It's a hardknock life.



Att vara mamma är inte alltid easypeacy. Men jag lovar och svär att ju äldre de blir, desto både trevligare och enklare blir det. Visst, jag tror på er som har äldre ungar att tonåren inte är att leka med men jag har fått smaka lite på tonåren ändå, ty min lilla tweeny ger mig lite försmak.


Det är fel på nästan allt. Det är aldrig god mat hemma. Det är alltid fel tajming när det gäller dusch, läggning och läxläsning.

Denna dag började inte bra. En riktigt bajsmorgon. Det är liksom nog jobbigt att väcka upp de små liven i grisottan. De sover så sött i sina nattlinnen... och jag känner mig som värsta monstret när jag är tvungen att skaka liv i dem.

USCH vad jag HATAR att väcka!!

Jag försöker dock att väcka dem så mjukt och fint som det bara går. Stryker de lätt på pannan, säger "god morgon" med den lenaste rösten jag kan få till och efter en stund drar jag upp rullgardinen långsamt och lätt.

När de väl masat sig ur sina varma sängar så har jag snyggt lagt upp kläder i små högar, allt för att förenkla för både dem och mig... men SJÄLVKLART anser Äldsta ganska ofta (inte alltid, men ofta) att det inte är rätt.

"Ja men låt de själva ta fram kläder då" tänker ni. Jo visst vore det smidigt, men faktum är att hon är så trött på morgonen att hon inte ORKAR. Så jag springer fram o tillbaka mellan garderob o soffa och tillslut lackar jag och morrar. Som jag inte vill på morgonen. Eller över huvud taget.

"Men var inte så'n curlingmorsa då, visa vem som är chefen" tänker ni. Mmmmm det ligger mycket sanning i det och jag håller med MEN (!) det är fan inte lätt. Man orkar liksom inte fightas om sådana banala saker så tidigt på morgonen.

När alla är påklädda, tandborstade, håruppsatta så är det oftast jättebråttom. Jag har ett tåg att passa och alla tre skall lämnas dessförinnan. STRESS STRESS STRESS.

USCH vad jag HATAR att stressa!!

Jag är en DÅLIG mamma när jag är stressad. Och jag HATAR att vara en dålig mamma.

Jag vill ha världens tålamod. Jag vill vara sjukt stresstålig. Jag vill vara len som vaniljsås.

Jag har världens sämsta tålamod. Jag är inte alls stresstålig. Och jag är taggig som en taggtråd.


Nu skall jag ladda för att denna kväll och morgondagens morgon skall bli drömlika!

Len som vaniljsås skall jag vara!

Kommentarer
Postat av: Mor

Du är en supermamma! Glöm aldrid det! Kram

2011-09-06 @ 21:27:24
Postat av: Dagens Eko

Låt henne välja ut kläder för morgondagen på kvällen innan läggdags? Det är så jag har löst problemet med min Tweeny.

2011-09-07 @ 11:08:42
URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Postat av: pangis

Håller med Dagens Eko, vi lade också fram kläder kvällen innan.. Btw så är du en suverän mamma!!

2011-09-11 @ 16:25:52
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0