Oj oj...



Fy helvete så roligt jag hade igår!

Mer info kommer.

Fredag.


Bästa dagen på hela veckan? Ja för de allra flesta tror jag... så även för mig. Det är något visst med fredagar. Man vaknar upp o är på gott humör direkt! Särskilt en fredag som denna. Sol o sommarvärme ute redan fast klockan bara är sju!

Barnen är insmorda och påklädda. Redo att springa upp till dagis o skola. Jag är redo för en arbetsdag!

Idag lämnar jag bort barnen till min kusse som skall vara barnis till imorgon. Jag skall nämligen på FEKA (feka=fest på förortsspråk)! "Linn" på jobbet ska ha 30-års kalas och vi är ett gäng brudar som skall dit. Det är 25 pers som tackat ja och festen är på Hornsgatan i stan.

Sen bär det iväg till GULDRUMMET på Sturecompagniet. Det är visst ett sorts gay-hak. Skall bli GRYMT kul. Jag är laddad till tänderna. Nästan lite övertänd. Jag o min kära Nellan peppar varandra då o då så snart spricker vi väl :-)

1) Det skall bli så himla kul att få hänga med Nellan en helkväll igen.
2) Det skall bli så grymt kul att få gå på feka (det haglar inte tätt nu för tiden direkt).
3) Det skall bli så roligt att få fira "Linn" som jag gillar så mycket.
4) Det skall bli så sjukt gott med öl, vin o stänkare!!!


Önskar er en trevlig fredag!!!

Favoriter!

Gjorde en vända i Facebook där jag sällan är nu för tiden och kollade vad för foton jag egentligen har upplagda och blev lite till mig för flera av bilderna hade jag glömt bort. Inser att dessa bilder har varit och fortfarande är mina favoriter o nu tänker jag bjucka på dom!

Självklart har man miljarders med favoritfoton och tyvärr är de flesta inte digitala :-( Alla sköna reseminnen t ex har man ju inklistrade i fotoalbum. Gräns på det. Tänk va bökigt det var!!

Har fortfarande RÅÅNGEST för att jag inte är klar med Fröken Mittens album. Har inte ens påbörjat Lilla Hons. Är jag en dålig mamma?? Näääääär ska jag få tid till att göra detta??? Och framkalla kort? Åhhhh.

Nåväl. Här följer mina foton!


Min bebis Lilla Hon. Iiiiiiii!!!!


Pappa o jag. Älskar det här fotot!!!


Pappa o jag igen.


Värsta vykortet! Med Äldsta på Kefalonia... förövrigt den BÄSTA semestern jag haft.


Den här bilden asså... Fröken Mitten i sitt esse.


Min bebis igen.


Äldsta o jag i en grekisk hotellsäng! Här kissade jag nästan på mig, så roligt hade vi!


Kan inte sluta titta på den här bilden. Tänk att jag fick så vackra barn!!!


Min mellersta.


Lilla Hon.


Jag o syrran i Trysil. Så jävla underbart.


Underbart. Min Äldsta o min Vedder.


Jag o Frk Mitten på Grönan. En helt fantastisk dag.


Jag o Nellan på världens ballaste fest. Detta foto I like.


Äldsta letar snäckor.


Äldsta o Frk Mitten i Egypten.



Ankan, Lillon o jag. Stekheta. 1991.


Tolstoy o jag. Bladiga på rosé.


Jag o Nellan igen. Den här bilden har jag utskriven o uppsatt på min vägg på jobbet!!!! Gillar den som fan.



Jaha o vad ville jag med det här egentligen? Vette fan. Trött som fan. Har precis druckit upp en Grolsch och det är ca halvtimmen kvar på matchen. Pallar inte längre. Skall nog fan gå o knoppa.

Hej.







Jag o Liza Marklund!


Nämen kan inte jag ha beställt min blogg i bokform nu då. Från scratch till dagens datum. Ska bli GRYMT kul att få hem den :-)

Massiarders med foton!

Torsdag.
Vi chillade jag o balettligan. Frk Mitten blev friserad av favvo-grannen på morgonen. Fick sedan besök av Tolstoy o hennes pojkar. Det var najs. Sen kom farsgubben o hjälpte mig att hämta släp på Statoil. Han o Jeppe flyttade över soffa, hyllor, tv-bänk, bord o stolar till mitt nya hem. Sent på kvällen cyklade jag o Äldsta till lägenheten o kollade läget. Det var sååååååå sjukt härligt. Hon sjöng "oooohhh va jag e lyckliiiiiig" och jag mös ;-)







Fredag.
Efter frulle packade jag bilen. Jag o balettligan åkte först till stajjen o plockade upp en av landets coolaste brudar, Malliz, och sedan begav vi oss till Sveriges Närmaste Stad där vår kära Niinis bor. Blev en bloggfika! Vilka tjejer! Vill mer!! Efter det åkte jag o mina småtjejer vidare till mamsen i värmlandsskogarna. Det var en skön bilfärd. Vi diggade gärnet till Thorleifs, Alcazar, Caroline Af Ugglas mfl. Det var härligt att komma fram!! Syrran o lillgrisen var också där! Love them.





Lördag.
Vaknade i grisottan. Trött som fan. Men det gjorde inget. Jag var ju i gott sällskap hela dagen! Vi gjorde några turer i skogen jag o mina troll. Vädret pendlade mellan äckelkallt o mysvarmt. Jag fick även kuta en runda på 8 km vilket var grymt skönt!! Trotsade åskvädret. Det var skönt när det regnade på mig. Lill-Bonus kom förbi o vi övade (vi skall ju spela o sjunga när lillgrisen döps om ett par veckor) Grillat till middag (ja jaaaa jag äter faktiskt grillad mat). Robinson o så lite nattsudd med morsan o syrran.













Idag.
Vi åkte hem efter frulle. Det gick också bra. Det är så satans skönt att de blivit så stora att man inte behöver stanna varje kvart för att trösta gråtande barn. De liksom bara finner sig i att sitta i bilen. Underbart. Väl hemma bidde det lurre. Sen lajjade vi ute. Samlade sniglar och hoppade hage. Jag spöade skiten ur dom. FAN VA KUL DET ÄR ATT HOPPA HAGE!!!! Jag blev som ett litet barn igen :-) Måste testa på twist också. Minns ni det?? Det var ju sjukt kul. Kvällsnöjet blev Fia med knuff vilket också är otroligt roligt!! Lilla Hon ballade ur och blev diskad efter två minuter...









Imorgon är det jobb igen. Jag gillar mitt jobb så jag har ingen söndagsångest. Det skall till och med bli kul. Gräns på mig. Den här veckan blir lite stressig dock. Har barnen hela veckan. Lämna o hämta. Jobba där emellan samt på kvällarna när barnen lagt sig.

Hoppas ni också haft en ljuvlig ledighet. Skall gå in o glutta hos er nu.

Hej.

Solen lyser...

... himlen är blåååå! Oh va skönt att leeeeva dååå!

Igår var det gårdsfest på dagis och då sjöng Fröken Mitten o hennes gäng bland annat denna låt. Längst fram stod hon, min lilla popstjärna och sjöng för kung och fosterland. Hon överröstade de andra o sjöng en hundradels sekund före de andra också :-)

Jag busvisslade i vanlig ordning men då kom en viss Äldsta o ryckte mig i armen o skällde "du looovade att inte busvissla mer mamma". Det hade jag visserligen gjort men bara när Äldsta uppträdde. Tydligen gällde det jämt. Föralltid. Så nu har jag slutat att busvissla. Får stå o applådera tyst o tråkigt som alla andra i den gråa massan.


Längst fram står hon. I rosa keps o svart-vit tröja.


Min popstjärna vill inte vara med på bild. Därav denna bistra min.


Fika. Här sitter hela balettligan i samma tröjor. Lite töntigt kanske. Men lite gulligt.


Jag o min bebis.


Helgen som var gick också i solens tecken. I fredags drack jag drinkar med min vän S o senare kom även hennes kändismake :-) Jag som är lite kändistokig kände mig lite mallig som satt där som del av det sällskapet medan bartenders o gäster stirrade. Ha ha, va larvig man är.


Frozen Strawberry Daiquiri! WHAT??? Hur gott får det blir???


På lördagsmorgonen pallrade jag mig iväg till Ikea o shoppade loss lite igen. Är snart klar med alla inköp. Känns skönt. Sen "hälsade jag på" (va sjukt det låter) mina tjejer där även syrran o lillgrisen var o hälsade på.


Fröken Mitten.


Min coola Äldsta.


Min bebis Lilla Hon.


Sen på söndagen så låg jag i Hagaparken flera timmar o mös. Köpte frulle, tidningen o lade mig ner o lapade sol.


Naaaaaaaaaaaaaajs.


Imorgon är man ledig. Då blir det gulligull m tjejerna. Kanske träffar vi Tolstoy o pojkarna. På fredag skall jag till grannstaden o träffa bloggisar. WEEEEHOOOOOOOOOO!!!!! Ska bli majjigt. Och direkt efter drar jag till de värmländska skogarna. Hem till mamsen!!!!!!!!!! Åh va jag längtar.

Mamma!!!!!! Syrran!!!!! Lillgrisen!!!!! Vovvarna!!!!!!

Kanske, med lite tur, så får jag klämma på två små nyfödda tvillingar också. Min bonussyster har nämligen fått två små tjejpluttar :-D

Allt möjligt!

Först ett litet dilemma som en vän till mig vill ha hjälp med via min blogg. Hon läser min blogg o tycker att mina trogna bloggbesökare alltid har så mycket bra tips, råd och tankar.

Så här...

"Får man träffa/umgås med sin kompis fd man/kille eller är detta ett superförbjudet område?"

Jag vet inte vad jag skall tycka. Klart det kan vara SJUKT jobbigt och konstigt. Och ens kompis kanske tar förevigt avstånd från en men är man kär/intresserad med hela hjärtat så kanske det är värt det? Samt beror det väl på hur god vän vännen är? Eller är det tabu oavsett?

Vad tycker ni?



Sen vill jag skryta lite. Igår kutade vi på lunchen, jag o några kollegor. Jag sprang 7 km på 35 minuter!!!!!! What? Jag måste fått någon extra energi på senaste tiden o blir inte ens trött?! Känner mig som en duracellkanin när jag springer. Energin tar liksom aldrig slut!

Här är järngänget från igår:



Och så sist vill jag visa (då ni tycker vi är så duktiga) mina o balettligans senaste alster ur ritblocket. Senaste temat var "rita av varandra" och så här blev resulstatet:


Mitt porträtt av Äldsta.


Mitt porträtt av Fröken Mitten.


Äldstas porträtt av Fröken Mitten.


Äldstas porträtt av mig. OBSERVERA att hon även fick till min finne på hakan!


Fröken Mittens porträtt av mig. Gräns.

Lilla Hon fick inte vara med.



Allt för nu.

Åh...


... tack alla söta människor där ute som peppar o stöttar mig! Ni e grymma! Det räcker med ett ynka inlägg o efter era kommentarer så känns allt mycket, mycket bättre!! Ni är GULD värda!

Puss puss puss puss puss!!!!!!

Idag är det Astrid Lindgren tema på vårt dagis. Förskolans dag är det och vad väljer Fröken Mitten o Lilla Hon för utklädnad? Jo Madicken o Lisabet. GRÄNS!!!!! Är det lätt eller??

Jag köpte lite kläder o instruerade Jeppe hur han skulle göra med sidenband o så. Han fixade det GALANT!

Dessa bilder fick jag på mail imorse:







Fick förresten PRECIS ett samtal från Jeppe...

... och vet ni??


Gällande Äldstas mage!!!!!!! CASE CLOSED!!!!!! De kom precis från kirurgen och nu är det verkligen över.
VI HOPPAR O STUDSAR AV GLÄDJE!!!!!!!!


Weeeeeeeeeeeeeehoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Minipubertet.


Hatar det ordet. För, vad betyder det egentligen? Att man är liten o går igenom en pubertet som egentligen inte är en pubertet? Eller att man genomgår något som kan liknas vid pubertet? Tycker det är lite luddigt även om det egentligen beskriver hur det är?!

Denna dag är inte den bästa dagen i mitt liv. Jag mår jättedåligt inne i hjärtat. Jag och Äldsta är i luven på varandra hela tiden och det tar slut på mig. Det enda jag bryr mig om är att hon skall må bra och vara lycklig men vad jag än gör så blir det fel. Hon hatar mig!

Eller... jag vet ju att hon inte hatar mig... men jag är i alla fall inte hennes bästis just nu kan jag lova.

Hon har börjat svära också. Jag blir tokig. Det låter illa när små barn svär och i mitt hem är det STRIKT förbjudet att svära om man är yngre än 34 år. Nästan dödsstraff.

- Men vaddååååå du svär ju, klart att barnen också gör det då.

NEJ SÅ ÄR DET FAN INTE. Oooops. Svordom. Grejen är att barn VET att man inte får svära. Äldsta gör det BARA när hon vet att det tar som bäst. När morsan e lite känslig o trött. Då kommer det.

Jag blir galen o skäller.

Härom kvällen satt vi en decimeter från varann i sängen o SKREK. Näsa mot näsa. Vi satt o skrek i kanske 30 minuter. Sen kom tårarna. Först från henne. Sen från mig.

- Här kan man ju inte vara! Brister hon ut o går ut ur rummet.

Jag = chockad. Hur lät det? En sex (snart sju) åring kan inte säga så? Med vuxen röst. Usch! Jag lipar vidare o efter en stund kommer hon in o säger förlåt. Kramas hårt o gråter lite till.

Jag förklarar att detta är typiskt tjejer. Mammor o döttrar gör så här. Skriker åt varandra. Det är bara för att vi är så lika varandra. Förklarar att jag o mormor höll på så jämt o då log hon.

Imorse slog det till igen. Hon är otroligt trögväckt och det tar TID att få henne ur sängen. Jag är alltid stressad på mornarna för att jag har ett tåg att passa. Så tillslut blir jag lite irriterad o skäller lite. Då hör jag "fuck" från sängen.

Det välkända älgbrölet kommer fram.

- VAD SA DU????????????
- Jag sa inte till dig.
- Det spelar ingen roll, det där vill jag ALDRIG MER HÖRA!!!!!

Vi var osams hela morgonen. Hon ville inte krama mig på skolan. Hon ville inte vinka. Vi skiljdes åt som ovänner o nu träffar jag inte henne på en vecka. Så sorgligt.


Min fina flicka.

Vill att hon ska veta att jag älskar henne o inget annat. ÅHHHHHH hoppas hon vet det.


Nu ringer jag hem.

Iiiiii!


Minsta lilla vita nagelkant på män får mig att spy lite. Det är strikt förbjudet med långa naglar på män! Imorse när jag åkte till jobbet med fitt-tåget så klev det på en man som höll sig i stolsryggen framför mitt ansikte. Jag kunde alltså inte missa hans naglar.

Jag lovar att de var en halv cm långa!!!!! Jag svalde o svalde för jag ville junte ställa till med en scen o spy mitt bland allt folk. Gjorde mitt allt för att inte titta men det blev liksom som en tvångstanke. Hur jag än försökte så gled ögonen tillbaka på den äckliga handen.

Jag var tvungen att kolla in resten o snubben hade DESSUTOM tandkrämsvitt kvar i mungiporna. Det är ett big NO GO också. Samma med mjölkmustasch. Eller något annat som inte bör sitta på en kropp.

Jag undrar. Hur tänker folk? Hur tänker deras flickvänner? Deras mammor? Varför säger inte människor i deras närhet till att "nu är det väl ändå dags att klippa naglarna" eller "tvätta munnen för nu har du sölat lite".

Om jag har nära kära som har gegga i ögonvrån, spenat mellan tänderna, skit under nageln eller mjäll på axeln så säger jag till. Annars e man taskig tycker jag.

Fast när jag var liten så gjorde jag inte det. Minns så väl i simhallen när en albinolik tjej frågade mig "har jag snor?" (förövrigt ett standartuttryck vi hade där jag kommer ifrån då man doppat huvudet under vattnet o kommit upp igen) o jag sa "nej" fast det hängde värsta vitgula slembobban där.

Sån var jag. Liten, ettrig o elak. Idag är jag bara liten o ettrig.


Hej...

... det är jag som är strutsen. Jag är lång, ful och helt jävla dum i huvudet.


35.34

Nä men mitt mål var att springa under 45 minuter. Så fick jag en tid på 35.34 så jag är mer än nöjd *bankar mig stöddigt på bröstet*

Nu ska jag o 7vagnsmamman anmäla oss till Tjejmilen den 30e augusti. Det blir en utmaning!


Annars då?

Jo, förutom att jag mensar som en idiot o att fitt-SL förstört min dag så är det väl okej. Jag blir bara så fruktansvärt JÄVLA ASFÖRBANNAD på ord som "signalfel", "stoppsignal" och allt skit de har problem med att jag vill DÖDA!

Stressar med ungarna som fan på mornarna, kastar in dom på dagis o skola. Slängpussar o kutar som en idiot till bilen. Kör jävligt olagligt ner till stationen. Ställer mig jävligt olovligt. Kutar som en idiot igen för att hinna med tåget o så pustar man ut. Svettig på överläppen.

Vad händer?

Signalfel.

Tåget står stilla eller kryper fram. Hela jävla vägen o idioten säger hela tiden "ha tålamod". Jag tänkte flera gånger att "säger han ordet tålamod en gång till så går jag fram, bryter upp dörren, går in o biter sönder hans testiklar".

Stackarn. Som om det vore hans fel.

Äpplet...

... faller inte långt från trädet?

Jag o tjejerna älskar ju att rita. Det är typ alla fyras största intresse så det händer ofta att vi sätter oss ner o bestämmer oss för olika teman som alla får rita efter.

Härom dagen bestämde Äldsta att temat skulle vara "tjej o kille".

Sagt o gjort. Mamma fick börja:




Sen var det Äldstas tur:


Killen blev "ful" så den klippte hon bort. Men visst e hon duktig?

Och så Fröken Mitten:


Hennes kille fick inte plats på papperet.

Lilla Hon gjorde också en vacker teckning på en tjej o en kille:

Solklart va?



O så en liten glimt av min nya lya (apropå något helt annat):




Nu är det helg. Imorgon skall jag delta i SpringCross. Kuta 6 km efter en rejäl förkylning o diverse prillor. Kan gå åt helvete men jag är SJUKT laddad. Min iPod är laddad med massa adrenalin-låtar så det skall nog gå vägen ändå.

Wish me luck.

Öde ö


Vem tar du med dig till en öde ö av dessa:


Lars Ohly


Linda Rosing


Per Ragnar


Vem o varför?

Livet är en...


... tävling?! Det tror i alla fall mina tjejer. Det är fanimig tävling hela tiden. Om allt. Och ingenting. Hela tiden, från det att de vaknar tills dess att de går o lägger sig.

Vem får borsta tänderna FÖRST? Vem kan sätta på sig skorna FÖRST? Vem kan sätta på sig jackan FÖRST? Vem får gå ut FÖRST? Vem hinner upp till dagis/skola FÖRST? Vem blir lämnad FÖRST? Vem blir hämtad FÖRST?

Jämmer o tandagnisslan. Varje dag.

- Du skulle ju hämta miiiig fööööörst. Du hämtade ju henne först igååååår. Uuuuäääähhhhhhh!

eller

- Va????? Varför skär du upp maten till henne före miiiiig???? Jag var ju först vid booooordeeeeet!

eller

- Jag borstade tänderna FÖRST så då får jag välja saga FÖRST!!!


Imorse genade Äldsta över häcken bara för att Fröken Mitten inte skulle hinna först upp till skolan. Jag sade åt Äldsta två ggr att hon INTE fick gena över häcken men ungskrället gör det i alla fall.

När jag kommer runt o får se henne springa mot dagis så skriker jag åt henne att stanna ögonblickligen. Och Äldsta fattar ju att nu blir det skäll så hon stampar demonstativt med fötterna o skriker åt mig "du är den taskigaste personen jag känner!!!"

Då brinner det lite för mig. Så snäll som jag varit mot den flickan de senaste dagarna. Jag förklarar för henne att jag blev jätteledsen o besviken när hon sa så och att jag tänker sluta vara snäll om hon inte ber om ursäkt.

"Sluta va snäll då" säger hon som en liten fjortis.

AJ. Dolken rakt genom hjärtat. Hatar när hon är arg på mig. Jag förklarar att jag faktiskt sa till henne flera ggr att inte gena över häcken o att jag blir så vansinnigt ledsen när de inte lyssnar på vad jag säger... Vet inte om det gick in.


Min mini-fjortis var förresten troll igår. Det var en jättefin show och jag var faktiskt imponerad efteråt. Hela skolan var med och temat var DANS. De yngsta (dvs Äldsta o hennes f-klass) fick vara troll o dansa trolldans :-) Sååå gulligt. De stora barnen körde allt från Riverdance till Moonwalk och Breakdance. Skitduktiga.


Håret krusat. Spindel i håret...


... o så lite fräknar o smuts i ansiktet.

TACK ANKAN o DIN TJEJ för lånet av trollkläderna. De var HUUUUR snygga som helst!!


O så lite bilder på mig om min busråtta!





Vi hyrs.

Usch.


Det är mer än tre år sedan jag ens var lite snuvig. Jag känner inte igen mig själv i denna ömkliga o svaga kropp. Ska det vara så här? Näsan rinner? Öronen ömmar? Knivar skär i halsen? Lederna värker? Ögonen svider?

Är det normalt eller är jag döende?

Går på Otrivin o Ipren. Gillar inte att knapra piller men vad ska man göra? Honungsvatten i all sin ära, det funkar i drickandets stund men sen då? Whiskey är också medicin o det känns skitbra men verkligheten kommer ikapp där också.

Nä. Nu har jag varit dålig sedan i fredags. Nu får det vara slut på det här!!! Bort bort bort!!! Jag ska ju för tusan springa SpringCross på lördag. Hur ska det gå?


Hoppas ni haft en härlig Valborgshelg. Det har jag. Trots förkylning. Blev bortskämt som vanligt. Tack.

RSS 2.0