Mitt i semestern!


Det är fortfarande semester. Jag har tre (!) veckor kvar. Två är avverkade. Känns helt sjukt. Känns som att jag inte jobbat på ett halvår. Minst. Men det är väl det som är semester... att man glömmer bort jobbet, att man bara tar dagarna som de kommer, att man glömmer bort tid och rum?!!


Just nu sitter jag i vår soffa i nedre vardagsrummet. A tittar på något skit på tv medan jag tar tid till mig att blogga lite. Det duggar ju inte tätt numera. Särskilt inte nu när det är semestertider. Man har ju liksom annat för sig nu än att sitta framför datorn.

Vi är precis hemkomna, jag och A, från några dagar på ett liiiiitet liiiiitet ställe utanför Bollnäs. Ett par magiska dagar i total tystnad (förutom våra egna skratt och diskussioner), massor av frisk lantluft, morgonbad/morgontvag i den sagolika sjön Härten och så självklart sällskapsspel på altanen med massa god mat och vin. Svenska sommardagar när de är som bäst.

Nu följer lite bilder från semestern hittills. Vädret har ju, som varje år, pendlat från tropiska sommardagar och nätter till regn och rusk. Jag älskar det. Det är ju så det är i vårt härliga Sverige.


Detta är vardagsmat hos oss nu. Barnen är mer under vatten än över. Självklart! Vilka ungar skulle INTE bada om man hade vattnet precis utanför dörren?? Här är Lilla Hon i sitt esse.


Nämen oj, här slank det med ett foto från min stora hobby hux flux. Sorry, men jag måste ju ta med detta också även om det inte har med semestern att göra. Detta är vad jag och min fina, härliga och underbara vän Nellan o jag gjort nu ett par gånger...


... vi har alltså KLÄTTRAT!! Det är fantastiskt roligt och som jag tjötat om tidigare så är mitt mål att få utöva detta i riktiga berg framöver. Innan jag fyller jämnt nästa gång vill jag klättra i Sylarna. Gå en tur, bo på vandrarhem o så klättra!! Vi gick alltså en kurs och det resulterade i...


... GRÖNT KORT!! Så nu får vi klättar bäst vi vill i dessa hallar :) Vi har en kurs kvar, en fortsättningskurs i teknik. Det blir fantastiskt spännande. Men först skall vi klättra en massa, för att bli ÄNNU bättre o säkrare. Detta, mina vänner, är en FANTASTISKT rolig träning! Både när man klättrar och när man säkrar.

TACK finaste Nellan för att du gjort/gör detta med mig. Jag tycker det är JÄTTEROLIGT att få göra detta och när det dessutom är med DIG så gör det det hela ännu roligare/bättre :) Kul att vi får umgås MER :)


En av semesterdagarna fick tjejerna för sig att de skulle ha snickarverkstad. Självklart fick de det! Fram med brädor, spikar o hammare. Det blev två stycken midsommarstänger (trots att midsommar var över). De höll på i flera timmar :)


Och till midsommarstänger måste man ju ha massa blommor. Bara att kvista ut i skogen på tomten och plocka!! Fröken Mitten har här hittat en bukett backliljor (tror vi det heter). Är hon inte världens vackraste 6-åring??!!!!


Fröken Mitten har även denna sommar tappat massiarders med tänder. Det visar hon här :)


Man måste pausa sommarsolen ibland med lite Wii-spel. Här ljuder "I'm a barbie girl" och trots engelskan så sitter texten :)


Detta är ett SJUKT foto... Tjejerna fick själva gå till den lokala leksaksaffären och hem kommer de med fejk-cigaretter och fejk-tändare. Det är A som inspirerat :-S Fröken Mitten har spanat in och vet hur man håller...


En dag, på vägen till Gröna Lund, kvistade vi förbi mitt jobb där Sara Lumholdt ju också jobbar... Detta är nog, och kommer alltid vara, höjdpunkten på denna sommar. De var helt i extas och Sara bjöd på sig själv :)


Aaaaaah men kolla hur STOLT och glad hon är, min Äldsta. Åh vad hon är mallig över detta.


Självklart skulle Fröken Mitten också få en egen bild...


... och så även Lilla Hon. Fast hon inte är helt förstådd med vem Sara är, trots att hon kan hela Enemy-texten :)


Och så Gröna Lund. Denna fantastiska lekplats för stora och små. Tjejerna var helt hysteriska och flera gånger sade Äldsta "det känns som att jag drömmer mammaaaa". Det värmer gott i hjärtat :)


Lilla Hon spanar in när stortjejerna åker Kvasten.


I kön till Nyckelpigan. Laddade till tusen :)


Nu köööör vi :)

Jag och A är inga bra åkare. Vi åkte Bläckfisken och sen var det kört. Vi höll på att spy, båda två. Karuseller är ingenting för herr och fru... jag menar samboparet. Vi kunde köra Blå Tåget några gånger samt Kättinggungan men annars kunde vi tyvärr inte ställa upp att åka mer. Tur att flickorna har en pappa som är tokig nog att åka ALLT... de får helt enkelt köra karusellsvängen med honom framöver :)


Ååååh om man ändå var 140 cm lång o fick åka Twister...


Fantastisk bild från Tekopparna på mina småglin!


Efter en heldag på ett tivoli tar det typ en sekund innan man däckar :)


Just det ja, det var ju dessutom min födelsedag så när vi kom hem från Grönan så kom farsan på besök med födelsedagspresent o skålade för mig :) Numera 37 år gammal är jag. Hua. Vad hände??

Fick många fina presenter. Av flickorna en massa väl igenomtänkta konstverk och av A en vindjacka för min löpning samt en TATUERING :) Så snart skall jag till Söder på lite konsultation :)


Dagen efter Grönan for vi till Norrköping och därifrån direkt, tillsammans med syster o co, till en av Sveriges finaste ställen - Söderköping. Självklart köade vi i nästan en timme till den stora, välkända glassrestaurangen. Vet inte vad J och syrran skrattar åt så mycket här men roligt hade vi. Tydligen :)


Holy shit. Detta är mitt val. Efter att jag ätit detta (självklart inte allt, det orkar man bara inte) så mådde jag inte så bra i magen...


Glad tjej pekar på sin hysteriskt goda Polkagrisglass.


Äldstas glass var vinstlotten. Den var klart godast av alla våra glassar.


Dagen efter fick vi, tack vare J:s fina mamma, hälsa på i stallet :) A som varit räddast av alla visade sig vara mest intresserad o tyckte nog det var roligare än alla andra. Inklusive tjejerna :)


Fröken Mitten ryktar Gledy.


Detta är Gledy.


Detta är Glaumur.


Lillchippen (syrrans fina pojke) var självklart också uppe på ryggen.


Fröken Mitten på Gledy. Äldsta på Glaumur. FANTASTISKT landskap, vill jag tillägga.


Eftersom jag är en cooool tjej tänker jag se cool ut istället för jättelycklig o stolt :)


Fröken Mitten visar gärna hur glad och stolt hon är :)


Lika så Lilla Hon :)


På vår lilla ridtur hamnade vi tillslut på det mest sagolika stället vi någonsin sett. En liiiiten minisjö mitt i skogen. Kantad av näckrosor och det var alldeles stilla... och tyst... och fantastiskt vackert. Dit måste vi igen, okej sis??
Intill den lilla sjön stannade vi och hästarna fick vila (ja ni ser, A kan inte låta bli dem)...


... och vi plocka smultron som det var FULLT med ÖVERALLT...


... och så fika som J:s föräldrar hade bunkrat upp med! Här är fantastiska J med Fröken Mitten o hans minigris.


Lilla Hon i smultronskogen.


Älsta med sitt smultronstrå.


Gledy ♥ Glaumur


På agendan stod även Kolmården. SÅKLART! Det är väl ett måste sommartid när man hälsar på sin syster i Norrköping??!!! Här är småkusinerna i total lycka och kärlek. ÄÄÄÄÄÄLSKAR sådana här bilder!!!


Syrran med sin lille son. Kollar in aporna...


... liksom Fröken Mitten (och självklart alla vi andra).


Mina stora tjejer transformerade till giraff respektive varg.


Man avslutar ALLTID ett Kolmården-besök med den stora lekparken. Därifrån ville INTE barnen gå.


Slutligen - en fin bild på Äldsta med sin yngsta kusse. Fantastiskt.

TACK fina syrran o J för dessa dagar. Ni är så fina och vi ser SÅÅÅÅ mycket fram emot när ni kommer nästa vecka!! Då skall vi ta hand om er må ni tro!!!

Efter Norrköping o underbara dagar där så lämnade vi ifrån oss de små älsklingarna till deras pappa. Det skar i hjärtat hos mig må ni tro ty det var för TVÅ (!) veckor.

Första veckan är avverkad och det har gått himla bra ändå. Tack gode Gud för det.En sommarkväll hos oss. Bara jag och A. Här kör han lite dips efter ett kvällsdopp :)


Här sitter vi lite whiskydruckna o lyssnar på ABBA och njuter av solnedgång och varandras sällskap ♥


På väg upp till Bollnäs. Ett självklart stopp är Tönnebro när man åker uppåt. Detta ger mig gåshud och varma barndomsminnen. Korv o pommes var det man åt som barn när man stannade här. Nu blev det räkmacka o kaffe :)


Framme hos A:s syrra. Vilket ställe!!!!!!!!!


Crocket-dags. Jag sög. A vann. Som det brukar när det är bollar med i spelet...


Detta är A:s syrras man. Här spelar vi Oogachakka. Ett av de roligaste spelen just nu.


På vägen hem idag stannade vi vid kyrkan där både min farmor o farfar är begravda. Det var fint att se gravstenen igen. Puss på er där uppe i himmelen.


Slutligen en fin bild på min finaste A. Älskar dig.Just det ja... har ju skaffat mig ett par nya glajjer. Ett par äkta Ray-Ban :) Classy huh?


Vi hörs igen.
Tictac...


Så var det ljuvlig fredag igen och om några timmar skall jag hämta upp mina små söta, vackra, busiga, väldoftande, underbara, härliga, fantastiska, roliga, charmiga, delvis tandlösa, delvis trotsiga och alldeles bästa flickor!


Nu stundar fem (!) veckors semester. Första veckan med flickorna, sedan två utan (snyft) och efter det två med (jippi). Tänk att ha fem hela veckor ledigt??!! I rad!!! Snacka om SEMESTER.

De två veckorna jag inte har mina fina skall jag och kärleken min ta dagarna lite som de kommer. Skönt. Jag har tjatat om att åka till Amsterdam i några dagar (hoppas, hoppas) för att 1) jag ÄLSKAR Amsterdam 2) sommar är den enda årstid jag INTE varit där och 3) vore gött att påbörja semestern på tu man hand i en sådan vacker, romantisk och rolig stad!

Vi får se hur det blir med det!

Vi börjar iaf semestern med tjejerna. Först Grönan. Sedan Norrköping med allt va det innebär (Kolmården, Söderköping, ridning etc). Få umgås med syrran o co är inte fy skam!!

Sedan blir det stora separationen och jag kommer garanterat gråta en skvätt för att vara utan dem i två hela veckor är inte någon rolig grej direkt. Men men, jag får foka på tantmantrat så skall det nog gå bra :)


Får se hur mkt jag orkar/vill/kan blogga under semestern.

Tills vi hörs igen - HA EN HÄRLIG SOMMAR ♥

RSS 2.0