Bortskämd?

 
Ett ämne som diskuterats en del sista tiden är bortskämdhet. Ordet "bortskämd" har ju en negativ klang. Kanske är det för att det egentligen ÄR ett negativt ord? Bortskämd, bortklemad, klemig, ouppfostrad, divig... Ordet och dess synonymer.
 
Jag vill inte riktigt köpa det rakt av. Bortskämd är för mig inget dåligt. Kan man inte vara bortskämd på olika sätt? För mig är inte bortskämdhet detsamma som dålig uppfostran.
 
Många får ju för sig att bortskämda barn blir odrägliga och kommer ha svårigheter att ta hand om sig själva. För mig är inte det riktigt sanningen.
 
Jag var ganska bortskämd när jag var liten. Och är det fortfarande. Men jag är inte odräglig för det?! Jag uppskattar saker, mer än många andra. Jag tror att jag även är bra på att visa uppskattning. Jag kan föra mig. Jag kan bete mig. Trots att jag är "bortskämd".
 
Om man har förutsättningar, om man har möjlighet att skämma bort sina barn. Varför skall man då inte göra det? Varför skall man dra in på presenter och upplevelser om man inte måste?
 
Apropå det så fyllde jag ju år igår. Jag fick jättefina presenter. Och jag uppskattar varenda en av dem. Jag blev bortskämd i form av god mat, både till lunch och till middag. Jag blev bortskämd i form av kramar och gratulationer.
 
 
 
Så länge jag kan så vill jag skämma bort mina barn. Hur känner DU?
 
 

Kommentarer
Postat av: Mor

Jag håller med! Kram älskade dotter

2013-07-12 @ 21:04:50
Postat av: A

Bra skrivet!
Jag var väl också "bortskämd" som liten, men har alltid uppskattat allt jag fått.
Vill även "skämma bort" mina barn, i positiv bemärkelse.
Bortskämd, i negativ bemärkelse, tycker jag är när någon bara tar för givet att de ska få allt, och när det inte uppskattas.
Om man ger barn kärlek och bra värderingar så blir de inte "förstörda" för att de får fina saker, härliga resor och häftiga upplevelser. :)
Jag kommer alltid vilja göra saker för, och köpa saker till, mina barn.

2013-07-16 @ 11:50:27
URL: http://minsoffa.blogg.se
Postat av: Mon

Klart man ska skämma bort sina barn & sina nära på alla sätt man kan. Jag tycker om att skämma bort mina föräldrar med roliga prseneter & goda middagar mm.
Får ju så mycket tillbaka av dom hela tiden!
Ge & ta lixom.... :)
Kram på dig

2013-07-17 @ 08:33:54
URL: http://www.mrsevans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0