Resa med småbarn? Rekommenderas ej!


Alla har vi ju sett Fritidsresors reklamfilm där lyckliga familjen åker utomlands, där den vackra o välmejkade mamman smyger ut ur hotellrummet o tar en promenix i slowmotion. Ler mot solskenet och tar på de vackra blomster som hon sveper förbi när hon går där på strandpromenaden. När pappan o de små söta lintottarna smyger efter. Där pappan tar ett busigt hopp ner i poolen o skvätter ner mamsegull som ligger med en god bok o solar. De söta små lintottarna som kommer springandes o kramar om sin nedstänkta mor...

Den reklamfilmen ljuger mer än de där med de små bilarna som rymmer elefanter o gud o hans moster.
Sikket bullshit. Kort o gott. Jajemänn. Nu är Fru P tillbaka från en veckas charter i El Gouna, Egypten.

OH... MY... GOD... vilken resa!

Drar resan i något sånär korta drag för att inte trötta ut er och snälla mamma, oroa dig inte. Jag är inte bitter eller ledsen. Bara lite trött o sliten. Men brunbränd, fräknig, trött och sliten. Inte helt fel ändå.

Så här:

PLUS denna resa har varit resmålet. Egypten är fantastiskt. Eller åtminstone El Gouna där vi var. Vackert. Rent. Härliga människor. Supergod mat. Vacker arkitektur. Härligt på alla sätt. Ett annat PLUS var hotellet där vi bodde - Mövenpick Resort & Spa. Shit asså. Det var så himla fint o lyxigt. Coolt. Som en liten stad i staden liksom.

Och så till det tråkiga. FETT MINUS var att ha småbarn med sig. Verkligen INGEN semester alls. Helt ärligt. Det må låta brutalt o hemskt men så är det. Lilla Hon skrek sig lila både på dit- och hemresan. Hon lät oss inte äta en enda måltid färdigt utan vi fick SLÄNGA i oss maten. Frukost som lunch som middag. Jaga, dutta, gulla, jaga. Det gick inte att ligga i solen o slappa, Lilla Hon sticker så fort hon får chans. Vi fick klocka varandra o sola en halvtimme var typ. Fröken Mitten var sjuk fem dagar av sju. 39,8 graders feber. Ingen lek.

Ni hajjar?

Vi har nu tagit hand på att aldrig mer utsätta oss för detta. Nästa gång det blir utlandet så blir det uppdelning av familjen Pendelilska eller barnvakt o endast vuxentripp.

Här följer lite bilder. Vi hörs en annan gång!

image355
Iiiihhhh. Höga förväntningar. Taget precis innan påstigning.

image356
Vi försökte verkligen underhålla de små liven så gott vi kunde...

image357
Puh! Flygresan avklarad. Nu bara en nätt liten busstur på 45 minuter.

image358
Utsikt åt vänster från hotellrummets terass...

image359
... och åt höger.

image360
Familjerum i två plan. Suveränt.

image361
Fröken Mitten o Äldsta på väg till glassbaren.

image362
Så in i helvetes jävla vackert!!

image363
Några som njuter av utsikten.

image364
Två blekfisar varav en (till höger) här börjar insjukna i värsta febern...

image365
På väg till en av alla tusen (nätt överdrift) pooler...

image366
Nästa gång vi åker hit ska vi bo i ett av dessa hus... med tillhörande trampbåt o trappa ner i plurret.

image367
Baaaaaaaaaaaaaaaaaad!

image368
So far, so good.

image369
Den lilla semestermarodören med hårig bakgrund :-)

image370
Tack Gud och projektledare för detta hotellbygge - lekplatser A och O för barnfamiljer...

image371
Till och med platser för de allra minsta... inbyggda i skuggor av palmblad o andra växtligheter...

image372
Weeeeeeeeeee!!!!

image373
Lite glada var vi i alla fall, då och då ;-)

image374
Flera sådana här minihav fanns det gott om. Otroligt fint. Och barnvänligt.

image375
Trrrrråkigt läge med pool o hav... synd bara att det blåste utav helvete o att man frös ihjäl så fort en vind svepte förbi... det bidde asså bara bad tre dagar :-(

image376
MIN FAVORITBILD. Älskar de här sandremsorna mitt i havet.

image377
Äldsta o Fröken Mitten

image378
Lite schack.

Tuk-tuk till stan o marina. Här följer lite foton på utflykter.
image379
image380
image381
image382
image383
image384
image385
image386
image387
image388
image395

O här försöker vi oss på lite konst :-D
image389
image390
image391
image392
image393

O slutligen. Här är tjejen som inte kommer att få uppleva en utlandssemester igen förrän om MINST tre år!
image394




Kommentarer
Postat av: Frippo

Vem är bergsturken som H badar med. Helt sjukt ju. Vart va jag då? Solade en fm på stranden?

Känner du igen den här frasen som jag avlossade 21 ggr när det va dags att beställa dryck till maten...: Two Luxor beer, one small bottle of water and a small spoon. Sicken romantiker...=) Ungefär som när vi senast åkte på charter du och jag. Ja jävlar, hoppas dom jobbiga intrycken sakta försvinner så vi om några veckor känner att det va rätt bra trots allt. Men att sitta och titta på ungarna som bygger sandslott i vid strandkanten medans vi med tindrande ögon skålar i färgglada paraply drinker som jag målat upp för mig själv innan resan va rätt avlägset. -Nu har det gått en kvart, nu är det din tur att sola med jacka i stormen. Otur botur fick du en bajsblöja som tog 7 av dina 15 min. Fy fan, semster... Jo jag tackar jag. Nä, god natt.

2008-02-02 @ 00:03:44
Postat av: Fru P

Fan darling. Din humor finns kvar ändå. Skrattar högt o tror jag väcker hela huset ;-)

2008-02-02 @ 00:18:03
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Mattias

Välkommen hem!! Vi håller precis på diskuterar resor här hemma om hur det är att resa med barn mm. Efter att ha läst ditt inlägg så är det ju förstås inte närmare att man kastar sig till Thailand när Max blivit lite större. Fast självklart är det olika och det handlar ju mycket om tur/otur också hur flygresan går mm.

Jättefina bilder hur som helst och Egypten kanske man måste besöka någon gång eftersom det verkar vara ok enligt många och även vara grym snorkling.

Nu har vi ju inte tre barn utan ett och har funderat på en resa nån gång nästa år när Max är 1,5 eller nåt men vi får se hur det blir.

2008-02-02 @ 07:55:56
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: Mattias

För övrigt har jag precis börjat skriva ett inlägg om resplaner när jag läste detta :)

2008-02-02 @ 07:57:44
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: Pangbruden

Välkommen hem, du behöver semester!!!! :-) Du får följa med mig och bästaste till Alcase och vila upp dig blande pensionärer och vinflaskor ;-) Inte en unge så långt ögat når :-) Resa med barn är inte helt samma sak nej.. Våra var 5 och 6 första gången och det gick väl an men man reser på deras villkor blir man snart varse. Stackar lilla
mitten med feber.. Min dotter hade vattenkoppor och hög feber i 5 dagar på Teneriffa. Vi tog dit läkare så när vi kom hem fick vi tillbaka massa pengar på hemförsäkringens resedel.. kolla om det går.

Jag och bästaset funderade en sväng på Egypten med jag ids inte charter just nu.. regnade bort en vecka på Lanzarote förra året.

Jeeesus vilka fina tjejer ni har! Bilderna är rena rama semesterkatalogsbilder. Och Vilket place.
Den lilla semestersabotören är sötast av söta. Man riktigt ser på sista bilden vad nöjd hon är med resan:-) Ha ha ha.. Den damen med socker på! :-) Kram

2008-02-02 @ 08:55:23
URL: http://www.blogspot.pangbruden.com
Postat av: Nina

VÄLKOMMEN HEM!! Vilka fantastiska bilder,ser ut ha vart fantastiskt fiiiint!! Men oj, hajjar verkligen det där med barn alltså!!! WOW..... jag reste inte när dom var små, var som mest rädd för o flyga då så det var en omöjlighet!

Men....kanske tur det när man läser om er resa o Frippos svar.... Hahaha, shit bajsblöjan av dina 15 minuter, sola med jacka på....hahahaha....

Ska kolla datumet.... återkommer...

Skönt att du är hemma, jag har saknat dig o inläggen!!!

Puss o ha en bra o skön helg!

2008-02-02 @ 09:22:50
URL: http://niinis.blogspot.com
Postat av: fru p

mattias, vill inte skrämmas o jag vet ju att det är olika! att ha tre är ju också lite skillnad än att åka m ett barn... även om det aldrig kan bli som förr då man kunde slappa på beachen hela dagarna. kul m ditt inlägg! ska in o kika ikväll. just nu ligger jag i sängen o väntar på att frukosten ska bli klar...

2008-02-02 @ 09:26:36
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Magnus

Fan, jag som trodde ni höll ungarna i schack a´la von Trapp, med glada käcka sånger om pyramider och Nilen. Håller helt med Frippo, vem fan var yetin som fingrade på min yngsta brorsdotter? Bort det!

2008-02-02 @ 10:04:05
URL: http://papamac.blogg.se
Postat av: Cian

Välkomna hem :)

Vad fint....men det ser kallt ut

Som sagt..Liiiiite skillnad att bara åka med ett barn

Pöss

Jo Fredagen passar för mej...

2008-02-02 @ 10:31:26
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: lillasyster

ah vikka fina bilder..saknar er!! hoppas vi ses snart!! vi har 5 dagar kvar har i thailand.. vill inte aka hem :(
puss pa er!

2008-02-02 @ 16:53:06
Postat av: Fru P

Lillasyster, miss you too. Förstår att ni vill vara kvar. Här är det SNÖÖÖÖÖOVÄDER o skittrist. Mina fräknar börjar sakta tyna bort o snart är jag bleknosad igen :-(

Cian, tack söt. Jo det var sviiiinkallt på kvällarna o vissa dagar även på dagen om det var blåsigt. När vinden stod still var det gudagott att vara ute. Varmt o skönt. Svensk sommar typ.

Magnus, verkar inte yetin lika hårig som barnets far??

Niinis, tack vännen. Har saknat er med men har faktiskt smygläst från mobilen lite då o då... så jag har hängt med lite iaf. Hoppas innerligt att vi kan ses på fredag. Håller tummarna.

Pangis, ja du vet asså hur det är... shit asså. Det bidde ingen läkarkontakt för i detta land så skrev "apotekaren" ut antibiotika, voltaren o andra starka grejer. TACK SÖTA DU för fina komplimanger.

2008-02-02 @ 20:31:33
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Pangbruden

Kolla med försäkringsbolaget ändå. Skriv ett snyftbrev det gjorde jag.. har ni ev medicinförp kvar kan det hjälpa.. Värt att prova iallafall. Sjuka barn och semester är ju inte direkt klockrent! Knappast det man har tänkt sig.. Man betalar ju mätt i pengar till försäkringsbolagen och är urdålig på att ta ut det man är berättigad till!

2008-02-02 @ 21:25:19
Postat av: Nellan

Kul att läsa om er resa - både det negativa och det positiva. Fnissar högt till dina bildtexter :-)

Ses imorrn!

2008-02-03 @ 16:24:31
URL: http://nellan.net
Postat av: Fru P

Pangis, ja man kanske ska plita ner några rader i ett mail med hopp om att någon vänlig själ på Länsförsäkringar läser o släpper till...

Nellan, kul att du kikar in då o då... Yes ses imorrn :-)

2008-02-03 @ 21:38:36
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Anna

Äntligen tillbaka! Jag har anonymt läst din blogg då och då en tid och tänkte lämna ett avtryck! Jag skrattar högt här och gillar verkligen din blogg såpass att den fått en plats bland mina favoriter! Heja heja!

2008-02-03 @ 22:27:44
URL: http://www.annaibarcelona.blogg.se
Postat av: Fru P

Anna i Barca, wow! Kul att du gillar va jag skriver (trots att det oftast är superneggo-inlägg)! Varmt välkommen. Jag kommer hälsa pådig också kan du skriva upp...

2008-02-03 @ 22:39:48
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Fibula

Ser förträffligt härligt ut!

2008-02-04 @ 00:32:30
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0