Älskade flickor!


Jaha. Så satt man här igen som vanligt varannan jävla torsdag kväll med ångest o sorgset hjärta. Imorgon var det dags igen - off they go...

... tack o lov får jag den stora äran att bara vara ifrån Fröken Mitten till på måndag kväll för då kommer hon hit för att vi sedan, hon och jag, skall dra iväg 4 (!) på tisdagsmorgonen.

Idag var en sådan där MAGISK dag. Äldsta har namnsdag (jaha så avslöjade jag det) och vi firar faktiskt namnsdagar i vår familj :) Med pompa och ståt!

Namnsdagsbarnet får välja middagsmat och självklart är det presentutdelning!

Det råder inga tvivel när det gäller val av mat för Äldsta. Taco's taco's taco's! Man behöver inte ens fråga. Så vi hade värsta taco-buffén här hemma. Fröken Mittens kompis var här också och blev glatt överraskad - vaddå liksom?! Taco's på en TORSDAG KVÄLL???

Och så efterrätt förstås! Perfekt dag att följa med kompisen hem på :)

Fantastiskt gulligt var det när jag hämtade Fröken Mitten o hennes kompis på skolan... då satt ett gäng tjejer där runt ett pysselbord och kreerade. Samtliga gjorde presenter till Äldsta :) Det var fina kort med hälsningar på, det var prinsesskronor och små ihophäftade krumelurer.

Äldsta blev jätteglad :)

Småtjejer är väl det sötaste som finns i hela världen???!!!


Nä nu skall här packas ryggsäckar. Med tungt hjärta. Försöker tänka på "tanten"... hur hon formulerat sig och vad hon sagt åt mig att tänka på.

"Det är så här det är nu Fru P".

"Det är så här livet ser ut nu Fru P".

"Det här livet måste du leva med och ingen mår bättre av att du har ångest".

"De vet att du älskar dem mest i hela världen, de vet att du alltid finns där".

"Älta löser ingenting".



Önskar tanten bodde hos mig nu. Önskar att vi kunde ta en kopp té ihop nu o snacka om livet.


Natti natti.

Så här såg det ut förra veckan :)



Om en vecka...


... ligger jag och Fröken Mitten här o göttar oss!





Säger det igen... det kommer bli MAGI! Längtar så jag håller på att dö! Vi drar på tisdag i grisottan och landar cirkus 11 på förmiddagen. Min stora lilla tjej och jag ♥

Nu på fredag drar alla mina flickor till sin pappa *snyft* och eftersom min sambo är i Madrid så skall jag direkt efter jobbet hem, svida om till löparskorna och köra en svinlång runda. Det behöver min kropp. Och min själ.

Sen blir det nog ett glas rosé på altanen i den totala tystnaden!

På lördag blir det fest! Min gamla chef har bjudit in bland annat gamla kollegor till sin fest på Piperska muren. Det blir med all sannolikhet jättetrevligt!! A och jag har bokat hotellrum så efter långpromenad, superfrukost, lite fix o trix hemma samt någon timme i solstolen så drar vi in till stan. Checkar in. Gör oss i ordning och träffar sedan upp min bästaste fd kollega och tar en drink. Därefter går vi på fest!

Söndag blir det hotellfrukost och sedan hem! Hem till det magiska huset. Med den magiska trädgården. Det skall ju vara fint hela helgen så man får passa på att vara UTE. Och vi har massor att syssla med där hemma! Känns inte jobbigt alls - tvärtom. Bara roligt.

Och sedan är det bara måndagen kvar. Får hem min mittentjej på måndag kväll o då blir det packning o TIDIG sänggång - ty tisdag säger vi ADJÖSS Svedala!


På återseende.

















Min stora duktiga tjej!


Ibland får Äldsta cykla hem direkt efter skolan och vara hemma själv tills jag kommer hem. Det är ju ett par timmar och jag skulle inte tillåta det om jag inte litade på henne till 100%. Det gör jag.

Ett tecken på att hon är stor, duktig och pålitlig fick jag idag :)

Som alltid skall hon ringa till mig från sin mobil innan hon lämnar skolan och sedan direkt när hon kommer hem.

Hon ringde för en stund sedan... "Skall sätta mig på cykeln IGEN nu mamma. Jag åkte nämligen hem men då kom jag på att jag inte hade ringt o så glömde jag mobilen i skolan så jag cyklade tillbaka. Ringer när jag kommer hem!"


Underbara, pålitliga ungjävel ♥

Säger bara...


... Melody Club ♥

Igår var det branchfest och vi var där. Först på scenen - Broken Door. Lite halvsegt, lite Bandit-musik liksom. Och folket hade inte fyllnat till ännu så jag led lite med dem... det var noll drag o folk stod mest o pratade.

Sedan. Heeeeelt utan min vetskap så hoppar Kristofer Östergren upp på scenen och det spratt till i hela min kropp. VADÅ???? SKALL MELODY CLUB LIRA?

Jag skuttar fram längst framför scenen och de bränner av värsta numret.

Nu är jag helt förlorad :) Nya favoriter :) Extremt bra live. Oj oj oj.

Fick även privilegiet att stå o röka med halva gänget. Klockan var då exat 21:20. Det glömmer jag aldrig!!!

Och sist på scenen Eric Amarillo. Hans låtar kommer GARANTERAT gå varma i folkhemmen. Och självklart i radio. Och på dansgolven landet över.

Bra kväll.

Tantnytt


Tredje samtalet. Underbart. Jag var grymt skeptisk idag... inte alls sugen. Riktigt anti. Men så gick jag i alla fall. Man är väl väluppfostrad?! Bokar man så går man.


Vilken JÄVLA tur att jag gick. Dagens samtal var det bästa hittills. Den där tanten är grym! Idag fick whiteboarden sig lite färg också :)

Idag pratade vi om strukturerade människor. Principfasta människor. Varför är de sådana? Vad är det som gör människor överstrukturerade? Jo, det är oftast människor med hårt skal som är mjuka och lite röriga där inuti. Det där mjuka behöver stärkas upp, då med en hård och fast fasad. Då behöver man struktur, kontroll och principfäste. Tänker inte gå in mer på detta ämne nu ty det handlar inte om mig.

Vi pratade även om människors känslor. "Varje människas känsla väger lika mycket". Det var bland det finaste jag hört sedan jag konfirmerade mig (nu har jag inte konfirmerat mig, det är bara ett skönt Karl-Bertil uttryck). Ingen kan någonsin kritisera andras känslor. Så är det. Man kan däremot försöka förstå varför människor känner som de gör.

Vi pratade om varför jag stressar upp mig och irriterar mig så på folk. Ta t ex tåget. Sätter sig någon bredvid mig så lackar jag ju ur innan jag ens hinner tänka efter. "Varför i helvete sätter du dig här, tjockis" är ju standard... Eller det här med att döma ut folk. Jag är expert på att döma ut människor men har dock på senare år blivit bra på att erkänna att jag haft fel. Det stör mig dock ATT jag dömer ut folk. Faktiskt. Det är ju inte roligt att irritera sig på onödiga saker. Energi går onödigt åt.

Nu skall jag se dessa utmaningar som änglar istället. Änglar som utmanar mig, som gör hål i MITT staket och kommer över på min sida. Det blir intressant. Det är läxa till nästa gång :)

Kom igen alla änglar! Hit me!

Fler diskussioner hade vi självklart idag men de är alldeles för privata så de delar jag inte med mig av. Men oj oj oj vad grejer vi hittat idag! Skrämmande och lite chockartat - men nödvändigt för mig att få reda på för att kunna bygga vidare mitt eget beteende och tankesätt.


Halleluja för tanten. You fucking rock my world just nu!

Mindre än två veckor kvar...


... exakt den här tiden om 14 dagar sitter jag och Fröken Mitten vid poolkanten med varsin glass i handen och finurlar på vad vi skall hitta på.

Det blir HENNES semester. Hennes ord är min lag. Vill hon hänga vid poolen hela dagen så gör vi det. Vill hon gå och shoppa badringar och solglasögon så gör vi det. Vill hon gå till stranden och kika på alla havssköldpaddor så gör vi det. Vill hon ta en trampbåtstur så gör vi det. Vill hon spela Fia med knuff under parasollet så gör vi det (fast jag kommer med all sannolikhet att sitta med min kropp utanför skuggan).



Ni må tro att jag längtar! Det gör hon också! Pratade med henne igår i telefonen och hon har inget annat i tankarna. Hon kommer missa en uppvisning i skolan där hon skulle spela ett salladsblad (?!) men hon sade "det blir ÄNNU roligare i Grrrrrrekland mamma".

Åh.

"Vilket land i Grekland ska vi till egentligen mamma?" Sötnos.





Nedräkning big time ♥



Några bilder...


... enligt löfte kommer här! Inte jättebra bilder, men man får sig kanske en liten aning om hur det ser ut :)


Helgen var MAGISK kan jag säga. Helt rätt tid att flytta in i ett hus! Jag låg mest o slappade i en solstol (medan A svettades med snickarbältet) men vi hann med massor och det är för jävla roligt när man ser vad fint det kommer att bli! I helgen var vi o köpte grill, utemöbler och massa andra braiga saker som man borde ha när man bor som vi gör.

Här kommer lite bilder då rå.


Fröken Mittens rum.


Fröken Mittens rum.


Fröken Mittens rum.


Äldstas rum.


Äldstas rum.


Lilla Hons rum.


Lilla Hons rum.


Lilla Hons rum.


Vardagsrummet nere.


Köket.


Vardagsrummet nere.


Vardagsrummet nere.


Från altandörren in.


Entrésidan.


Från vardagsrummet nere... ut.


Liten bit av tomten till vänster om pooldäck och altan.



Har inte tagit bilder på vårt sovrum, på barnens vardagsrum, på badrummen eller på "loftet" (gästrummen ovanför garaget) men de kommer säkert inom kort :)

Hej så länge.

I'm back :)


Ja men det var väl fan vad tid det tog sedan senaste inlägget då! Ledsen att behöva tjata sönder er med mina sömnproblem som dock fortfarande är ett litet bekymmer men nu lägger vi det bakom oss...



... ty här har det hänt MASSOR!

Jodå, jag lovar att inom kort lägga ut bilder på nya huset :) Skall ta lite bilder ikväll o försöka få ner dem å det snaraste i bloggen så ni kan ha koll på mig ;)

Innan dess måste jag berätta om min "tant". Johodå, jag har skaffat en sådan tack vare att en av mina bästa vänner rekommenderade henne... Min tant skall hjälpa mig på fötter igen. Hon skall få mig att undvika att gå in i de där jädra taggbuskarna, hon skall inte plåstra om mig utan hon skall bara få mig att ta andra väger.

Jag talar förstås om kognitiv beteendeterapi! Inget konstigt alls. Jag, som fått för mig att jag är stark som en oxe, har nu insett att man inte behöver vara komplett galen/tokig för att ta lite hjälp från någon utomstående!

Det är dyrt som satan att ha en egen tant, men det får det vara värt ty jag har inte bara ansvar för mig själv - utan även för tre små ljuva flickor som måste få rätt vägledning i livet och tanten hjälper mig nu att tänka rätt, att välja rätt vägar och så småningom kan jag säker sova gott om nätterna utan att behöva ligga o TÄNKA, utan att ligga o ha ÅNGEST, utan att ligga o vara OROLIG, utan att ligga o vara LEDSEN.

Idag lärde jag mig att ens känsla ALLTID är rätt. Även om anledningen inte behöver vara den rätta. Det låter kanske jävligt självklart och jättedumt att betala tusenlappar för att få höra men det var en sådan där skön känsla när hon sade det.

En annan sak jag fått lära mig är att barn i mina barns åldrar inte gnäller/bråkar/skriker/gråter för att jävlas eller för att "spela ut". Barn i dessa åldrar har bara överlevnad i sina hjärnor. När de börjar bli stora, typ tonåringar, så vet de om att de kan klara sig själva och inte förrän då kan de "spela ut" en, jävlas och bete sig på det sättet som jag trodde mina barn gjort... att de typ straffat mig o sig själva.

Jag har även, sakta men säkert, förstått att jag själv kan sålla bort sårande frågor, kommentarer, handlingar från folk och fä genom att ställa frågor tillbaka. Det är så enkelt egentligen, men jag har hittills bara sagt "ja", "nej" eller nickat om någon sagt något som jag innerst inne sårats av... som jag sedan gått o  nött i mina tankar.

Visste ni förresten att den som visar sig svag, den som erkänner för sig själv och andra att den misslyckats är snabbare tillbaka till ett lyckligt liv... om det varit olyckligt?

Jag som är känslomänniska uti fingerspetsarna och som sett mig själv som en öppen bok har inte alls visat mig svag. Eller erkänt att jag misslyckats. Tvärtom, jag har hela tiden sagt "hö hö jag är ju stark som en björn" och suddat bort allting som varit jobbigt - hållit skenet uppe och (som jag nu upptäckt) agerat som om det "regnat" lite grann... fel taktik.

Blottar man strupen, visar man sig svag - det är då ens omgivning kan stötta o hjälpa på RÄTT sätt.


Fortsättning följer i ämnet :)

Nu skall jag ta helg.

Ses snart igen - då med bilder :)

RSS 2.0