Tiene fasad? Pys elsewhere!

Okej. Detta inlägg blir inte lika puttenuttigt som de senaste jag gjort. Jag är ju en kärring med massa humör och jag blir fan tokig ibland. På riktigt tokig. Tokig på folk som inte, i mina ögon sett, sköter sig o beter sig som folk.

Det finns en hel del typer av folk som går mig på nerverna. Vissa mer, vissa mindre. Självklart finns det folktyper jag bara äääälskar också... men det finns EN typ av folk som jag avskyr mer än... ja, va fan ska jag säga. Jag avskyr helt enkelt en typ av folk och det är FASADFOLKET!

Fasadfolket är de som klär om varje gång de skall ut genom sin dörr. Ut till omvärlden. De sätter på sig sin låtsas-kappa och så går de omkring o låtsas. Allt är såååå perfekt. Dessa människor har inga problem alls, allt är perfekt och det finns INGENTING som kan orsaka dem problem.

De är perfekta. De har perfekta förhållanden. De har perfekta barn. De har perfekta boenden. De har perfekta familjer. De har perfekta jobb. De har perfekta titlar på visitkorten. De har perfekta bakgrunder. De bor i en perfekt värld.

Bullshit.


EXEMPEL 1 - Skaffa barn
Normalt funtade människor (som jag) erkänner att det är ASTUFFT, ASJOBBIGT och ASENERGIUTSUGANDE att skaffa barn. Första tiden är vedervärdig. Det är ett under att så många kvinnfolk orkar. Att de står på benen. Man sover så jävla illa, man ser ut som en flottig flodhäst, man har ett öppet sår mellan benen, man läcker ur baloobisarna och så vidare. Sen när man äntligen fått rutin (eller rutin o rutin, man får fan aldrig rutin) så skall man räcka till. Räcka till som mamma, som fru, som dotter, som syster, som vän och senare även som kollega. JAJAJAJAAAAAAAAAAAAAA det ÄR fantastiskt att bli mamma också (tolka mig rätt för i helvete).

Så stöter man på hon med låtsas-kappan.
L-K: Heeeeeej hur äääääär det??? Guuuud va du ser sliiiiiten ut!
Jag: Det är sådär asså. Jag får junte sova. Min lilla tjej sover riktigt dåligt om nätterna nu...
L-K: Nähäääää????!!!!! MITT BARN sover JÄTTEBRA. Varje natt!!!!
Jag: Men... jaha... va skönt för dig. Hur går det med amning o så då?
L-K: Det går sååååå bra. Det har gått bra från dag 1. Iiiiinga problem. Mitt barn åt pizza direkt på BB när han kom ut!

EXEMPEL 2 - Fnurra på tråden
Normalt funtade människor i relationer tjafsar. Det blir gnabb om småsaker och i vissa fall blir det storbråk. Om allt o ingenting. Många människor där ute är otrogna mot sina partners. Det är hemskt, absolut, men så ser sanningen ut. I mitt fall är fnurran vare sig otrohet eller storbråk. Det bidde skilsmässa och det är jättetrist. Men så ser sanningen ut och jag hymlar inte med det. Tough shit. Jag o Jeppe gled isär och då gör vi som vi borde - tar tag i skit.

Så stöter man på hon med låtsas-kappan.
L-K: Heeeeej hur äääääär det (jävligt medveten om situationen)???
Jag: Sådär va. Jag o Jeppe har det trassligt o kommer separera...
L-K: Jaså??????? Så himla trååååkigt. Ja ni sitter ju inte ensamna i båten om man säger så...
Jag: Jaså inte??? Har ni också problem (jävligt medvete om att de faktiskt har det)???
L-K: Nääääääääääeeeeeee. Guuuuuuuud nej. Vi har det såååååååå bra och vaknar upp varje morgon, tindrar med ögonen o undrar hur vi fortfarande kan vara så kääääära i varann efter så många år!!!

Jo jo. In my ass. Vakna upp för i helvete. I know better darling.

EXEMPEL 3 - Pengar
Normalt funtade människor... eller nä... den här gången funkar det uttrycket inte riktigt så jag stryker det. De flesta jag känner som lever lite som vi (eller som vi gjorde för nu är vi ju snart inte gifta längre) och lägger det mesta av inkomsten på huset, på barnen och på att överleva liksom. Sen glimrar det till i kassan då o då, det är då man reser på semester eller köper sig ett par Nikes och ett par G-star. Typ så. Men så vissa månader så är det lite skralare och man måste hålla igen på godsakerna. Kanske ta den där Amsterdam-resan nästa år istället då vi i år varit i Egypten, Grekland, Milano och London i år... Typ... NÅgon gång kanske man skräller till o köper värsta soffan som man egentligen inte behövde men så kändes det bra o man gör det. Det är härligt.

Så stöter man på hon med låtsas-kappan.
L-K: Heeeeej hur ääääär det???
Jag: Jo det är så jävla bra. Har precis köpt den där soffan du vet som jag kollade in på EM!!!! Det blev såå fint hemma!
L-K: Jahaaaaa. Vad kul för eeeer. Och vi har precis köpt en soffgrupp från Inneboooooende samt ny säng och nytt köksbord för hundrafyrtioelvatusenmiljarders kronor!!

Bräcka bräcka bräcka. Det är fasadfolkets melodi. Har min bebis fått sin första tand så har fasadbitchens bebis fått den för läääääänge sen. Har jag fått löneökning så har fasadbitchen fått det tredubbla. Ska jag åka till Grekland i sommar så har hon antingen varit där o tycker det är skit eller så skall hon åka jorden runt.

Det enda FASADFOLKET inte vill bräcka - utan istället låtsas ha det tvärtom - det är när det går dåligt för en själv. Skilsmässa, taskig ekonomi, sjukdomar osv.

Har jag problem med min kille så har fasadludret det såååå bra med sin. Har jag dåligt ställt så har hon så mycket pengar att hon torkar sig i arslet med dom. Har jag tumörer i hela magen så mår hon sååååå bra och livet e på topp.



Jag hatar såna som er.
Stay away. Please.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Usch, står inte ut att vara bland såna sorters människor! Dom frågar hur de är bara för att få gotta sig i andras problem och för att hämta info för vidare skvaller. Fy fan säger jag bara! Det man kan trösta sig med är att dom oftast har det hundra gånger sämre än en själv och bara inte vågar inse det. Jobbigt för dom den dagen när fasad bubblan spricker och dom måste inse och ta itu med sina egna problem... Näe ingen människa är felfri och lever med guld och gröna skogar 24/7. Det gäller bara att man gör det bästa av situationen och vet man har sig sig själv och sitt eget, det är det ända raka och med självinsikt och ärlighet kommer man längst!

Bitchar med fasadkappor kan dra dit pepparn växer, yes they can!

KRAM

2009-02-18 @ 01:02:04
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: pangis

Du kan trösta dig med att när en fasadmänniska faller ja då blir fallet väldigt hårt.



Själv brukar jag vara lite överseende med dessa personer för dom finns överallt.. och dom mår inte bra det är jag övertygad om. Jag tänker att alla har sina problem och vi som vågar stå för dom, ja vi kan ju hantera dom..



Min fasta övertygelse är att otrohet är mer vanligt förekommande bland fasadfolket.. det, alkoholism och hustrumisshandel.. För ju vackrare yta desto mer har du att dölja..



Tragiskt!



Fin dag till dig!

2009-02-18 @ 08:35:38
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Garbo

Ja du vem har inte mött såna?!!

Jag brukar trösta mig med att det är skönt att slippa vara som dom.

Det krävs en hel del att hålla skenet uppe.



/Kramen

2009-02-18 @ 09:11:00
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: mallis in real life

I hate the fucking fasadbitches.



Jag hatar människor som ska bräcka hela jävla tiden. Besserwissers och egon i största allmänhet går bort.



Det bästa med dig Fru P, är att du är bättre än så. Hur hon än får dig att känna, är du bättre. Du är ärlig och det gillar jag. Pluspoäng hos mig.



Kram på dig

2009-02-18 @ 09:27:22
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Cian

pöss



2009-02-18 @ 09:41:47
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: Ankan

Älskar DIG vännen, du är den coolaste människan jag känner, och jag är så himla glad att ha dig i mitt liv. Du är så bra för mig, och du ger mig så mycket energi.. Jag känner precis på samma sätt men går mest och muttrar över det, du däremot talar om hur du känner och det får en annan att känna att man inte är ensam.. You are the best!

2009-02-18 @ 11:35:39
Postat av: DRC

Sautan! det var ord och inga visor det!

Tack o lov att man kan välja själv vilka man hänger med! Känns ändå skönt att man lever i den riktiga världen där saker suger då och då, att sopa saker under mattan är inte bra, TRO MEJ! det slutar inte snyggt. Men men, alla jävlar tycker väl att just dom är normala, inte sant?

2009-02-18 @ 11:41:14
URL: http://www.rutigclown. blogg.se
Postat av: Sjuvagnsmamman

Hello, vilket satans inlägg! Fasadfolk kan fara åt helvete kort och gott! Fram för mer agressivitet och självironi här i världen. Tacka vet jag oss "pendelilskor"!

2009-02-18 @ 12:12:34
URL: http://blogg.passagen.se/sjuvagnsmamman/
Postat av: Fru P

7vagnsmamman, mmmm jag håller med dig. Ut med skiten ba! Lägg alla korten på bordet!



DRC, mmmm jag hajjar. Det slutar aldrig snyggt när man låtsas. En dag vaknar man upp o då smäller det till ordentligt skulle jag tro...



Ankan, oj oj oj. Va fint gumman. Tack. Älskar dig tillbaka! Du är sannerligen en av de ärligaste människor jag känner o är så långt ifrån fasad man kan komma. Det = tackar jag för :-D



Cian, puss tillbaka.



Malliz, det är du också! Du, jag o många andra här i bloggosfären är av samma skrot o korn. Det är därför vi "fastnat" för varann o hänger ihop!!



Garbo & Pangis, ni är så kloka!!!! Jag dyrkar marken ni går på. Hur kan ni alltid svara så klokt och vist?



Alexandra, ja... och längre än dit pepparn växer tack ;-)



2009-02-18 @ 12:49:29
Postat av: Norpan

Väääääldigt bra skrivet måste jag säga! Så sant som det var sagt! Håller HELT med!

Något som också är tråkigt med vissa människor är dem som aldrig kan lyssna när man har något särskilt berätta, tråkigt som roligt. Man hinner knappt börja förrän de sksa dra sin historia som är nåt liknande eller nåt som är värre (lite av fasadfolkets melodi på sätt och vis). Så man får aldrig chansen att berätta riktigt, utan den andra personen tar udden ur det och sen får man knappt en syl i vädret. Lika såna människor som bara ska berätta om sig, sig och sig i all evigheters evigheter på telefon, ställer typ 2 frågor och sen knappt lyssnar på svaret förrän det är som sig, sig, sig (gärna jobbprat). Det är irriterande och jag är hiskeligt trött på sånt! Kan man kalla dem "Egofolket" kanske...? Sammanfattningsvis vill jag bara säga: Kanonbra inlägg! Och åhhh vad god saffranscheesecaken var :) Kram på dig

2009-02-18 @ 12:57:10
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: gävletjej

Var glad för att du inte bor i Gävle, hela stan vimlar av fasadbrudar som tror att livet består av ett vackert hem, en perfekt familj och ett perfekt yttre...Inte konstit att hela j-a världen är ett enda stort krispaket...Älskar min familj och ett fåtal vänner i stan...annars hade jag flyttat härifrån för länge sen...Tur att jag har din blogg att läsa och muntra upp mig med //helena

2009-02-18 @ 12:58:36
Postat av: Fru P

Gävletjejen, oj oj. Tror inte det bara är i Gävle kära du. Tyvärr finns dom i VARJE liten håla. Va gullig du är som säger så fint om min blogg... Tack.



Norpan, åh va härlig du är!!! PRECIS så är det. Det är Ego-/Fasad-folket i ett nötskal. Man måste (!) sortera bort dessa människor ur ens umgänge för de tar bara energi o ger aldrig tillbaka. BORT!!!!!

2009-02-18 @ 13:08:41
Postat av: Mia i Gävle

JAG, bor i Gävle och jag tror att FASADfolket finns överallt, sen tror jag att man stöter på dom mest när man har barn i /förskola/skolålder, när ALLT ska göras, jobba, skjutsa, äta, skita, le, se bra ut, träna,le osv osv. MEN jag tror, ju äldre, desto klokare och jag tror också.... Ju ytligare fasad, desto mer att dölja...



Ska vi trycka upp knappar?? NER med FASADFOLKET!

2009-02-18 @ 13:10:48
URL: http://livethosmig.blogg.se/
Postat av: Fru P

Mia, jag tycker som faaaaaaaaan!!

2009-02-18 @ 13:20:29
Postat av: A

Nu känner jag mig som om jag bara ska mesa och hålla med. Men jag håller med!

Bloggvärlden är ju ett perfekt tillhåll för dessa fasad-bitchar. Vita, perfekta hem. Inte en leksak framme (trots att de har flera perfekta barn), märkeskläder till ungarna, Lexington-sängkläder (eller vad fan det heter), harmoniska frukostar med tända ljus, fint lagade middagar...osv, osv.



2009-02-18 @ 20:41:45
URL: http://minsoffa.blogg.se/
Postat av: Nina

AMEN Fru P!!! I AGREEEE BIG TIME!!!



Jag säger att jag är lycklig------NÄR JAG ÄR DET!!



jag säger att jag får löneförhöjning-----NÄR JAG HAR DET!



Jag säger att Tony suger-----NÄR HAN GÖR DET!!!



Jag säger att småbarnstiden o mina röda ögon kan va faaan så jobbigt---NÄR DET ÄR DET!



Jag har några jag "känner" som är sådär... o shit vad dom fått äta upp allt när de blivit lämnade när karln knullat andra för glatta livet!!



Puss...lovet you!

2009-02-18 @ 21:22:29
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Fru P

A, du mesar inte. Du är bara en normalt funtad människa :-)



Nina, love you too honey bunny :-)

2009-02-19 @ 09:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0