Älgbröl o ångest.

Aaa alla mina blogg-mamma-polare vet EXAKT vad rubriken betyder. Älgbröl är jag inte ensam om att använda har jag förstått. Ångest är jag inte heller ensam om att ha rätt så ofta.

Helgen har varit kanon. Mina tjejer har varit stökiga men glada. Stökiga o griniga är en sak. Stökiga o glada en annan. Det kan man liksom leva med. Det är helt okej. Det är till och med jätteokej.

Barn får vara stökiga. Helt klart. Men gnäll o tandagnisslan e jag allergisk emot. Det vet ni alla.

Denna helg har varit fantastiskt innehållsrik. Fredag = veckans bästa dag. Ingen Idol så det blev På Spåret istället vilket kanske min sjuåring inte var jätteförtjust i men hon fick pyssla o hålla på medan jag gluttade mellan varven.

Lördag = min älskade DRC kom på besök. Det blev tonvis med godis, tacos o Robinson. Helt underbart. Vi hann t om med att göra lite julgodis i form av marsipantomtar doppade i mörk choklad. Dajmkule-ögon o kristyr. Ungarna tyckte det var skitkul. Jag med faktiskt. Tillslut. Det tog emot att börja men när man väl gört så är det ju riktigt kul. 

Idag = städa ett stycke akvarium. Shit va usel jag var på det. Tålamod NOLL o akvariet blev nog inte renare efteråt än innan. A ja, fiskarna får gilla läget. Helt enkelt. Det blev även två timmars SKOTTA. Gräääääns på att skotta när det toksnöar... det ser ju fan lika dant ut nu som det gjorde innan. A ja, ungarna gillade det o jag med så det fick vara värt slitet.

Ikväll duschades även tre små kroppar. Det är ingen lek. Man får megaont i ryggen o badrummet e alldeles fuktigt om man dryper av svett. Sedan var det bara att tokstäda lägenheten (som man gör tamigfan varje kväll) o mitt i allt så skriker Fröken Mitten till av skräck. Hennes vattenflaska RÅKADE ha locket avskruvat o allt vatten därmed utspillt i sängen.

Där kom älgbrölet in i bilden.

Bort med bäddmadrass. Nytt lakan. Fru P morrade o svor för sig själv. Dock ej tyst.

Lilla Fröken Mitten var alldeles förstörd o bad säkert tio gånger om ursäkt. Det tog ett bra tag innan jag lugnade ner mig o då kom den. ÅNGESTEN.

Fick sätta mig med henne i soffan o förklara min frustration. Bad om ursäkt för älgbrölet o talade om för henne att det kanske är bra att tänka på att skruva fast locket på flaskan varje gång hon öppnat den.

Nu är fred skipad o alla ligger i sina sängar. Alla utom jag då rå. Som nu skall ta tag i den stora julklappshögen. Operation inslagning.


Nu längtar jag efter julen må ni tro. Längtar efter mamma. Längtar efter syrran. Längtar efter de värmländska skogarna. Längtar efter den rena luften. Längtar efter tindrande barnögon när de upptäcker sina första julklappar i strumporna.

O denna jul blir lite extra speciell - min kärlek skall följa med :-D
Ska bli kul att få presentera honom för alla mina syrror o deras familjer. Ska bli kul att äntligen få visa honom mammas o mr G's hus o omgivningarna runt omkring.


Nä. Fram med sax, julpapper o snören.

Hörs.

Kommentarer
Postat av: A

Älgbröl, hot, ångest, gråt, dåligt samvete...you name it!

Det är inte lätt att vara den "perfekta föräldern". Vad nu det är för något! ;D

Men man måste få bröla ibland om man ska palla!

Sen står jag där och tittar på det lilla huvudet på kudden. En lite plutt som ligger och snusar så gott, och så undrar jag hur jag kunde bli så förbannad. De är bra söta när de sover! ;)



Det låter som om du kommer att få en härlig jul!

Jag längtar ihjäl mig efter lite ledigt nu.

2009-12-21 @ 08:06:36
URL: http://minsoffa.blogg.se/
Postat av: Nina

Känner igen ALLT du skriver!! Hihi.... man ska inte ta det så allvarligt. Det är bara livet och allt vad det innehåller.



FruP!! Åååååh vad jag är glad för din nya kärlek... o att han ska få åka med och se allt!



Massa kramar

2009-12-21 @ 09:00:27
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Känner igen mycket fast jag hade bara 1 att hålla reda på fast känslorna va domsamma ;)

Hej o hå vad man slet!



Men du! Lycka till nu i Jul m kärlek klappar o släkten o tindrande barnaögon,låter underbart att få komma hem o bli ompysslad :)



Kram!

2009-12-21 @ 09:17:59
Postat av: Anonym

Garbo såklart från jobbat! :)

2009-12-21 @ 09:18:29
Postat av: jama

ÅHH va jag känner igen det där...NOLL TÅLAMOD. Det ena o det andra kommer ur munnen på en, usch, man kan va riktigt jävlig. Den där ångesten är hemskt o att se rädslan i barnens ögon gör en nästan rädd för sig själv. Fy va hemskt det låter. Men man ska ALLTID blir sams, KRAMAS, be om ursäkt om det behövs. Men jag önskar jag kunde knipa igen mer. Men det är väl sån man är. Det kommer en harang ur en för man kan inte tygla ilskan. Vissa av oss är bara så. Du är så o jag är så. Och många många fler.



Och jag skrattar lite smått, känner igen det där kaoset när kidsen ska bada. Även då kommer ofta nåt liknande älgbröl från mig till slut! Det är vatten EVERYWHERE och barnen slåss!



Kram på dig. Låter som du får den bästa julen!

PÖSS!

2009-12-21 @ 11:40:13
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Fru P

Skönt med att folk fattar va jag menar. Ibland känner man sig som världens sämsta morsa... jag inser dock att de älskar mig ändå :-) Fast jag älgbrölar o har mig då o då.



TACK alla.

2009-12-21 @ 14:10:15
Postat av: pangis

Ha.. Det där älgbrölet är ingenting emot det bröl jag utropade när jag kom hem igår. Hade jobbat stressigt mkt en hel dag och kommer hem på kvällen till två urlata halvvuxna tonåring varav den ena nyss hade vaknat.. Men dååå... Ja jävlar så förbannad jag blev!!! Lata bortskämda teens går icke hem hos mig! I synnerhet inte i jultider! Jag brölade sönder något likt en operasångerska,, vi hörde kraschandet men har inte hittat ngt än:-) Sen var de som två små lamm resten av kvällen. God jul!:-)

2009-12-22 @ 09:41:15
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Känner inte igen just det där med älgbrölet men det kan ju bero på att jag bara är i början av småbarnskarriären och bara har en liten knodd som är i början av sin trotsarkarriär :)



Hoppas du får en lugn trevlig jul utan älgbröl!!

2009-12-22 @ 14:18:56
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Fru P

Pangis, kan tänka mig att teens kan vara HELVETISKA o jag som bara har tjejer - HJÄÄÄLP!!!!



Mattias, älgbrölet kom till mig efter att första var typ fyra. Då hade hon dessutom två systrar, en två år o en nyfödd. Det var då Fru P's älgbröl föddes...



... kanske du slipper :-)



GOD JUUUL!

2009-12-22 @ 14:27:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0