men det är något SPECIELLT med rösten o det gör honom SPECIELL. Tycker dessutom han har en superskön utstrålning. Jag sitter o myser när han sjunger.

REZA
Duktig sångerska. Javisst. Men nä, inget som jag fastnar för. Jag blir dessutom duktigt irriterad när jag ser henne. Gillart inte alls.

ERIK
Plutten. Söt som socker. Charmig flickdröm. Tror han vinner i år. Han sjunger helt perfekt o kör låtarna på sitt eget sätt - ett sätt som passar mig som hand i handsken. Me like a lot.

TOVE
Nämen nu får det räcka. Ja jaaaa hon e också söt som socker men det är så jävla tuttinuttit o löjligt att jag blir lätt illamående. När hon får sämre kritik från juryn så plutar hon med munnen o ser ut som en jävla hundvalp o när hon får fin kritik så drar hon upp axlarna till öronen o lutar huvudet på sned o ler med tungan mellan tänderna. Är bra jävla trött på na.

Så. Nu har jag sagt mitt.

Calle eller Erik måste vinna - annars ger jag upp hoppet om Idol. Inte en ny Agnes- eller Kevinflopp, tack.

Jaaaa jaaaaaa Agnes e jäääättestor i USA o det går sååååå bra för na och Kevin är värsta musikalstjärnan o sjunger på Allsång på Skansen men va faaaaaan - bättre än så kan det väl för fan bli??!!!

Nä - snälla, i år kan väl Fru P's favoriter få komma längst???
För fem år + en dag sedan...


Igår fyllde Fröken Mitten fem år! Fem år!!! FEM ÅR!!!!! Hur kan min mittenbebis redan ha blivit så gammal? Vart tog alla åren vägen?

Skulle gräva fram lite foton från bebisåren o när jag researchade bland alla gamla bilder o dokument så hittade jag tre brev jag skrivit. Ett brev till vardera barn.

Detta är brevet till Fröken Mitten (OBS! Låååångt brev så alla ni som inte orkar läsa - sluta läs här):

Fröken Mitten, vår älskade lilla tjej.  


Den dagen du kom till världen är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Vi hoppas att du kan glädjas åt denna berättelse i framtiden. Vi vill att du skall veta hur fantastiskt det var för oss att du äntligen kom.


Vår lilla, fina och goa flicka! 

Mamma hade en ganska besvärlig graviditet den här gången. Hon fick sjukskriva sig ganska tidigt i graviditeten, först på halvtid men kort därefter på heltid. Bäckenet höll inte riktigt och mamma orkade inte röra sig som hon ville. Det var jobbigt nog att hämta och lämna Äldsta på dagis, trots den korta biten att gå. 


Inte nog med att det var en jobbig graviditet, i synnerhet på slutet, men vår lilla bebis hade dessutom bestämt sig för att inte komma ut på avsatt tid! Nej, det blev övertid… och det med råge! Tre veckor över gick mamma och tid för igångsättning alternativt kejsarsnitt var bokad den 18 november kl. 08:00. 


Allt började på natten till den 18:e… 


Klockan är ett på natten och mamma vaknar av att Äldsta vaknar och vill komma in till mammas och pappas säng. Mamma kan inte somna om då Äldsta rör på sig mycket i sängen. Som hon har gjort de senaste nätterna så går hon över till gästrummet på andra sidan huset och lägger sig istället. Mamma känner att det molar lite i ljumskarna men lägger inte någon vikt vid det utan somnar om ganska så snart i gästsängen. Vid 04:00 på morgonen vaknar mamma och har ganska så ont, det känns som om hon är bajsnödig så hon går in på toaletten och försöker. Det går inte. Hon lägger sig igen och känner att oj då, detta är säkert värkar. Värkarna kommer var femte minut men går över ganska fort varje gång. Hon ringer till förlossningen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala som ber henne avvakta lite. Värkarna skall vara minst en minut långa om det skall ”räknas”. Precis när mamma lägger på luren så börjar värkarna ta fart och de håller i sig längre än en minut åt gången. Värkarna kommer varannan eller var tredje minut. Dags att väcka pappa. 


Mamma tar på sig kläder och går in till sovrummet och drar i pappas fötter.


- Det är dags nu Jeppe, vi måste åka in. 


Pappa tar sig upp ur sängen snabbt och ringer till Carris, som kommer med blixtens fart.


Klockan är nu ca 04:50.  


Pappa får leda mamma ut till bilen. Årets första snö har kommit och det är hysteriskt mycket snö ute.


Typiskt! Vägarna har inte hunnit bli plogade ännu. 


Pappa kör och det är ganska spårigt på vägarna. Mamma sitter och pustar, frustar och piper på passagerarsätet. Hon sitter och håller hårt i handtaget uppe i taket. Sista biten innan sjukhuset kör pappa mot rött. Nu är det bråttom och inga bilar är ute. Det fanns liksom inga trafikljus just då. 


Pappa stannar utanför förlossningen och mamma kliver ur bilen, går framåtböjd mot dörren och ringer på. Pappa åker iväg för att parkera. Mamma blir insläppt och går in. Längre kommer inte mamma. Hon blir stående böjd utanför nästa dörr där en sköterska kommer och leder in henne tillsammans med pappa. Nu känner mamma att bebisen verkligen är på väg ut. 


De får ta ett förlossningsrum direkt. Det är ingen idé att börja med ett undersökningsrum tycker sköterskerna. I rummet får mamma lägga sig ned direkt och barnmorskorna kollar att allt står rätt till. Det gör det. Mamma är helt öppen och bebisen kan komma när som helst. 


Mamma berättar att hon känner sig bajsnödig och barnmorskorna kollar om det är nödvändigt. Det är det. Mamma får hjälp men vi går inte in mer på det i den här berättelsen. Det känns lite osmakligt och onödigt att dra upp. Medan detta sker så går vattnet samtidigt. Hej och hå. Barnmorskorna får att göra. 


Så kommer alla krystvärkar. Lustgasen används flitigt. Mamma skriker som en galning men då säger barnmorskan ifrån och ber mamma använda all kraft och energi till att krysta istället. Mamma biter ihop och trycker på med all kraft som finns och det är då det händer grejer.


Barnmorskan håller emot också för att mamma inte skall spricka upp så mycket, det blir lite jobbigt för mamma men det fungerar ändå. Bebisens lilla huvud åker fram och tillbaka under hela utskedet. Barnmorskan lättar upp stämningen med att säga ”nu är huvudet inne men håret sticker ut så pass mycket att jag kan fläta det”. Vi ler. En till baby med mycket hår. 


Mamma ber till Gud om styrka, nu börjar det kännas som om hon inte orkar mer. Men det gör hon. Barnmorskan peppar och mamma samlar på sig mer kraft.

 

Så ber barnmorskan om en sax. Brådskande. Vi blir oroliga och frågar vad som händer. Det visar sig att navelsträngen är virad tre hårda varv om bebisens hals. Barnmorskan får klippa av fort. Det går bra och efter bara ett par rejäla krystningar så kommer du ut! Klockan 07:26 är klockslaget. 


Vilken lättnad! Vilken glädje! Din varma lilla kropp läggs direkt upp på mammas bröst och mamma ser upp på pappa som har tårar i ögonen. Det är så fantastiskt härligt att se dig. Du skriker och sprattlar. Du vill nog glida in i mammas mage igen där det var varmt, skönt och där du legat och frodats länge, länge. 


Pappa frågar barnmorskorna om det är en pojke eller flicka och de svarar: flicka! En liten tjej till.


En Fröken Mitten. Namnet är självklart. 


Vi är kära igen! Hjärtat bultar och lyckan är total. Äldsta har fått en lillasyster. 


Lilla Fröken Mitten är en kopia av sin storasyster tycker vi direkt. Lite mer hår men annars jättelik. 


Du blir tvättat och undersköterskan mäter och väger dig. Sedan klär pappa på dig de kläder vi tagit med oss och undersköterskan tar kort på dig som sedan skall läggas ut på webben. 


Den första vi ringer och talar om nyheten för är förstås din storasyster. Vi ringer till dagis där fröken ger luren till Äldsta som lyssnar när pappa pratar och berättar. Hon andas mest i telefonen… 


Efter Äldsta är det mormor som får höra den underbara nyheten. Och sedan alla andra i familjen och släkten. Alla är så glada för vår skull. 


Efter att mamma och pappa fått sin fika och några timmar till så får du och mamma ett rum på BB.


Rummet är mysigt. Vi får vara alldeles själva i ett rum. Vi har en dubbelsäng.


Pappa åker hem för att hämta Äldsta på dagis. När pappa och Äldsta ätit middagen färdigt åker de till BB för att hälsa på. Äldsta är så försiktig och duktig. Äldsta är så glad att ha fått en liten syster.


Pappa och Äldsta åker hem efter några timmar. Mamma och du får sova själva på sjukhuset. Det går jättebra. Du vaknar lite då och då men det gör inget. Mamma får sova lite i alla fall. 


Dagen efter, på fredagen, så vill mamma åka hem. Pappa kommer på morgonen efter att ha lämnat Äldsta på dagis. Barnläkaren undersöker dig och kollar att allt är okej. Det är det. Du är så frisk och fin så! Vi skriver ut oss och får äntligen åka hem. 


Det första vi gör är att bädda ner dig i vagnen och går upp till dagis. Där hämtar vi storasyster Äldsta och familjelyckan kan inte bli bättre. Nu är vi fyra. Mamma, pappa, Äldsta och du – vår lilla Fröken Mitten. 


Vi älskar dig så. Ord kan aldrig beskriva hur mycket.


När jag läser detta gråter jag. Många känslor. Gud vilken tur jag har som fått så fina tjejer.


Hur kan det bli så?


Magkatarr. Utbrändhet. Magsår. Krock med vägg. What?

Hur kan det vara så att vissa människor smäller in i den berömda väggen o blir sjukskrivna med magsår o skit när andra klarar av hur mycket som helst?

Hur kommer det sig att man kan bli utbränd av lite jobb? Hur kan det vara så att ensamstående och heltidsarbetande mammor till tre ungar, med dödsfall o skilsmässa bakom sig inte bränner ut sig när singla tjejer vars ända måste är att gå till jobbet varje dag gör det?

Tänker man efter för mycket?
Ställer man för höga krav på sig själv?

Fattar nada.

Uff...


... det blev blött igår. Lite väl blött. Men jäkligt trevligt o kul. Champaaaansch, bärs, shots o drinkar. Fru P fixar inte den mixen och när man är 35 år så borde man veta bättre. Men nä.

Uff.

Nåväl. Danny Saucedo var på samma fest. Gjorde inget :-) Nellan var på samma fest. Gjorde inget :-) Min älskling var på samma fest. Gjorde inget :-) Många grymma människor som jag gillar var på samma fest. Gjorde inget :-)


Det blir till att ta det piaaaaaaaaaaaaaaaaano ikväll kan jag säga.

Säger det igen...


... Fru P blir kåt av att höra hennes röst :-P

Vad är det för maaaagiskt med henne, hennes röst o hennes jävla uppenbarelse?!

Thank God for PINK!

Neeej, jag vill inte höra om hur jävla bra konserten var. OKEEEEJ????!!!!!!!!


Veckan som gått...


... i bilder kommer här!


Fredagsmyyyyyyys...


... med Lilla Hon och...


... och Äldsta (Fröken Mitten fick åka hem till mormor en dag tidigare).


Idooooool! "Mammaaaaa, jag gillar pojken med svarta håret... (Rabih)". Lilla Hon har smak.


Fredagsmys = bira eller whisky.


Lördag. Man ska va fin när man skall åka till mormor!


Äntligen FRAMMEEEE!


Alltid hos morsan - en stänkare i ett litet Höganäs-krus. MUMMA!


Kusinträff. Lillgrisen = tuppen i hönshuset.


Moster har högläsning.


Mysmiddag! Lill-bonus med sin P var också där (men de födde en liten tjej dagen efter så nu är jag åter igen bonus-moster ;-D)


Mogen syrra man har.


Mormor e skön att sitta hos.


Boxer-Robban o Mr G.


Vilka vackra systrar!!!!!


Lillgrisen o Fröken Mitten.


Promenix-dags. Lillgrisen o Lilla Hon fick vila i vagnarna.


The twins kom på besök. Mina små bonus-systerbarn! Hur söta som helst.

Tack mamma o G igen för en underbar helg. Det är så härligt att vara hos er!!!!!!!!!


Kluven o för första gången lite... skraj?!

Ur Fitness-Magazine.com:

"De flesta har någon sorts spärr i kroppen som talar om när man inte mår tillräckligt bra för att träna. Man låter i regel bli när man har hög feber, halsfluss eller öroninflammation. Ibland kan dock gränsen mellan frisk och sjuk kännas lite luddig. Om man "bara" är snuvig, har hosta eller lite ont i halsen känns det inte lika självklart att skolka från träningen.

Grundregeln är att man inte ska träna om man har feber eller någon form av förkylningssymptom. Om man har varit förkyld men fortfarande dras med till exempel lätt hosta, kan det vara okej att träna om man tar det lite lugnare, säger hon. Har man spänningshuvudvärk kan det rentav vara bra att träna, eftersom ökad blodcirkulation i nacke och axlar kan göra att huvudvärken släpper.

Ibland kan det dock vara svårt att veta vilken sorts huvudvärk man har, så man får vara beredd att avbryta träningen om kroppen säger ifrån. Man kan också prova att dricka mycket vatten eftersom vätskebrist är en vanlig orsak till huvudvärk.

En kropp som samtidigt utsätts för infektion och fysisk träning får svårt att uppbringa tillräckligt med energi för att klara båda. Kroppen prioriterar naturligt immunförsvarets kamp mot infektionen, vilket gör att träningseffekten blir väldigt låg. Immunförsvaret distraheras samtidigt av den fysiska ansträngningen och får svårare att rå på infektionen. Bland det värsta som kan hända om man tränar med en infektion i kroppen är att man drabbas av hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation. Båda påverkar hjärtats förmåga att slå och kan ge bestående men. Vill det sig riktigt illa kan det leda till döden.

Många tror att det är skonsammare att styrketräna än att ta en löprunda i skogen om man är lite halvkrasslig, men det är snarare tvärtom.

När man styrketränar blir man ju inte andfådd på samma sätt som när man springer eller utför annan lågintensiv träning. Däremot utsätter man hjärta och muskler för plötslig ansträngning och kraftfulla blodgenomströmningar. Styrketräningen sätter igång en tillväxtprocess i musklerna som kan pågå i flera dagar, och den processen distraherar immunförsvaret. Dessutom utsätter man ju de andra som tränar på gymmet för smittan och det är inte särskilt trevligt.

Forskarna tror att sjukdomsperioderna behövs för att lära upp immunförsvaret. Den som tränar regelbundet bygger upp ett naturligt motstånd mot bakterier och virus. Om man övertränar blir effekten den motsatta och man drar lätt på sig förkylningar och andra infektioner.

Få människor klarar att träna varje dag, oavsett om de varierar mellan olika träningsformer och muskelgrupper. Det är viktigt att vila kroppen emellanåt och ge sig själv tid att känna efter hur man mår".

MEN HUR FAN VET MAN OM MAN HAR EN INFEKTION I KROPPEN ELLER INTE???

Jag känner mig lite förkyld. Näsan rinner o jag får nysattacker på kvällen. Just då känner jag mig ganska sjuk men annars känner jag mig ju ok...

... att träna eller inte träna. Det är frågan!!!


Sakta i backarna!Jag undrar... hur tänker man här egentligen? När man är på god väg till att se ut som ett monster kanske man borde stanna upp o tänka efter?


Fett med gräns.


Nöff nöff!


Fick ett tips från grannen. Så imorgon bär det iväg till Sveriges Närmaste Stad där jag skall vaccinera mig o ungarna! Är tydligen hur smidigt som helst o knappt folk :-)

För i den här sketna hålan så kan man bara åka med familjen ett par timmar på söndagar o då är det milslånga köer vilket innebär flera timmars köande o en risk att vaccinet tar slut när man väl kommit fram.

Det = vägrar jag. Vad är det för jävla pajjasfasoner?? Hur tänker dom då? Vill man att hela svenska befolkningen skall vaccinera sig så får man fanimig tänka till asså.


Gråter...

... för första gången i Idols historia. Gud så trist.

Syskonkärlek.


Fröken Mitten har åkt till mormor. Äldsta är på tjejmiddag hos en kompis så här sitter jag med liten plutt o jag tycker det är hemskt mysigt.

- Åh vad mysigt det är att vara ensam med dig gumman!

- Jag tycker inte det är mysigt. Jag vill ha många barn!!!


Lilla Gumman. Hon är så van att ha sina systrar omkring sig att hon får abstinens. Är inte det sött, så säg?

Pic's!

Tömde min mobbe o måste självklart dela med mig av "några" bilder... igen. Här kommer en hel radda bilder som sträcker sig från Idol-kvällen med Äldsta till imorse då en riktig häxa framställdes i mitt kök :-)


Uppladdning i bilen inför Idol genrepet!
I kön...


På plats...


En mogen 35-åring och ett stycke Calle... i papp...


Uppladdning inför direktsändningen hemma...


Heeeeeeeja Erika. Som åkte. Nu är det heeeeeeja Tove. Men jag håller mig fast vid Calle o Erik.


Uppladdning inför fotografering...

Som taget ur filmen Bahnhof Zoo!Grymma make up- /hårstyling brudar!


Take away food hemma hos Drew! Mizzy L ansluten också :-)Fru Pontare kom förbi o körde "När vindarna viskar mitt namn" live...

Clubbing på Bernz...
Ett stycke häxa inför Helloween-fest på dagis...
Vilka puckon!


Jag kollar inte mycket på tv nu för tiden asså men jag har min absoluta favoriter och det är självklart Idol på fredagkvällarna men även "Oskyldigt Dömd" på onsdagarna med mums-Micke...

Läser i Metro nu på morgonen att nya polisserien "Morden" skall starta på SVT med Kjell Bergqvist och ascoola Jens Hultén mfl. Huvud o kropp tog ett litet skutt av glädje men snabbt försvann den glädjen då jag upptäckte att den minsann skall gå kl. 21:00 på onsdagar.

HUR TÄNKTE SVT DÅ?????????

- Jaaaaa, vi lägger serien på onsdagar kl. 21:00 på EXAKT samma tid som Oskyldigt Dömd!!! Det verkar jävligt fiffigt!!! Guuud vilken bra idé!


Vilka puckon!


Alla har inte en inspelningsbar DVD som Jeppe. Så jag kommer alltså sitta o titta på mitt favoritprogram SAMTIDIGT som jag kommer ha ångest för att jag missar en förmodligen asbra polisserie på SVT.

Helvetes skit.
vsBajs.


Girlzzzzz


Spice girls? Nä, Firman (tre st saknas på bilden)


Nellan, Fru P, Tolstoy, Drew, Ankan.


Moi.


Först skumpa o photoshooting. Sen mat hemma hos Drew där även Mizzy L fanns på plats. Mer alkohol givetvis o så sång o dans. Knöt ihop säcken på Bernz där vi självklart hade fixat V.I.P. så vi slapp både inträde o stans jävla kö. Gräns på att stå i kö.

Tack tjejer för i lördags. Länge sedan jag hade så kul.RSS 2.0