Det krävs så lite...


Idag på lunchen shoppade jag ihjäl mig. Det var himla skönt efter morgonens "ingrepp" och de senaste veckornas helvete!


Vill först nämna att jag INTE kunde lämna tillbaka hormonspiralen. Så där brann en tusing upp. Jävla skit. A ja, det drabbar ingen fattig som man säger. Surt ändå.

Nåväl. Gick en runda på stan på lunchen. Jobbar ju mitt i shoppingmeccat så det är ganska lätt att trilla tillbaka på kontoret med en eller flera kassar lunchtid...

... idag köpte jag detta års par Martens. LYCKA! Har länge velat ha ett par Chelsey's så det blev det. Funderar starkt på att byta bana helt och bli butiksbiträde istället. Och då på Sko Uno. Helvete vilken underbar affär!!!

Köpte även en kofta till mig själv. Och så blev det ett par vita Converse till Äldsta. Hon har tjatat öronen av mig så nu äntligen blev det av. Och bara ETT par i hennes storlek fanns kvar :) De små får varsina par leggings i coola färger.

Och, nu skall ni lyssna - imorgon bär det iväg till Söder där jag skall boka en tid för TATUERING! Som jag längtat!


Tänk vad lite det krävs för att få en på godare humör :)


Hepp.

Nedstämdhet


Nämen tjena.

Vill meddela alla som kanske haft det tufft, varit lite nedstämda eller är lite känsliga i allmänhet - att inte ge sig på p-spruta.

Detta blir, som ni märker direkt, ett inlägg till alla tjejer/fruntimmer därute :)

Alla andra kan sluta läsa. Nu.

Jag är ett riktigt mens-monster. Jag säger inte (!) tack till de kvinnliga släktingar som jag ärvt detta hemska anlag ifrån. Jag blöder som en gris, minst åtta dagar i rad och har så gjort så länge jag kan minnas. Jag har spenderat massiarders med pengar på ob, bindor, trosskydd, cyklo-f och gud och hans moster.

Jag har tusentals gånger varit på väg till eller från jobbet och plötsligt kännt (stavas det så?) att det blivit helt varmt i byxan och jahapp. Allt = helt blodigt. Halvkul. Och då har jag ändå haft största ob:n PLUS binda. Spelar ingen roll. Jag mensar igenom ALLT.

Har de senare åren haft kopparspiral. Jag vet, det hjälper inte värst mot detta. Tvärtom. Men, jag har käkat p-piller sedan jag var 14 och ville en period inte ta hormoner då jag tagit det hela livet. Det är inte farligt att ta hormoner om man sköter sig (dvs inte röker, inte blir överviktig etc) men jag kände ändå att nääää nu skall jag vara "ren" från hormoner och därför valde jag kopparspiralen.

Det har funkat finfint. Om man bortser från allt jävla blod, alla ovälkomna överraskningar och alla pengar jag slängt ut på mensskydd... och cyklo-f (som förövrigt funkar skitbra, men det kostar också pengar).

Så i somras bestämde jag mig för att ta ut skiten och blev rekommenderad p-spruta av den snälla tanten på MVC. Sagt o gjort. Poff så satte hon sprutan i skinkan.

Jag kände att det var så skönt att bli av med spiralen och att äntligen få bli mensfri.

Vad hände då? Jo, jag har sedan dess varit helt under isen. Haft extrem huvudvärk från dag ett. Från det att jag vaknat, tills dess jag gått o lagt mig. Jag har varit totalt nedstämd. Totalt. Helt förstörd för att vara konkret.

Och. Nu. Har. Jag. Blödit. I. Tolv. Dagar.

Skithelvete.

Ringde den snälla tanten i morse och visst, vissa kan blöda ett tag innan kroppen "stabiliserar" sig.

Men nedstämdheten går inte över. Nu har jag blivit rekommenderad att stoppa i en hormonspiral. Så det skall jag göra imorgon bitti.

Skoj. Oj så skoj. Inte alls.

1) Det gör SATANS ONT att sätta i en spiral.
2) Man mensar i några månader innan det "sätter sig".
3) Läser man bipacksedeln så kan huvudvärk och "humörsvängningar" vara ett par av biverkningarna.

HÅLL NU TUMMARNA för att jag slipper huvudvärken och nedstämdheten!! Ty det är fan värst. Att tappa lusten till ALLT är inte det man strävar efter kan jag lova.


Någon som har BRA och HÄRLIGA erfarenheter av hormonspiral?

Snälla säg JA. Och dela med dig.



Natti natti.

Tjejmys


- Freeeeeeeeeeeeeeeeedag! Skriker många och hoppar högt av förtjusning. Jag gillar väl också fredagar men idag är en sådan där fredag, ni vet. Skit, piss och helvete. Det tar typ en hundradels sekund efter det att jag lämnat dem på morgonen tills att jag saknar dem så det svider i mage o hjärta.

- Tjööööööööööööööööööta! Säger ni. Ja jag vet, jag kan inte räkna hur många gånger jag tjötat om detta genom de sista åren. Men det är fasen ingen lek detta!

Om ni hade mina tjejer, om ni visste hur jäkla fina de är. Hur söta, goa och vaniljdoftande de är, så skulle ni förstå :)

Veckan har varit grym! Sett ur vad vi gjort. I övrigt har det varit en stentuff vecka med mindre sömn än vanligt, massor av jobb och strul. Men vet ni... jag står upp :)

Förra fredagen hämtade jag upp tjejerna och det var självaste Lilla Hons födelsedag :) Det firade vi med presenter, god mat och så prinsess-munkar till efterrätt.


Vad ääääär det för något???


Ett dockhus! Nu slipper Fröken Mitten låna ut sitt :)


Prinsessmunk till en prinsessa!


Med vid födelsedagsfirandet var även mormor! Oooooj vad borskämda vi blev med presenter (både Lilla Hon och jag, ty jag fick mina presenter i efterskott :) Bäääääästa presenterna!)

Dagen efter, lördagen, åkte vi in till stora staden och mötte där upp syrran/moster och hennes äldsta. Så alla tjejerna plus lillgrisen fick gå på...



TACK MAMMA/MORMOR säger vi!!!

På kvällen var vi helt slut och det blev relativt tidig sänggång för alla.

På söndag förmiddag hjälpte alla till att preppa inför Lilla Hons stora kalas för kompisarna!
Det blev ett MYCKET lyckat kalas. Med strålande sol, glada småtjejer, ansiktsmålning, poolbad, massa presenter och givetvis (!) fiskdamm :)


Syrran o tjejerna gjorde så fint ♥


10 småtjejer frossar i godsaker :)


Det var sista gången jag gjorde en...


... femårstårta! Ty nu har alla mina tjejer passerat femman :)


Stora tjejerna anordnade ansiktsmålning...


... där man kunde välja mellan katt, fjäril, kanin o allt möjligt :)


Koncentration!


Och aldrig förr har poolen varit så full :) Det sprack upp, stark och varm sol kom fram och alla ville plumsa i!


Godisutdelning! Det snålas inte på godis när vi har kalas vill jag lova! Smällfulla påsar med godis och liten present som denna gång var tre st fina rosaglittrande armband var.

Nöjda kalasbarn? JOHOOORÅSATTE!


Inte nog med kompiskalas. Efteråt kom farsan/morfar samt min kusin med familj och ville fira lillan :)


Senare flöt veckan på som vanligt. Full rulle med jobb, skola, dagis, aktiviteter och självklart ett och annat eftermiddags-/kvällsdopp :) Vi har ju 31 grader i poolen så det är inte svårt att bada, trots att det blivit kallare i luften.

Nu blir det en vecka utan vaniljflickorna. Det suger men jag skall försöka njuta av helgen och veckan ändå. Det blir, som vanligt dessa veckor, massa jobb, massa springturer, gympass och nu till helgen blir det film-maraton hemma :) Jag är en SUCKER för film. Verkligen. Det är fan bland det bästa jag vet!!!

Imorgon skall det bli fint väder så vi hoppas att vi kan krama ur de sista sommarsolstrålarna med lite solstol och poolbad.

På söndag skall jag åka o titta på Fröken Mitten som spelar fotbollsmatcher i cup. Heja heja heja!!! Senare på eftermiddagen/kvällen skall jag till Sugtina Sigtuna och fika med min gamla barnis Fisen. Det blir MAGI.


Kram.

Stora tjejen


Imorgon, dvs den 19:e augusti, fyller min bebis fem (!) år. Tiden går så fruktansvärt fort. Fast ändå inte?! Det känns både som att det var igår hon kom till världen, men oj ändå vad mycket som hänt på fem år!!!


PLOPP sade det och ut kom hon på bästa, enklaste och fantastiska sätt. Jag stod vid sandlådan där vi bodde o snackade med Fru Präkt. Kände att det gjorde lite ont o kände igen känslan. Jag sade till Fru Präkt att "nu är det fasiken dags".

Jag städade ihop alla spadar o hinkar. Samlade ihop tjejerna (de två jag då hade) och gick in. Tog en dusch och sade till pappan att det är NU det händer.

Vår barnvakt var hos oss på en sekund. Vi åkte in och plippetiplopp. Ut kom lilla älsklingen!

Jag har ju alla år skrivit om denna fantastiska händelse just detta datum så själva förlossningsberättelsen hoppar jag denna gång. Jag vill ju inte trötta ut er som läser :)


Fy fan så söt. Den här tjejen har ALLTID varig glad... och har ALLTID haft ett sjuhelsikes humör :)


Iiiiihhhhhhhhhhh ♥


Full i fan bus? Oh yeeees...


En av mina absoluta favoritbilder!!!


Min stora lilla tjej...

... vad jag ÄLSKAR dig! Du är och kommer alltid vara min bebis. Vare sig du vill eller inte :)

Imorgon skall vi fira dig ordentligt. Det stor ett JÄTTEPAKET på köksbordet o väntar på dig.

I år är det första gången jag inte får sjunga för dig på morgonen :'( men det gör ju pappa o systrarna så det kommer inte gå någon nöd på dig :)

Jag kommer att hämta dig på dagis och krama dig HÅRT. Och när vi kommer hem så skall du få öppna alla dina paket, det stora från mig och A och så alla klappar från dina systrar som ligger vackert inslagna i en låda.

Mormor kommer också att vara här och jag vet att hon också har fina paket till dig.

På lördag skall vi på Cirkus och på söndag skall du ha ditt kalas. Med alla dina kompisar. Efter det kommer morfar och mammasin med familj.

Du kommer att få ett jättefint femårsfirande, min lilla vackra, söta, gosiga, glada och underbara lilla flicka!


Grattis Lilla Hon



Så blev det höst?!


Sjukt. Är inne på min sista semestervecka (känns som att jag haft semester i flera år nu) och ja, det känns att semestern snart är slut. Ty sommaren verkar också vara det.


Det är kallare. Björkarna har börjat få gula löv. Dagis o fritids har öppnat igen. Solbrännan börjar blekna bort. Facebook-uppdateringarna känns bittrare. Det är fler bilar på parkeringarna. Virus o snuva kryper på barnen.

Jag är, tack o lov, en sucker för hösten. Det är nog min favoritårstid. I synnerhet början på hösten då allt är så färgglatt o vackert, luften klarare och så får man ju sätta på sig favoritjeansen, bootsen o skinnpajen :)

Sommaren i alla ära, solbränna i all ära och semester i all ära men visst tusan är det skönt att komma tillbaka till verkligheten också?!

Ser fram emot skolstart. Jag minns själv hur pirrigt o roligt det var när man efter sommarlovet skulle sätta sig i skolbänken igen. Nytt läsår. Nya klasskompisar. Nya ämnen. Nya utmaningar.

Äldsta börjar nu trean! Sista året på lågstadiet. HUR STORT ÄR INTE DET?!!

Fröken Mitten börjar ettan. Det är ju kanske ÄNNU större :) Nu skall de flyttas från att sitta i ring på golvet till att få varsin skolbänk. Varsitt skåp. Ny lärare och läxor!

Lilla Hon börjar sista året på dagis! Stora lilla tjejen! Ett år till, sedan förflyttas lillan till "andra sidan staketet".

Oj oj oj. Vilka stora barn jag börjar få!! Och roligare blir det!

Hade ett MAGISKT samtal med Äldsta ikväll när jag lade henne. Hon låg där i sin säng, jag satt på sängkanten o vi snackade om massor av saker... Hon är så klok, så vacker och så fantastisk.

Alla våra tidigare gräl är som bortblåsta. Vi har inte bråkat på jättelänge nu och man märker att hon är STOR och förstår så mycket mer. Ett jätteplus i vårt liv.

Visst är det underbart med småbarn. Visst är de extremt söta när de är så där små o gosiga, med kroppar som små Buddhas, med gurglande språk och fjunigt hår... men jag hävdar bestämt att det bara blir roligare och roligare. Samt enklare och enklare!

Nu är Fröken Mitten inne i en otroligt krävande fas däremot. Hon skall fylla sju i vinter så den berömda "sexårstrotsen" (Hatar egentligen allt som som nämns med "trots", man har väl bara sina känsligare perioder... inte sant? Någon som hört talas om 37-årstrots? Nä, just det...) är mitt i sitt esse och hon bryter ihop av minsta lilla. Allt är fel. Jag är ALLTID arg på BARA henne. I hennes lilla värld.

Varje kväll när jag lägger henne är jag MYCKET tydlig med att säga hur mycket jag älskar henne och att jag skäller på henne bara för att si och så... att jag älskar henne mer än själva livet oavsett vad.

Lilla Chefen... Jag menar Lilla Hon fyller fem om ett par veckor och hon har också sina perioder, såklart. Precis som vi alla har.


Nu skall jag gå o lägga mig. Tröttare än så här kan jag inte minnas att jag varit (det har jag med all säkerhet men just nu känns det som att denna dag toppar allt).

Så... tills vi hörs igen. Natti natti.





RSS 2.0