Vet hut!

 
Jag är så jävla less på folk som inte kan bete sig. Så jävla less är jag!
 
Jag tycker mig vara hyffsat väluppfostrad. Jag tycker mig ha koll på läget i de allra flesta fallen. Och jag tycker att jag är en jävligt trevlig människa i stort. Jag kan föra mig. Jag kan dra på smilbanden och hälsa snällt även om jag är trött, ledsen eller om jag hatar personen i fråga. För det är "så man gör".
 
Har jag fel?
 
Är jag bara helt fucked up naiv?
 
Har mina föräldrar misslyckats med mig?
 
I min värld så morsar man på människor. Nej, jag går inte omkring och vilt hälsar på alla jag möter på stan, utan jag menar exempelvis när man kommer till jobbet, när man möter föräldrar på skolan... eller när man stöter på dem på ICA.
 
I min värld svarar man på tilltal, t om med ett leende, när någon pratar med en. Även om man inte alls har lust att prata. I min värld tillhör det en bra uppfostran och sunt förnuft.
 
Men.. min värld är alldeles för tjusig för den verkliga verkligheten. Min värld finns inte på riktigt. Det är tydligt.
 
Skall vi leka lite med tanken...
 
... ponera att ditt barn skall spela fotbollsmatch och du är där och tittar. Eller att ditt barn har dansuppvisning och du är där och tittar. Eller att ditt barn tävlar i friidrott och du är och tittar.
 
Så träffar du på någon du känner. Kanske t om halvt. Kanske t om någon du känner som du inte vill känna.
 
Oavsett vad - så visst fan hälsar du? Visst fan svarar du på tilltal? Om denne person frågar dig hur läget är - svarar du inte då? Även om du inte vill?
 
Eller är du också en så'n som tittar bort, som låtsas att inte höra, som dissar som en jävla retard?
 
 
Jag gillar VERKLIGEN INTE alla människor. Det vet ni som känner mig. Jag har extremt många åsikter om folk. Bra och dåligt...
 
... men jag kan ändå finna mig i att ibland behöva "stå ut" med människor jag inte gillar. Det finns tillfällen då man måste stöta ihop, då man måste befinna sig i samma rum, på samma plats och då kan jag fejka. Jag kan fejka till ett leende, ett "hej hur är läget" eller vad fan som helst.
 
För det är ju "så man gör"!
 
 
Jag vänder mig till dig som inte fungerar som jag - hur skulle världen se ut om alla betedde sig som dig? Fatta vilken stel jävla trist värld vi skulle leva i.
 
Nämen gå där du och sura. Hälsa eller prata aldrig med folk. Sprid din osäkerhet, din tydliga avsky och din taskiga attityd vidare så skall du se hur roligt det blir.
 
 
Jävla pack.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0