Fokus KONTROLL


Tog ett beslut för en stund sedan när jag gick på damernas. Man kan ju faktiskt komma på ett o annat när man sitter där och kissar :)

Jag sover ju som ett as nu för tiden. Sover typ inte alls. Har extrema sömnrubbningar och det tar kol på mig känner jag. Förstår ju att detta beror på allt som snurrar runt i mitt lilla huvud. Det är liksom ständig ångest och ständig oro. Det kryllar av "jag måste...", "om jag skulle..." och "jag borde..." hela jävla tiden.

Självklart är barnen de jag har mest ångest och oro över. Jämt o ständigt. Men så självklart också jobbet. Man ligger liksom och funderar över vad man skall göra, vad man borde ha gjort osv. Detta är såklart helt normalt och jag är inte ensam om detta. Det vet jag säkert.

En stor annan ångest är träning. Börjar inse att jag ser på det på ett osunt sätt! Kan bli lite rädd för mig själv ibland. Jag är ju ALDRIG NÖJD!!!!

Så... det stora beslutet jag tog för en stund sedan är att jag inte skall boka upp VARENDA JÄVLA DAG med träning. Det är ju helt sjukt. Så fort jag lämnar ifrån mig mina hjärtan så kryper den där känslan upp... "Nu jävlar skall jag träääääna".

Nu har jag bestämt att jag skall boka upp tre dagar i veckan. That's it! Inte mer. Inte mindre. Jag skall bestämma mig för tre dagar då jag skall träna och sedan kan det bli en o annan bonusjogg eller bonuspromenad på helgen. Men dessa får komma bara om jag orkar, vill och kan. INGEN ÅNGEST!

Så, ikväll skall jag bestämma mig för vilka dagar det blir. Och det blir ALDRIG MER någon lunchträning. Faktiskt. Det är för stressigt och man slänger i sig maten efteråt. Inte bra.

Sorry min bästa lunchträningskompis N. Vi får ta't efter jobbet de dagar du kan hänga på :)



Skäringer avslutade igår sin show med en sång som handlade om att man väljer vem man skall vara. Hur man skall vara. Det är så jävla sant...

... vill jag vara en stressad, sur och hysterisk människa? Nej.
... vill jag att min tillfredsställelse skall byggas på att jag tränar JÄMT? Nej.

Nu får det väl vara nog, va?!

Gräns säger jag nu.


Kommentarer
Postat av: Mor

Du är så klok kära dotter! Var rädd om dig!

2011-03-14 @ 18:50:53
Postat av: Lillasyster

Haha skulle precis skriva som mamma. Att du är klok:) jag har tänkt på det mycket, men att du får komma på det själv. Skönt att du äntligen fattat hur fiiiin och bra du är som du är!! love you

2011-03-14 @ 18:58:16
Postat av: jama

Så rätt tjejen, så rätt!!



Vet du, jag började för några veckor sen med det här SATS-passet med stämplar, minst två ggr i veckan ska man hinna med. Men asså, DET blev ett stressmoment för mig. Min M jobbar var o varannan dag/kväll/natt, jag jobbar sent de dagar han är ledig, han tränar, jag tränar, föräldrarmöten, barnens aktiviteter. Och så mitt jobb till råga på allt som suger musten ur mig nu där facket är inblandat bla bla bla. Jag la ner det där med "stämparna", insåg att träningen blev ett stressmoment och DET stressmomentet kan jag styra över. Så nu tränar jag när jag kan, har dessutom haft en svacka, ingen lust alls, bara trött.



Skulle verkligen vilja se den där showen, hon är så ÄRLIG o ÄKTA. Säkert väldigt mkt igenkänning kan jag tänka. Älskar ju liksom boken!



Ta hand om dig vännen, o en rask prommis hakar jag gärna på - om jag kan, och om du kan/vill! Bara till att höra av sig :)



Stor kram!

2011-03-14 @ 19:38:21
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Nina "Morgonpigg 3 barnsmamma"

Bra surr tjejen! Du har helt rätt... allt ska vara lagom och ingen stress eller press. Annars är det inte lagom och det blir ett överhängande jäkla orosmoln av det hela. BLÄÄ!



Att bero på sömnproblem så led jag av det plenty förut. Verkligen KASST och hemskt när man inte kan sova. Kroppen behöver sömn ju....



klok är du jänta, PUSS

2011-03-15 @ 11:57:33
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: A

Kan ju bara hålla med föregående "talare" - det låter j-ligt sunt och smart.

Man ska ju njuta av livet också!

2011-03-15 @ 13:03:07
URL: http://minsoffa.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det låter som ett sunt beslut!

Jag tränar 5 gånger i veckan, men då får jag även räkna promenader. Jag har ju inga små barn som behöver pysslas om, så jag har mer tid än du har.

Brukar också försöka börja varje vecka med att tänka ut vilka dagar och vad jag ska träna, beroende på då jag jobbar kväll o s v.

Lycka till!

Kram!

2011-03-15 @ 13:19:47
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: Tolstoy

Jag har väntat på detta beslut! Känns skönt att du nu kommer att ta vara på fler vardagar tillsammmans med A. Det är ni värda! Lunchträning är sällan bra, ett stressmoment för de flesta! Övertygad om att du kommer att må bättre med lagom dos av träning. Kraam!

2011-03-15 @ 20:03:43
Postat av: Fru P

TACK alla för fin pepp :)



Nu kör vi!

2011-03-16 @ 16:08:03
Postat av: helena

Du är på rätt spår..Alla måsten är som en långsam kvävning typ..njut av livet som du är..gör det du har lust med..

Tyvärr lever jag inte riktigt upp till det än förutom...att jag faktiskt inte städar konstant ha ha..

Har numera spartanskt och enkelt men jag gillar det...inga bekymmer, för det mesta så kan jag öppna ytterdörren om det ringer på spontant för jag har aldrig "för" stökigt nu för tiden för jag har så lite saker i lägenheten. Enkelt och funktionellt..vill jag ha ombonat går jag på engelska puben :)ligger tre minuter från hemmet

2011-03-17 @ 23:54:52
URL: http://kvarteretklubban.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0