Kändiskåt.

Om man enkelt vill beskriva vem jag är så kan man använda sig av just "kändiskåt". För det är jag verkligen. Har alltid varit och kommer förmodligen alltid vara. Jag har inte alltid varit lantis, vilket man kan tro när jag just erkänner att jag är kändiskåt, jag har ju faktiskt bott i innerstan i flera år också men jag kan lova att jag inte var mindre kåt för det.

Under dom åren så sms:ade jag maken flera ggr både på vägen till jobbet o på vägen hem. Jag gick nämligen från Fleminggatan där jag bodde till Östermalmstorg varje dag. Stötte säkert på 5 kändisar om dagen. Både A- och B-kändisar.

Hur som helst, då jag börjat jobba igen så har ju kändisarna börjat dyka upp igen också. O jobbar man på Östermalm o lunchar på Mocco eller Foam så kan jag lova att man får se någon... nästan varje gång :)

Skall börja min egen bloggtradition fr o m idag och ha alltid ha med punkten "Jag mötte Lassie". I slutet av varje inlägg... så dagens kommer lite längre ner :)

Vad har hänt  sedan sist då?

Jo ni... en herrans massa. Vet inte var jag skall börja.

Jobbet.
Nä, vill inte skriva om det här då flera av mina kollegor läser. Synd, för jag skulle VERKLIGEN behöva ventilera... men min man, mina vänner, min familj och VISSA kollegor får höra mitt jidder istället.

Hemmet.
Byggdamm, byggdamm... och så lite byggdamm. Men hörni!!! Det går undan skall ni veta. Shit, det är stora grejer på gång o varje dag man kommer hem så är det något som hänt. Nu är utbyggnaden klar och innerväggar uppsatta. Isolering o allt klart liksom, eller ja nästan. Idag beställde vi tapeter. Igår beställde vi golv. Vi låter hantverkarna göra det vi inte kan - dvs... ALLT. Jeppe alias Bror Duktig försökte sig på att måla utsidan men gav upp efter 20 minuter o kom in som ett åskmoln "satans jävla grannungar - kan de låta mig vara ifreeeeed". Tydligen så hade Fru Präkts son hela tiden kommit o skvallrat om vad Äldsta sagt o gjort. Tillslut lackade jeppe ur o... ja beslöt sig för att lejja (stavas det så?) bort skiten. Sagt o gjort :)

Min kropp.
Fan också. I somras var jag HELNÖJD med mig själv. Platt mage. Muskler. Brunbränd o fräsch. Nu, sedan jag börjat jobba, så har jag fått tillbaka lite av bomullsbältet  o är blek o ser allmänt sliten ut. Tänk - att vara hemma med barn är BRA träning. Det ger jävligt mycket faktiskt. Jag håller dock igång med träningen o tänker INTE sluta.

Föräldralivet.
Ikväll har jag varit på mitt tredje (!) föräldramöte under en treveckorsperiod. Herregud, hur många ungar har jag egentligen? Men jag går gärna på dessa möten för jag tycker faktiskt att det är underhållande. Jeppe står gärna över. Fy fan va folk håller på alltså. Visst, man är stolt över sina barn o det är fantastiskt o bla bla bla men måste man vara så jävla HURTFRISK o omänskligt ENTUSIASTISK? Måste man berätta inför 30 st andra föräldrar att ens barn faktiskt lärt sig att knyta skorna? Who the fuck cares about your ugly kid liksom. Jag skulle ALDRIG börja prata om mitt barn, inte i det här forumet (sånt får vänta till utvecklingssamtalen) och definitivt inte SKRYTA om ungen. Det skall kläckas klämkäcka kommentarer hela tiden om ditten o datten. Slår vad om att just dom människorna  var de där som satt längst fram i plugget o önskade att de tillhörde poppis-gänget. De gör någon form av revolt nu  och skall vara lite "balla". Iiiiiihhhhhhhhh det blir så FEL! O så de där feminist-mammorna som jag bara inte drar jämnt med. Usch.

Det är jävligt kul också att jämföra föräldrar med varandra. Jag har nu alltså varit på möte på Lilla Hons avdelning, på Fröken MIttens avdelning o så ikväll Äldstas avdelning. Det är SÅÅÅÅÅN skillnad mellan föräldrarna.

På Lilla Hons dagis är det ju mestadels förstagångsföräldrar. De är så där superintresserade av sångerna o vill gärna ha med sig nothäfte hem så de kan sjunga tillsammans med sina barn. HA HA HA HA - try that when you have three. De talar bebisspråk när de skall berätta om sitt barn.

På Fröken Mittens dagis är det både förstagångsföräldrar men även lite mer erfarna, såna som har äldre barn också. Såna som jag.  Ikväll var jag på favoritmötet av alla tre. Föräldrarna här har typ två eller fler barn o dessa möten går lite fortare än de andra. Vi vet vad som händer, vi känner våra barn, vi hajjar grejen liksom men idag kom vi inte på GENUS. Alla verkade fatta o det diskuterades vilt om jämställdhet men jag kunde inte hålla käften så jag var bara TVUNGEN att  fråga "vadå, borde jag som förälder inte köpa barbie med rosa klänning åt mina döttrar eller?". Blev helt ratad o det hade ju INGENTING med leksaker att göra minsann. Nej det har att göra med hur vi är mot våra barn, att vi inte skall placera pojkar i pojkfack eller flickor i flickfack. Man säger alltid "nämen åååh vilken söt tröja du har" till en flicka medan man säger "wow vilken cool tröja du har" till en kille. SO WHAT? Var tvungen att fråga igen "vadå? är det fel? en dinosaurietröja är ju inte söt - killar vill väl höra att den är COOL?".  Fick inget tydligt svar där. Någon som här i detta forum kan tala om varför detta är en sådan stor fråga?

Fan jag har inte BESTÄMT att mina tjejer MÅSTE leka med barbie, att de MÅSTE gilla rosa eller att de MÅSTE vara sockersöta med långt hår o flätor. Det har de själva bestämt. Jag är ju ingen flickmamma heller för den delen, jag har alltid varit lite av en toyboytjej så VAD ÄR GREJEN?

Nu till slutpunkten: JAG MÖTTE LASSIE!

På väg till tunnelbanan gick jag förbi Ingmar Bergmans son vad-han-nu-heter som spelade den där elake i Den Ofrivillige Golfaren.

Lite senare satt jag bredvid en hallåa  i tunnelbanan. Hon från fyran, den där skånska.  Blond. Hon hade värsta skenan över hela vänsterbenet o självklart lyssnade jag när hon pratade i sin mobil. Jag kan avslöja att hon haft skenan i fyra veckor o måste ha den sex veckor till. Senaste månaden har varit den värsta i hennes liv och hon har inte orkat prata med vänner eller så. Det är förmodligen kors- eller ledband som är trasiga men hon vet inte ännu. Det kanske blir operation... Wow va?

Igår krockade jag som sagt med Idol-Mathias.

I förra veckan såg vi Hans Wiklund med REJÄLA påsar under ögonen. Mitt sällskap enades om att han såg jävligt gammal o sliten ut.

Sen jag började jobba så har jag sett flera kändisar, Charlotte Perelli som åt lurre med sin bebis på Mocco, Matti Berenett i målarkläder,  Afrodite (joho alla tre - Kayo, Blossom o Gladys) på Foam, Paradise Hotel-Olinda på Foam (va? är hon ens värd att nämnas?), Filip o Fredrik på Mocco (tror jag) mfl mfl Fan, kommer inte på fler just nu men i fortsättningen kör jag bara en Lassie per inlägg.

Natti natti.



Kommentarer
Postat av: Frippo

Sånghäfte... hahaha!
---
Du springer på Skilda Världar Matti på väg till jobbet. Va gulligt. Själv sprang jag på Jude Law hem från mitt jobb. Kayo vs Marcello Lippi. Fatta stort, världsmästare och fem titlar med Juve.
Men du tror mig väl inte som vanligt...

2007-10-04 @ 22:38:04
Postat av: Fru P

Det där med Jude VILL jag inte tro på... men jag börjar ju inse att du kanske har rätt o det STÖR mig för... helvetes jävla helvete - DET ÄR JU JUDE VI SNACKAR OM!!!!

2007-10-04 @ 22:40:13
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Frippo

Fattar inte.
1, varför skulle jag ljuga?
2, skulle du sett Dave Gahan skulle jag bara tyckt det va stort/kul.
3, Kayo ger mig kräkningar. Vill bara självdö när jag ser henne.
4, Hans Wiklund, vilken lirare. Han är riktigt rolig i Mix-Megapol!
5, Jag mötte Lassie-innebörden har du nog missuppfattat lite.
-
Men men, det är kul för dig som är så kändisk*t. Ser inte så många ute i Knivsta eller när jag jobbar hemifrån. Förutom den där tokballa killen utan hår som jag ser lite då och då när jag är i toaletten...

2007-10-04 @ 23:10:20
Postat av: Haggan

Frippo: Vad gör du i toaletten? Är det där nere den där "tokballa" killen finns?

2007-10-05 @ 07:23:33
Postat av: Haggan

Frippo: Vad gör du i toaletten? Är det där nere den där "tokballa" killen finns?

2007-10-05 @ 07:24:12
Postat av: Frippo

Jättekul, verkligen jättekul...
Men Haggan, varför dubbelposta? Ses inatt

2007-10-05 @ 07:53:39
Postat av: Fru P

Ha ha - morsan har humor!

2007-10-05 @ 08:02:29
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Garbo

Genus prylen fattar jag inte heller nåt utav,visst ska man jobba för jämställdhet men nån måtta får det väl va ändå va?!
var på kalas när det yr runt en liten sötis i rosa klänning max 4 år jag frågar min väninna vems unge det är och får veta att det är en kille!!!
Why??!! har han klänning på sig för?
Jo för hans mamma o pappa tycker att det är viktigt att han får bestämma själv....Oooookeeeejjj kan det inte bli lite fel då kanske??!
Jag menar killar är killar o tjejjer är tjejjer låt dom få va det då,tycker det går masshysteri i sånt här.
Till slut vet dom väl inte vilket kön dom tillhör!
/Kram på dig =)

2007-10-05 @ 08:18:11
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: jama

Ha ha ha ha...åh vännen, I miss youuuu.
Och guuuuuuuuuud va jag skulle vilja går runt med dig i stan o bara tokglo o LETA kändisar. I LOVE IT o jag
E EN LANTIS!!!!! När jag jobba på Hornsgatan i en klädbutik kom ju vissa t o m in o HANDLADE av mig...ihhhhhhhh...jag va bara 20 då oxå, så då va ju allt asballt! Bara för o "flasha lite" så va det bl a Susanne Reuter, Efva Attling, Louise Hoffsten...o ha ha ha...lite Skilda Världar-kändisar...ha ha ha.
Dagis ja, ja herregud så en del kan va på f-möten. Men jag gillade vårt ändå. Det var ordentligt med INFORMATION (blev nästan lite långdraget) vilket jag kunde sakna på småbarn... SÅ va det ju även lite pyssel efteråt..eller hur va det med det?? ;-) Ha ha ha.... jag höll oxå på o missa det, läste det definetivt inte utan det va en av fröknarna som informerade mig. E oxå skitdålig på det där att LÄSA INFORMATION.
Kramis

2007-10-05 @ 09:58:49
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: Nina

Ja e ju oxå så kändiskåt så klockerna stannar!!! Jag smäller ju av nästan när jag råkar se nån...men givetvis lite snyggt sådär.. Fan man kan ju inte visa att man e helt till sig! :)
Hahaha....e de mamma som en så rolig, hahahaha.... i toaletten Frippo! Hahahaha.... så coolt va de! I toaletten liksom.... :)
Puss

2007-10-05 @ 10:03:20
URL: http://niinis.blogspot.com
Postat av: gerda

NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.
JOOOOO det är VISST VIKTIGT hur vi är mot våra barn. FÖr lite plats för att behandla här- men jag har (redan!!) skrivit ett låååångt inlägg på bloggen- FÖR DET ÄR SUPERVIKTIGT vad vi sätter för värderingar i våra barn och barnen formas ju redan från första början. Nu går jag igång igen....grrr..morrr... Du skriver ju om så VIKTIGA SAKER!! I like din BLOGG!! MYCKET!!

2007-10-05 @ 10:32:23
URL: http://gerdas.blogg.se
Postat av: mumrik

märkligt det där med sk kändisar. är de 'kändisar' i tokholm, eller känner övriga landet till dem? kan ärligt säga att jag bara hört talas om kayo, blossom, filip och fredrik...de andra vet jag inte vad de är för några...enbart tokholmskändisar kanske? eller ännu bättre...wannabees...
Visst har jag sett er skriva om en del av namnen...men de säger mig nada...

2007-10-05 @ 10:45:44
URL: http://punkmummel.blogspot.com/
Postat av: Magnus

Ser Mikael Löfgren titt som tätt. Vem det är? Du får väl googla honom...
Sedan ser jag även bröderna Fredriksson då och då. Torsby är ju inte direkt känd för sina kändisar. Svennis bor ju inte ens här längre.

2007-10-05 @ 11:33:19
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Magnus

Apropå rubriken, ta bort förledet, så har du beskrivningen på mig ;)

2007-10-05 @ 11:34:07
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: jama

Ha ha ha...
Fan va roliga de är, Frippo o din mamma. :)
Vad får jag nöja mig med då... Lasse Åberg kanske..ha ha ha.

2007-10-05 @ 12:12:12
URL: http://jama.blogg.se
Postat av: Frippo

mumrik, dags att lyfta på stenen och komma ut i verkligheten? Inte veta vem Film-Hans är...kom igen, kom in i matchen, släpp sargen... =)

2007-10-05 @ 15:49:27
Postat av: mumrik

flum-hans...nepp inte en sussning...nån tokholmskäöndis antar jag... tacka vet jag riktiga 'käöndisar' Alla kännr väl til seth enslow. Eller varför inte carey hart? han är gift med nån rosa tjej som tydligen är nån sots sångersak och mina flickor gillar hene..
om Ny flumm.hans är npn filmkritikr så ät der inte kopnstigt jag unviker såna..
ska inte srkiva när man är helt nukter...nop mer öl

2007-10-05 @ 18:08:56
URL: http://punkmummel.blogspot.com/
Postat av: Fibula

Hahah, vilket roligt inlägg!!
Själv är jag på typiskt skånemanér totalt oimponerad av kändisar. Det är ju helt vanliga människor för guds skull! (Jag jobbade ett par år på en stor svensk rockfestival i södra Sverige och träffade titt som tätt värlskändisar inom den branschen)
Håller med dig HELT om vad du skriver om föräldrarskapet. Om jag någonsin får barn så hoppas jag att någon dödar mig om jag blir en sån som inbillar mig att alla i hela världen är intresserade av hur sött och duktigt mitt barn är!!
Håller dock inte med dig om hur man bör behandla flickor/pojkar. Genom att gulla med småflickor och vara tuff mot småpojkar så visar man dem hur de
förväntas uppföra sig. Betingad reflex skulle Pavlov kalla det...
Här kommer trot sallt en "jag mötte Lassie": pappan till gammal pojkvän till mig har skakat hand med George Bush.
(Hoppas han inte smittades av böldpest....)

2007-10-06 @ 10:52:31
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
Postat av: tess

fan, känns ju nästan som om du skulle ha delat upp det
här inlägget. En del - jobb o livet o sånt, del Två - kändiskåt, del Tre - genus-tankarna. Självklart har jag många och starka åsikter om genus, men vet inte om det här är det rätta forumet...
Det farligaste är nog om man mekaniskt ser tjejer och killar som två grupper med olika intressen. Alla tjejer är inte omhändertagande och alla killar gillar inte att spela fotboll. Tiina Rosenberg säger också: ? Pojkflickor accepteras. Killar slås benhårt tillbaka om de visar feminint beteende. Feminina killar accepteras aldrig. Alla barnen i skolan kommer inte att leva heterosexuella liv, det vet ni om. Frågan är hur ni hanterar det, sa hon.

2007-10-12 @ 16:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0