Gratis är gott!

 
Så kommer det där utlovade inlägget om de där människorna jag hatar mest i hela världen.
 
Roffa-åt-sig-folket.
 
Vad har ni för bakgrund? Vad har ni haft för uppväxt? Hur mår ni?
 
De finns som sagt nästan överallt. Runt omkring mig. Jag måste dras med dem dag ut och dag in. Det har varit många gånger då jag varit nära ett utbrott - men som vanligt knyter man näven i fickan, biter ihop och Facebookar om det iställt.
 
Jag har en (säkert flera) på jobbet. Hon är vidrig. Helt vidrig. Vi får ofta saker på jobbet, då vi jobbar på ett sånt ställe. Vi är bortskämda med allt från viner och godis till middagar och upplevelser. Alla sorters presenter. Och skulle det vara så att det kommer grejer i fel antal - som inte räcker till alla i vår grupp... ja då SPRINGER hon fram och roffar åt sig det göttaste så fort hon kan. Innan någon annan hinner blinka.
 
När vi blir inbjudna på happenings/utgångar så är hon först att skriva upp sig. Gratis är gott.
 
När vi får massagelistorna - ja då är hon först med sitt namn. Bästa tiden. Bara det bästa till roffa-åt-sig-folket.
 
När vi har frukost - ja då är hon först! Största och bästa brödet till mig o min feta röv.
 
 
Så finns de på gymmet också. I mängder. Tjejer som står o trycker en kvart innan passet. Ska vara först!! Ska ha bästa platsen!! Viker mig aldrig!!
 
Eller... de som kommer lite senare och TRÄNGER sig före. Utan att skämmas det minsta. Som om det vore helt naturligt att trängas. Som om det ska vara så.
 
De här tjejerna tränger sig även före eller ser till att hamna först när det är dags att hämta matta i lokalen. Armbåga! Armbåga! Armbåga! Jag ska ha matta först! För jag är ett ceeepeee!
 
 
Och så måste jag få fråga en sak... som kanske inte har med roffa-folket att göra (men jag svär på att det är samma sorts människor)... om man exempelvis kör ett pass som innefattar stänger och vikter. Är det då normalt att man, när passet är slut och det är dags att städa upp, tar hela sin stång med vikter på, ställer sig PRECIS där man hänger upp vikterna och plockar isär på plats? Precis där alla andra går fram o tillbaka med sina, redan isärplockade, vikter? Är det normalt att STÅ I VÄGEN utan att skämmas? Och göra samma sak gång på gång?
 
Någonsin funderat på att jag kanske står i vägen? Att processen "städa undan" kanske skulle gå fortare om alla kunde få fritt spelrum här? Att jag med min stång kan sticka ut någons öga när jag håller på att bökar med vikterna?
 
Fuck off.
 
 
Dessa roffisar finns ju även på tågen. Såklart. Där finns ju kreti och pleti. Alla knäppa kategorier av människor.
 
Det är de som puttar och trycker på i panik när de skall på tåget - som om det vore någon jävla konsert. BARA för att få bästa platsen. BARA! Jag snackar inte om de gamla tanterna som har panik för att de kanske inte hinner på tåget - utan det här är något helt annat.
 
Skynda skynda! Bästa platsen.
 
 
Okej. Jag erkänner. Jag pinnar på ganska fort för att få sittplats också - men jag puttas inte och jag ber om ursäkt om jag RÅKAR röra en annan människa.
 
 
Vi är nog lite roffa-åt-oss allihopa någonstans men (!!!) jag pratar om de som inte har någon hyfs i kroppen. Som bara bulldozrar på o skiter i andra.
 
Man delar med sig. Man ger plats åt äldre. Man trängs inte. Man ber om ursäkt om man gör fel.
 
 
 
Vi hörs igen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lillasyster

Haha, fy fan. Kokar i hela kroppen när jag tänker på roffa-åt-sig-folket! Bra beskrivet:) på mitt jobb finns de oxå. Nät öppna mottagningen börjar kl 10 släpps nummerlapparna. Tror du att de lugnt och fint går och tar en lapp?? NEJ. Som dagisbarn står de vid apparaten och passar den när kl ska slå 10. Vi personal får t.o.m stå där och passa första lappen och ge den till den stackare som kom först och snällt sitter i soffan och väntar.. Vuxna människor...

2013-02-18 @ 06:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0