Quinoa

1) Någon som har en smaskigt o lätt recept på mat med quinoa? Jag har blivit totalt frälst o skulle kunna äta det varje dag! Tips till alla som lunchar på Östermalm - käka på Klippotekets lunchrestaurang AND YOU'LL LOVE IT!

2) Någon mer än jag som ledsnat på Pernilla Wahlgrens flin överallt? Idag när jag stod i kön på Sabis på Östermalm så blev jag omringad av tidningar med henne på framsidan. Fick nästan klaustrofobi! För inte länge sedan var det hennes svägerska, Charlotte, som prydde alla tidningar. Hellre Charlotte faktiskt. Pernilla har något hysteriskt över sig som jag inte gillar. Har ni tänkt på att  hon sprärrar upp sina näsborrar när hon ler?

3) Just nu sitter jag vid vårt köksbord AVSTÄNGD från vardagsrummet som jag är. Jeppe har nämligen granngubbarna här (joho Fru Präkts gubbe inkluderad - men han är faktiskt jättetrevlig o troligtvis kär i mig mouhahahahahaaaa). De dricker öl, käkar ölkorv o chips och kollar på fotboll. Det är lite roligt att lyssna på dom.
Det är alltså så där gubbar låter när de träffas. Vad pratar de om då? Jo, fotboll förstås. O alldeles nyss bidde det lite dagis- och barnsnack också - det trodde man inte! Fru Präkts gubbe blev så inspirerad av våra väggord o undrade om de också fick köpa liknande o ha på sin vägg. Tänkte för mig själv "iiiiiiiii snälla snälla neeeeeeej, jag vill inte att den där häxan skall ha samma lika som oss" men så slog det mig att vi inte har gemensamma kompisar eller så så varför inte liksom?

4) Krockade med snygg-Mathias från Idol idag på centralen. Han luktade gott :) Han var sockersöt - precis som i TV men löjligt kort tycker jag. Typ två äpplen hög.

5) Om ni inte provat - köp Gevalia Ebony nästa gång ni skall handla kaffe. Jävlar i havet va gott det äääääär!

Orkar inte jiddra mer idag. Nu skall jag framkalla kort.

Hörs.

Kommentarer
Postat av: Frippo

Men va ofint att sitta och lyssna.

2007-10-02 @ 23:35:24
Postat av: Nina

Jag skulle oxå lyssnat Pendlis.... helt klart!!! :)
Quinoa har jag smakat på Mc Donalds o tyckte de fan smaka skit, men jag vet inte om det kanske e riktigt
på riktigt där liksom!! ??
Pernillas streck från näsan till munnen börjar i alla fall jag o ledsna på.... tror du vet vad jag menar...;)
Jag tror oxå att grannens gubbe e kär i dig...inte kosntigt med tanke på hur präktig hon verkar vara...o du hennes raka motsats! Undra om han känner för o typ kasta upp fru präkt på köksbordet nångång liksom...o typ sätta påna! Hon skulle väl svimma då!! :D
Mmm, fniss...mattias!! :)
Puss

2007-10-03 @ 14:09:49
URL: http://niinis.blogspot.com
Postat av: fru P

niinis - du är så jävla rolig!!

2007-10-03 @ 15:46:04
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Ulrica

Jag har aldrig smakat quinoa.. kanske ska prova om du säger att det är gott :)
kram

2007-10-04 @ 09:07:46
URL: http://ulrica.org
Postat av: Garbo

Äh! Ta en kanelbulle istället,det e kanelbullens dag idag :D
/Kram

2007-10-04 @ 09:20:12
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: mumrik

1. quinoa kan man ju använda på mer än ett sätt. Dels som tillsats i olika maträtter, men även som separat tillbehör i en middag. Själv brukar jag koka upp 2 dl och blanda i köttfärssåsen. Annars kan du efter att ha kokat upp quinoa, steka den lätt med massa härlig peppar och lite andra grönsaker. Endast fantasin sätter gränserna.
2. Henne har jag försökt undvika genom alla år...det är nåt skumt med människor som jämnt skall flina upp sig framför kameror... ;)
3. Oj, oj, oj...då skall du höra oss killar när vi samlas. Ingen fotboll...den enda sport vi pratar om, och det är sällan, är motorsport...
4. Vet inte vad det är för nåt. Men om man får ett epitet som 'snygg-nåt namn' så drar jag öronen åt mig. Då är det nåt som bestämts av nån som sköter om lanseringen av denna person och då vill jag bara kräkas...
5. Men snälla nån...kaffet har väl funnits i några år nu...och du har smakat det först nu? :)) Själv köper jag kaffet i kaffebutiker. Då får jag min egna blandning med 60% Java, 30% Kenya och 10% Robusto. Malet för det ändamål jag behöver. Perkulator eller bistro. Men det går åt ca 1kg per år för mig. Så det är inte nån större utgift. Espresso däremot...

2007-10-04 @ 09:21:56
URL: http://punkmummel.blogspot.com/
Postat av: Fibula

När jag hör ordet quinoa tänker jag bara på den där platsansiktemedfastklistratleende tafflige, manlige GIkocken som var på tv förut. Han gjorde mig nervös.
"Pernilla Wahlgrens flin"....hihihi...
Klart att din grannman är kär i dig!! Med en sån fru.....
Vem är snygg-Mattias.........?
Det är Zoegas skånerost som gäller ju!!!!!!!!

2007-10-04 @ 12:25:59
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
Postat av: Fru P

Garbis, jag har ätit en halv bulle idag. Det var gott :)


Mumrik, tack för tipsen! O snygg-Mathias har jag själv kommit på, förra året hette ju nån snygg-eric så i år bestämde JAG att Mattias fick heta snygg-Mathias eftersom han är sockersöt (sockersnygg?). Eller nä... inte alls egentligen... för pojkig för min smak, men en riktig tjejmagnet kan jag tro.


Fibula, prova Gevalia Ebony!


Ulrica, prova quinoa!

2007-10-04 @ 14:48:56
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Malliz

Både Pernilla och Charlotte ser ut som skit. Som om någon med riktigt taskig smak har spytt över dem.


Vad gäller kaffe dricker jag ju bara en liten latte då och då. Den inmundigas på jobbet, gärna under arbetstid.


Ha det gött och trevlig helg på dig. Kramen

2007-10-04 @ 17:40:24
URL: http://mzmalliz.sprayblog.se
Postat av: mumrik

Just det ja...variera gärna mellan röd och vit quinoa...skiljer lite grann i smak.

2007-10-04 @ 18:11:07
URL: http://punkmummel.blogspot.com/
Postat av: Nina

Jag e helt rörd!!! Puss för att jag är tillfrågad....vi får prata mer på fikat gumman! Vill veta allt!
PUSS PUSS PUSS

2007-10-04 @ 19:57:42
URL: http://niinis.blogspot.com
Postat av: I-or

Sppyyyyr. Hatar Pernilla osså. Helt hyste. Får rysningar när jag hör hennes skratt. Uäääk. Nu känner jag mig som en riktig lantis... men vad är quinoa?? Kram

2007-10-04 @ 20:27:10
Postat av: Fru P

Malliz, ha ha du är för rolig... ingen kunde ha uttryckt sig bättre :)


Mumrik, tackar igen.


Niinis, we'll talk soon again.


I-or, du ÄR en riktig lantis nu. Vare sig du vet vad quinoa är eller inte :) Kan då avslöja att quinoa är tio ggr godare än couscous, ris eller bulgur. Det är en ört som när man kokat ser ut som små nyutväxta groddar - nästan som grodyngel :)


2007-10-04 @ 21:31:28
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: jama

Ciao,
ha ha...guuud va kul o sitta o tjuvlyssna sådär. Två säljare på mitt jobb, den ena VÄLDIGT MKT säljare...sådär löjligt liksom har två ganska jämngamla barn..den korta tid jag jobba mellan mina barn så satt jag ganska nära den ena, lite lugnare säljaren (tack o lov). Men så kom den andra då o då o inte snackade de KUNDER eller så.. nädå, det va skrikiga nätter, ont i magen, barnmat osv..liksom tipsade varann...blev så gulligt på nåt sätt...ha ha. Vi andra satt o småflina lite. Man tror ju liksom att killar BARA snackar jobb o fotboll annars ;-)
Och du va komiskt att du skriver om Quinoa. Vi såg det här Niklas Mat igår o då laga ju hann sådana rätter. Min karl sa då att det var DET som hans jobbarkompis (som även är kock) pratat om men M har hela tiden glömt va det heter. Ska helt klart prova det :-)
Kram

2007-10-05 @ 09:46:38
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: fru Pernilla

Alltså, jag vet inte vem du e,
men jag e född SNYGG! OCh kommer alltid att vara SNYGG!

2007-10-05 @ 14:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0