Ett nytt blogginlägg.


Jag känner att jag vill blogga. Så jag gör det. Fast jag har egentligen inte så mycket att berätta om... joho det har jag ju visst det. Kan ju bjuda på lite bilder från Fröken Mittens sjuårsfirande :)


Nu ser jag också att jag inte skrivit ETT ENDA JÄVLA ord om min lillfis på hennes dag. FY SKÄMS vilken usel mamma jag är ibland. Jag som varje år skriver något fint om dem när de fyller år :( Dumma mig.

Kan man fatta att denna unge...


... är samma som denna?


Unfreakingbelievable!

Usch. Tiden går för fort. Så är det bara. Man hinner ju inte med!!!!

Min lilla tuss. Sju år. Jesus.

Vi har firat och firat och firat. Först självklart på hennes födelsedag. Sedan med familj och släkt. Och så med kompisar självfallet! Plus att hon firat hos sin pappa också. Många paket har det blivit och hon är så nöjd.
Tidigt på morgonen den 18:e november.


Småkusinerna, moster, morbror och mormor bodde över o ville fira.


Övrig släkt kom på besök o firade.


- Ja må hon leva...


Ett stycke sjuårstårta.


Storasyster ville överraska alla på kvällen med en specialdessert. Special var ordet.


Så här tjusig är man när man skall ha kalas för sina vänner!


Kompisarna på Åbergs.Mer än så blir det inte denna gång.

Avslutar med en av favoritbilderna på Lilla Hon som också får mitt hjärta att smälta!!!

Kärlek till er alla.

Moget.

I förrgår var jag ute med mitt jobb. Det var faktiskt min sambos jobb som bjöd ut oss. Det var sannerligen VÄLDIGT, VÄLDIGT trevligt :)

Jag har dock ett litet problem... kommer till det lite senare...

Vi började med bowling på O'Learys i Norrtull. REKOMMENDERAS! Helt nyöppnat, fyra våningar och toppfräscht.
Vi drack öl, shottade o bowlade. Avslutade med 30 minuters racing. Jag blev åksjuk men körde på ändå :)

Sedan drog vi till Köttbaren på Tegnérgatan. Mycket trevligt ställe. Det var förrätt och så stekte vi vårt eget kött vid bordet. Och efterrätt. Och MASSOR av sådan där flytande föda, ni vet. Flera olika viner, dessertvin, avec till kaffet o så lite Limoncello på det.

Jag tog 00:13-tåget hem. Det tar ca 40 minuter att ta sig med tåg från Centralen till hålan där jag bor.

Det är här problemet började...

Jag började bli rejält åksjuk. Det blev värre o värre. Tillslut satt jag och tokfokade på att inte kasta upp på sätet framför mig. Satt o svalde mitt eget saliv. Det var de längsta 40 minutrarna i mitt liv.

Kommer fram till hålan. Hoppar in i en taxi. Sitter som i trans. Tokfokar även här. På att inte kasta upp på taxibilens instrumentbräda. Jag var INTE så pratglad om man säger så.

Betalar.

SPRIIIIINGER ut från taxibilen, in på tomten och ställer mig framåtlutad på gräset.

Vomerar som en gris.


Messar sambon morgonen efter så han inte skall råka kliva i den lilla geggiga högen.

Svaret jag fick: "Vad bra att du matar fåglarna!"Ha ha vilken jävla pajas jag är. 37 år. Trebarnsmamma.

Herregud.

PAJASVARNINGOm det hade funnits bloggar, Facebook och andra sociala medier när jag var ung, så som det ser ut idag - hade jag då tagit bilder på mig själv med plutande mun, urringat och lagt ut? Hade jag då videobloggat och fnissat fram banala ämnen med bebisröst samtidigt som jag slängde med mitt hår?

Hope the fuck not.

Det lönar sig...


... att motionera! Det är ingen rocket science, det vet ju alla men idag har jag fått det svart på vitt! Var idag på återbesök hos farbror doktorn på Sophiahemmet. Idag skulle man gå igenom resultatet från den übergenomfattande hälsoundersökningen jag gjorde för några veckor sedan.


Det var en nervös Fru P som satt där o väntade... på sin dom.

Men så kom Herr Gud ut. En glad farbror med det varmaste leendet i världen. Jag blev helt mjuk o gossig i hela kroppen så fort jag såg honom.

Vi gick igenom resultatet. Bit för bit. På ett språk som gjorde att även jag fattade :)

Sänka = 6 (skall vara under 20 - TOPP mao)
Hemaglobin = 117 (skall vara mellan 117-153 - skall fortsätta med mina tillskott)
Järn = 12 (skall vara mellan 9-34 - skall fortsätta med mina tillskott)
Kolesterol = 4,6 (skall vara mellan 3,3-6,9 - TOPP)
Triglycerider = 0,9 (skall vara mellan 0,45-2,6 - TOPP)
HDL Kolesterol (bra) = 1,9 (skall vara mellan 1,0-2,7 - TOPP)
LDL Kolesterol (farlig) = 2,3 (skall vara mellan 1,4-4,7 - TOPP)
LDL HDL Kvot = 1,2 (skall vara mellan 0,4-6,6 - BRA)
Glukos = 4,7 (skall vara mellan 4,0-6,0 - TOPP)
Kreatinin (Njurvärde) = 63 (skall vara under 90 - TOPP)
Lever/Muskelvärden = TOPP
Salter (Kalium + Calcium) = TOPP
Blodtryck = 95/60 (lågt... men bättre det än högt :))
Vilopuls = 54 - TOPP

Jag fick beröm för att jag är så aktiv ty det är då resultaten blir så fina :)
Tack för det! Det sporrar mig bara till att fortsätta o kanske bli ÄNNU mer aktiv :)

Han kommer dock remittera mig till en neurolog i Vällingby, som Sophiahemmet rekommenderar.
Detta för att det finns MS i familjen och för att jag har symtom som bör kollas upp.

Känns så himla skönt att få göra detta!!!

ALLA borde besiktigas. Min rekommendation.
Sukta.Jag vet att jag vill ha massa saker hela tiden och det mesta av det jag vill ha skaffar jag... eller får jag :)

Nu är det ett par Hope-brallor i Åhlénsskylten som SKRRRRRIKER mitt namn. Svajnedyra men fy fan så snygga.
Snyggaste brallorna jag sett helt ärligt.

Sen är det förstås alltid en massa skor o kängor jag vill ha :) Men jag har tillräckligt... fast... oj va många fina skor o kängor det finns!!

Har även "råkat" se en Fjällräven-parkas som ser ut som om den är sydd just bara till mig... Det är rätt jobbigt o gå o sukta hela jävla tiden.Lite flyt nu.

Jag är formodligen inte dödssjuk för då skulle Sophiahemmet ha hört av sig kan man tycka :) Har dock en återbesökstid där nästa vecka för att vi skall gå igenom alla provsvaren men om det hade varit akut hade de väl hört av sig? Ja jaaa jag är lite hypokondrisk och det i sig ligger i släkten. Likväl som cancer och MS. Kanske är jag hellre hypokontriker än att dra på mig bajssjukdomar som är mer eller mindre obotliga. Och bilen går bra? Oh yes. Det kan jag lova. Min bil går alltid bra. Flickorna är friska, glada och fantastiska. Och jag är världens lyckligaste mamma. Ingen i världen har så vackra och fina flickor som jag :) Jag känner flyt även i träningen. Springer som ett as och igår gjorde jag rekord på 8 km. Då blir det genast roligare! Fullspäckad träningsvecka är det här. Det känns så jävla bra. 8 km i lördags. Vilodag i söndags (förutom en timmes pw på morgonen). 8 km igår kväll. Zumba på lunchen. Combat imorgon kväll. Step på torsdag lunch. Ev även en 8:a på kvällen. Och sen kommer mina hjärtan så då blir det bara en o annan löpning. Bra. Vi bor i ett magiskt hus. Som ligger på en magisk tomt. Visst, vi bor ute i spenaten men vet ni... det är ju LIVET :) Både jag och A jobbar ju här inne mitt i betongen och ni må tro att det är skönt att komma hem. Till friska luften. Till tystnaden (nåväl, vi kanske inte har så tyst hemma men ändå). Nu eldar vi i kaminen varje kväll. Och det gör inte ont att ha en bastu hemma heller. Faktiskt. Jävligt nice när jag väl bastar. Min sambo BOR typ i den :) Det blir ingen vintersemester för mig o A i år. Dels för att vi har tjejerna i jul (JIPPIIIIIII) och dels för att jag åker till solen med Lilla Hon i vår PLUS att jag och A drar till Mexico i sommar :) Som ni vet är jag tokkär i Mexico. Så att få åka dit igen känns som en dröm. Dessutom skall vi få äran att gå på bröllop där. Det blir både spännande och jättekul. Ikväll är det premiär för min och Ankans stående tisdagsdejt :) Vi har bestämt att vi skall ses en tisdag varje månad! I LIKE A LOT! Idag blir det "bara" en liten Taco Bar-dejt :) Vi har pratat om att i framtiden bli lite mer kultiverade o kanske dra lite museum, kolla på bio... promenera... ta ett glas vin... ta en kaffe... tja, vad som faller oss in :) I övrigt var jag o Äldsta på kryssning i fre-lör tillsammans med Äldstas kompis o hennes mamma. Det var jättekul (trots den otroliga FYLLAN som utspelade sig bland 40-taggade tribaltatuerade extension-luder). Jag bjuder på foton i nästa inlägg. Nu - kör - vi Hepp.

Bättre sent än aldrig?

Lägg av. Har kärringen äntligen vaknat?

Visste ärligt inte att blogg.se hade en APP :) Eller, rättare sagt, har inte tänkt tanken...

... men så låg jag här i sängen o tänkte på min blogg o att "gud va nice o smidigt det vore att göra inlägg från mobilen".

Ja ja jag är såååå efter.

Nu ska jag lägga in lite bilder :)
Lite blandat sattsäja :)

Hepp.


RSS 2.0