Brutala sömnproblem!


Det kan inte ha undgått någon att jag slutat sova på nätterna. Det börjar bli ett jävla problem skall jag säga. För varje dag samlar jag på mig nya påsar, nya bekymmersrynkor och nya gråa hårstrån (det sista är egentligen inte sant, men låter bra som krydda liksom).

Förr i världen var jag MÄSTARE på att sova. Jag kunde sova hur länge som helst på morgnarna. Jag kunde somna direkt när jag lade huvudet på kudden. Jag kunde sova TUNGT och väcktes inte av någonting.

Sedan jag fick barn har det varit lite sämre med soveriet. Självklart de första åren per barn, det liksom tillhör.

Men se'n då???

Nu är mina barn stora och sover hela nätter (förutom ibland då... som i natt... när de vaknar miss i nassen o tror att det är morgon) och jag har VERKLIGEN ingen anledning att vakna flera ggr per natt.

Problemet är egentligen inte att jag vaknar upp. Problemet är att jag inte somnar om. Det är otroligt störande och frustrerande...

Barnen är som sagt inte orsak till mina sömnrubbningar. De veckor jag inte har barnen ser likadana ut. Dvs no sleep. FATTAR INTE!!!!

Så läser man i alla blaskor om hur man bäst uppnår total skönhet, både inre o yttre. Jo, framgångsämnet är SÖMN. Fan också. Matsmältning, hy, hår, själslig harmoni... allt gott kräver goda nätters sömn.

Igår plöjde jag igenom en tidning där Jennifer Aniston blev intervjuad. Hon röker, hon festar, hon lever rövare på många sätt och det enda tipset hon hade för skönhet är....... SÖMN. No shit Sherlock. Det menar du inte?

Tänk om jag bara kunde få lägga ner huvudet på kudden någon kväll o somna. Tänk om jag bara kunde sluta ögonen o slumra in UTAN att behöva tänka igenom flera år tillbaka och flera år framåt. Tänk om jag kunde strunta i att fundera på vad jag måste göra på jobbet dagen efter, vad jag måste planera för middag. Tänk om jag kunde strunta i att oroa mig över barnen, vad jag inte borde sagt eller gjort, vad jag istället borde göra o säga.

Jag lovar att jag inte överdriver när jag säger att jag säkert ligger i två timmar o bara tänker innan jag somnar. Hur trött jag än är. Och när jag väl somnat så sover jag så oroligt att jag vaknar om ett barn vänder sig om i sin egen säng i rummet intill... så börjar funderingarna igen... och igen.

Fick tipset av min goda vän att testa Valerina Forte. Det har jag gjort ett tag nu. Funkade bra tyckte jag men jag märker att jag sover lika illa ändå, jag blir bara tröttare... typ hela dagarna istället?!!!

Skall köpa lugnande kvälls-te nu tänkte jag. Kanske funkar?

Eller så får jag vänta med att sova tills jag dör. Den dagen lär ju komma fortare än jag önskar känner jag... ty jag är fan halvdöd nu.

Neeeeeeeeeeeeeeej jag är inte ute efter att alla skall tycka synd om mig nu, jag behöver bara ventilera mig lite.


Grattis alla ni som kan sova :) Hoppas ni är värda det :)


Nä...


... jag tog bort det förra inlägget. Kände att det kanske var lite väl utlämnande o kränkande.


Han förtjänar inte det. Jag tycker ju om honom så himla mycket. Ikväll är det iaf dags för nästa uppvisning :) Ikväll skall vi få njuta av Äldstas fiolspel! Det kan ju bli något alldeles i hästväg ;)

Ha en bra dag alla.

Destroyers


Ha ha mitt förra inlägg uppfattades tydligen av vissa som PRÄKTIGT... Det var absolut inte min mening, ty jag är nog den mest opräktiga människan i världen. Typ. Mitt förra inlägg var ingen showoff på något sätt, tanken var inte att skryta över hur duktig jag är. Tvärtom - jag var helt slutkörd o ville bara tala om för alla ovetande hur ett helt vanligt dygn kan se ut i ett sådant här typ av liv. Dvs HEKTISKT.


Man skall vara glad att man står upp, liksom.

Nåväl. Fokus i detta inlägg blir hur enkelt det är att irritera mig!

Det finns oskrivna regler jag tycker man skall hålla sig till, de kommer här:

1) Vänster- och högerfiler finns även på gångvägar, i rulltrappor och ja... tamejfan var man än befinner sig. Ställer man sig på vänster sida i en rulltrappa så skall man FAN gå. Inte stå still. Det är DÖDSSTRAFF på att stå still!

2) Folk som ställer sig o har ett jävla snackmöte mitt på gatan när det är fullt av folk. STEP A SIDE FOR HEAVENS SAKE! Tillhör det inte sunt förnuft att kliva åt sidan o ställa sig på ett mer lämpligt ställe?

3) Pendlade med grannjäveln (lugn o fin, bara ett uttryck, ni vet att jag gillar na stenhårt) i morse och vi pratade om hur man bemöter skilsmässobarn rent generellt. Alla skilsmässobarn är inte white trash-ungar! Jo serni, det finns faktiskt människor som tror att ALLA skilsmässobarn är stackare! Det är jävligt lätt att säga "jo men han/hon är ju ett stackars skilsmässobarn... så det är inte konstigt...". WHAT THE FUCK? Jag kan säga att jag känner till MASSIARDERS med white trash-ungar som har GIFTA föräldrar...


Det var allt jag ville säga denna gång.


Ha en trevlig fredag.

Ett dygn ur...


... en heltidsarbetande, ensamstående (snart sambo dock - tack gode gud) trebarnsmorsas liv kommer här!


05:50 - upp o hoppa!
In i duschen, på med kläder, borsta tänderna, på med lite mascara. Ut i köket. Snoppa jordgubbar, in med dessa i två små lådor o dessa in i två små skolväskor. Lägga fram kläder till tre små tjejer (som man vet att man kanske måste byta ut för att slippa morgongnäll). Väcka tre små jättetrötta tjejer. Tjafsa lite om kläder. Borsta sex par tandrader. Borsta tre kalufser. Frisera tre kalufser. Bära in väskor i bilen. Tjata fyrtioelvatusen gånger på tre små tjejer att de skall stänga av tv:n o sätta på sig ytterkläder. Bråka om fleecetröjor som vägras tas på.

07:00 - in i bilen!
Köra i hundranittio till skola/dagis. Lämna tre småglin. Prata med fröknar. Lämna in påsklovslappar.

07:10 - till stationen!
Köra i hundranittio till stationen. Försöka hitta p-plats. Morra lite. Gå till tåget.

07:22 - tuff tuff!
En av stunderna på dygnet då jag bara kan sitta (läs stå) o lyssna på musik o slippa tänka. Skönt.

08:00 - jobba!
Har ett krävande jobb... tack o lov är det roligt! Just nu (efter månadsslut o allt) så är det extra mycket jobb. Sliter mitt hår o gör så gott jag kan.

12:00 - en kvarts lunch.

15:00 - hemgång!
Packa ner dator, springa till tåget.

15:07 alt. 15:13 - tuff tuff!
En av stunderna på dygnet då jag bara kan sitta o lyssna på musik o slippa tänka. Skönt.

16:00 - framme!
Gå till bilen. Köra i blixtens fart till affären (har alltid något som måste köpas). Sedan vidare till dagis/skola.

16:15 - operation hämtning!
Tre små barn i leriga stövlar o brallor skall kläs av. Överdragsbyxor skall hängas upp. Stövlar skall bytas till gympaskor. Tjafs om fleecetröjor som inte vill sättas på. Eventuellt tjafs om mössa o vantar. Plocka hem diverse kläder som måste tvättas. Plocka hem lappar o konstverk från hyllorna. Plocka med någon kompis som skall hem med oss o leka/äta.

16:50 - hemkomst!
Hänga upp allas jackor o mössor som ligger på hallgolvet. Packa ur skolväskor. Packa ur eventuell ICA-kasse. Skära upp äpplen till hungriga magar. Plocka ur diskmaskinen. Börja med middag.

17:30 - middag!
Få alla barnen till bordet. Skära upp. Äta.

18:00 - avdukning!
Få alla barnen till badrummet för tvätt av händer. Duka av. Diska stekpanna. Torka bord o köksbänkar.

18:30 - vardagsbestyr!
Tvätta, plocka, städa. Försöka hinna med att rita/leka med barnen.

19:00 - preppa för läggdags av minsta!
Duscha barn. Borsta tänder på barn. Läsa bok. Natta.

19:30 - preppa för läggdags av mittersta!
Duscha barn. Borsta tänder på barn. Läsa bok (oftast läser jag faktiskt en bok för båda dessa flickor samtidigt). Natta.

20:00 - samtala med hemtagen kompis förälder som kommer o hämtar!

20:10 - läxläsning med äldsta (om det är någon) alternativt koppla upp datorn så man kan kolla av mailen.

21:00 - preppar för läggdags av äldsta!
Duscha barn. Borsta tänder på barn. Tyvärr sällan bok (varför???) Natta.

21:30 - kvällsbestyr!
Hänga tvätt. Jobba... ta igen förlorade kontorstimmar vid köksbordet.

22:30 - preppa för morgondagen!
Kolla skolschema på nätet. Packa skolväskor.

23:00 - läggdags!

00:00 - har fortfarande inte somnat!

00:30 - tittar på klockan en sista gång...


Vet inte när jag somnar. Eller om jag somnar. Sover som ett as på nätterna. Kan inte sova. Märkligt.

Och så kommer nästa dag o samma rutiner gäller igen.

Ekorrhjul. Oh yes!Vill dock ändå säga att jag ÄLSKAR MITT LIV!!! Jag ÄLSKAR MINA BARN!!! Jag skulle ALDRIG vilja byta med någon annan!!! Jag ÄLSKAR ATT VARA JAG!!!

RSS 2.0