Botox?

Ja jag funderar faktiskt över det där med Botox. Vad är det egentligen? Varför använder inte alla det om man nu blir lika slät o fin som t ex Carola? Är det nervgift? Och i så fall, vad är farligt med det? Det låter ju jävligt otäckt, just ordet "nervgift"...

Jag skulle verkligen kunna tänka mig att prova. Tänk o få en sån där slät ung hud igen?? Fatta va skönt det skulle vara! Behöver man behandla sig om och om igen, tro? Är det dyrt?

Jag är ju en kvinna med stora komplex. Börjar tro att det är en sjukdom för nu har jag ju (faktiskt) lyckats skaffa mig en något så när platt mage. Ibland kan jag till o med ana lite muskler där. Jag har gått från waist 30 till 27 i jeans sedan i somras o jag mår egentligen som en prinsessa rent kroppsligt MEN det är alltid nya saker jag kommer på som jag vill förändra/förbättra. Jag är helt enkelt aldrig nöjd.

Nu är det mitt ansikte. Jag börjar se bra sleten ut asså. 30+, 3-barnsmorsa, heltidsarbetande... ja alla måsten här i livet har gjort mig så gammal. Runt ögonen o i pannan är det värst. O så har jag en bekymmersrynka mellan ögonbrynen som ständigt är i veck då jag går omkring o bekymrar mig typ jämt.

"När skall Fröken Mitten sluta hosta?", "Varför har Lilla Hon blivit så dålig på att äta mat?", "Varför hälsar jag inte på farfar oftare?", "När skall jag ta den där kvällen o bara sitta o fixa med fotoalbumen?", "När skall jag sätta igång o köpa julklappar?", "Ska jag köpa ett par G-star jeans till, fast de kostar 1500 kr?", "Vad visar mina blodprov, har jag bergis cancer i magen?", "Tänk om jag aldrig skulle få uppleva tjejernas uppväxt?" osv osv

Min pappa har alltid sagt "man skall inte fundera så mycket, då blir man idiot". Det ligger någonting i det.

Nu tycker säkert många att jag är ytlig o löjlig. Vad gör lite rynkor, liksom. Inte så mycket om man jämför med annat elände men jag gillar dom inte!!

Nu är det så här att jag tränar som en idiot o äter mycket mindre än vad jag gjort förrut. Sedan i somras har jag ätit sunt o t ex slutat äta mjukt bröd. Det funkar ju skitbra. Jag avstår från godis o godsaker i veckorna. Helt o hållet. Jag äter mycket mer grönsaker o har dragit ner på kolhydrater. Lugn, jag lovar att jag äter kolhydrater, men inte lika mycket. Jag tar hellre massor av broccoli till köttfärssåsen o pyttelite pasta än tvärtom.

Ju mer jag tränar desto mer taggad blir jag. När jag är färdig med ett pass på gymet så vill jag gå på nästa direkt.

Börjar jag bli manisk? Tänk om jag blir sån där... va heter det... trainoholic? Besatt liksom? Eller är det bara bra att jag känner så?

Tycker folk att jag är asboring som inte fikar med fikabröd? Tycker folk att jag är töntig som är petnoga med maten?
En sak har jag INTE slutat med, även om jag vet att det inte är nyttigt på ett eller annat sätt. Det är ÖL o WHISKY.
ME LOVE! Kan inte vara utan. I lördags drack jag massor med öl, när jag träffade tjejerna i stan. Från klockan fyra på eftermiddagen till midnatt pimplade vi. Så så boring är jag inte :-)

Detta var bara lite funderingar kring mitt sletna yttre. Nästa inlägg får bli lite mer intressant...

Hörs.

Kommentarer
Postat av: tess

Käraste Fru P,
Jag tycker inte att du ser sliten ut. Jag har tänkt att din man har haft tur som har hittat dig mer än en gång. En superpärla!

Min äldsta syster har en gammal whiplash-skada som gör att hon är sned i nacken. Hon får regelbundna botox-sprutor, men i nacken, för att muskeln ska slappna av och göra henne mindre sned. Hon började med sprutorna långt innan botox blev botox med befolkningen. När hon började så sa hennes läkare att doseringen var superviktig. Fick hon lite för mycket så kunde det vara dödligt, helt enkelt.

Så jag tycker INTE att du ska börja med sånt gift... Du är så vacker som du är. Inombords och på utsidan. puss och kram.

2007-11-29 @ 23:18:19
Postat av: mumrik

Nog kan man säga att botox, eller botulinumtoxin som är det fullständiga namnet, är giftigt alltid. Det är det giftigaste naturliga ämnet som finns. Det är så giftigt att ungefär ett snappsglas av ämnet är tillräckligt för att döda hela Sveriges befolkning. Och jag tror det var 12-15 kg som behövdes för att utplåna hela jordens befolkning. Och det sprutar man frivilligt in i kroppen? (fast det är kraftigt utspätt skall medges)

Det gick ett program på kunskapskanalen härom veckan just angående botulism och BLT (botulinumtoxin). Men du behöver bara titta på vad de använder som cellgift mot cancer. Tro det eller ej, men de använder senapsgas. I ampullform, men ändå...

2007-11-30 @ 04:03:54
URL: http://blog.punkmumrik.net/
Postat av: Haggan

Ibland är din far så klok! Sluta grubbla och NJUT av hur himla bra du har det och hur himla fin du är! Kram

2007-11-30 @ 08:09:27
Postat av: Garbo

Hm jag funderar lite ikring det du skriver...skulle vara lättare att prata...jag blir faktiskt lite ledssen å dina vägnar...funderar på VAD det är som gör att människor idag e så jäkla missnöjda med sig själva,allt handlar bara om yta o pengar och stressen som breder ut sig gör att vi aldrig hinner stanna upp o njuta!
Herregud Fru P! du e bara dryga 30 ta o lugna ner dig,se dig i spegeln o se det du ÄR istället en stolt vacker 3 barns mor som heltidsarbetar du har en fantastisk make 3 vackra barn och bor bra har många vänner och är förhoppningsvis frisk så vad stirrar du dig blind på en rynka i pannan för???
*Här vill jag ruska om dig*

Som du säger,det finns miljoner med värre saker att förbruka tid på.
Det handlar om ditt inre,du måste jobba inifrån och ut inte som nu utifrån och in,förstår du vad jag menar?
Jag menar inte att du är ytlig nu utan mera om känslan som gör att du inte är nöjd,sluta jämför dig själv med andra och glöm inte bort att det finns många som skulle vilja vara i ditt ställe istället...

Sen omedvetet för du över dina tankar och känslor på dina döttrar och inte vill du att dom sen ska stå i spegeln o vara missnöjda med det dom ser?
Du kommer alltid tycka dom är vackrast i världen precis som alla dom som känner dig och ditt inre tycker om dig,du kommer alltid vara vackrast för dom! :)

/Kramisar!

2007-11-30 @ 08:33:03
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: Frippo

Ojoj, Garbo. Det där va inte dåligt måste jag säga. Och jag hjälper dig gärna att ruska.

-
Du måste tänka på det där fru p. Det gäller ju allt. Du blir liksom aldrig nöjd. Köp och gör grejer och stanna upp och njut och inte lägga så mycket tid och energi på en ny grej, en ny sak, ett nytt problem. Och speciellt göra ett problem som kanske inte ens kommer bli ett problem eller göra ett litet problem till ett gigantiskt problem.

2007-11-30 @ 09:20:51
Postat av: Frippo

Och där med Botox, gräns.

2007-11-30 @ 09:21:28
Postat av: Fru P

Mumrik - TACK för information!!! Va du kan!!!

Garbo, Frippo, mamma o Tess - TACK! Jag är rörd.

2007-11-30 @ 10:49:21
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Cian

Ja vad ska jag skriva dårå?? Alla skrev ju så bra..

Du är fin som du är...

Kram

2007-11-30 @ 13:17:08
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: jama

Jag kan bara hålla med alla andra! Verkligen!!
Kan oxå va sådär missnöjd o känna att jag inte duger till...på nåt sätt. Men man får fan ta sig i kragen då o inse hur bra man har det o hur bra man faktiskt är. Jo faktiskt!!!

Nä, va fan gör jag här. Idol har ju börjat. Lär väl sms-terra varann en stund nu istället ;)

Kram på dig!

2007-11-30 @ 20:07:16
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: Frippo

Appropå idol, va synd att du inte stod på dig angående Amanda och att du bytte den du trodde skulle vinna.

Jisses, hon regerade igår.

2007-12-01 @ 10:59:38
Postat av: Malliz

Ja, vad ska jag säga när Garbo redan har sagt det?

Tänk på att du är frisk...
KRAM

2007-12-01 @ 17:30:52
URL: http://mzmalliz.sprayblog.se
Postat av: Gerda

Men shit...Fru P. Jag läser ju här lite från och till och det var längesedan nu..

Då var det en stark, tuff, cool 3-barnsmamma som tog hand om sitt jobb, familj, hade kul och trivdes och verkade funnit sig själv....och helt plötsligt kom botox från ingenstans(?) Ska jag gissa att du jobbar med 20-25 åriga tjejer vars liv går ut på att se snygg ut och köpa väskor och kläder...??
F-n du verkar coolare och mycket starkare än så..ja jag känner ju inte dig men att döma av vad du tidigare skrivit så ...håll fast vid det som är viktigt. Håll det närmast dig; familjen, vännerna och barnen!! Fler rynkor kommer ju, med åldern, visheten och livserfarenheten...so what? Du har ju så mycket mycket mer som är 100000ggr viktigare..:)

2007-12-03 @ 10:30:47
URL: http://gerdas.blogg.se
Postat av: Nina

Jag blir bara råAVIS av o höra att du ens orkar träna....vem fan orkar det liksom???

Lilla hjärtat, ta det lugnt nu...du är en frisk vacker 30+ donna med ett fantastiskt hjärta och underbar familj omkring dig.

Hajjar dock dina funderingar.... ..jag var precis som du ett tag. Men vet du, jag har coolat ner mig nu,å de e så jääävla skönt!! Jag va inne på o fixa lökarna, tränade som en idiot och VAR ÄNDÅ ALDRIG NÖJD!

Nu har jag liksom börjat uppskatta saker....kanske inte mig själv kroppsligt men så mycket annat som gör att jag liksom godtar att jag inte har stenhårda pattar o tokfast röv.... men att jag faktiskt är lite sexig ändå! Just för att jag godtagit mig själv och min kropp som den ser ut...

Tror att detta beror på att jag totalt gav upp när jag gick upp 10 kilo efter rökstoppet....okej jag har tappat 5 av dom igen... men det fick mig o se lite annorlunda på mig som person!

Fan va duktig jag va som palla sluta puffa liksom.... STOLT! Har aldrig känt så om mig själv...sen tror jag att åldern gör mig lite klokare o lite snällare mot mig själv, o de e ASSKÖNT!!

O fy fan va duktig du är som gått ner från 30 till 27 i jeans.... VAR STOLT! Ifall det nu var vad du ville med din träning...

Fan va jag babblar nu..... var ju så längesen!! :(

Puss mitt hjärta, du e skitsnygg, har en skitsnygg man o helt underbart fantastiska ungar!!

VAR STOLT!!!

Puss igen!!

2007-12-03 @ 15:32:34
Postat av: Tania

Jag läser dig i bland . Och du...jag håller med Garbo. Du har tre otroligt
vackra barn, fint hus, en bra man och fint hus. Dessutom så är du otroligt
kärleksfull mot de dina . Jag kan ju berätta att för sex veckor sedan så fick jag blodförgiftning och höll på att dö. Gissa om jag omvärderar vad som är viktigt nu? Jag väger för mycket , håret är slitet och jag är glåmig. Men jag lever .Och det gör du med ..
*ruskar om dig lite * :)

2007-12-04 @ 17:24:49
URL: http://FruHattIgen.blogg.se/
Postat av: Tania

Fint hus andra gången skulle vara jobb. Dårå :)

2007-12-04 @ 17:26:59
URL: http://FruHattIgen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0